Mám 31 rokou,som nízka 155cm/42kg.Celiakiu mám zistenú 3 roky. Tráviace probémy som mala 4 roky až potom mi bola diagnostikovaná celiakia 2.stupeň a intolerancia mlieka. Aj napriek dodržiavaniu diéty mám problém pribrať. Som stále hladná a veľa jem,ale nepriberám.Som unavená a asi od septembra sa mi znovu začali problémy s hnačkami tak som znovu u gastrológa,ale zatiaľ nemám výsleky vyšetrení.Znovu som schudla 3 kg ,čiže zo 45 som teraz na tých 42kg. Máte niekto skúsenosť čo by to mohlo byť a prečo sa nemôžem pohnúť s váhou?
@siska53 tak mne teraz vycvakovali 3 vzorky pri gastroskopii ale neviem čo z toho budú zisťovať. Tak čakám kedy mi príde predvolanie k lekárovi.Som zvedavá ako to dopadne.A čo sa týka tej váhy tak to si moc nepotešila. Lebo ja som vždy vážila tak 47-48kg.Až keď sa mi začali po pôrode problémy som spadla na 39kg.Vtedy mi konečne našli diagnózu z biopsie. Potom som sa vyšplhala na diéte na tých 45 a teraz zas dole.Tak ak som to správne pochopila tak si s hmotnosťou moc veľké ilúzie nemám robiť 😖 ?
@valeri1 dokial ti nezistia,z coho to je,tak asi nie...ja sice nemam celiakiu a pod.(aspon o tom neviem),ta vaha je mi prirodzena a dobre sa v nej citim,aj som,na,tej vahe dvakrt otehotnela,mala cyklus,ale kazdy je inak nastaveny.
no moja sestra,pokial sa nezbavila helica,tak to mala biedne,nemohla pribrat,stale na diete,co nu casto prehanalo,plus unava.
uvidis,uz len cakat.ale vraj helico sa najspolahlivejsie z,dychu urcuje.tak neviem.
a mne ani lieky nan nezabrali,az detoxikacia od jonasa,co som,chodila k liecitelke.
ale ty to mozes mat uplne v niecom inom.
ja viem,to cakanie a neistota su najhorsie.drzim paste a daj vediet.
@valeri1
@siska53
caute baby, ako vas citam chcem sa opytat ake mate skusenosti s gastrom..ja som bola asi pred rokom, trapili ma hnacky a bolesti v bruchu...zobrali mi krv, urobili ultrazvuk a nezistili nic. Bolo mi povedane ze dalej sa som mnou nebudu zaoberat, kym mi neurobia to vysetrenie ( neviem ako sa vola) so sondou...co som ja odmietla, lebo nepripada do uvahy, mam s tym taky nejaky psychicky problem.
No alex moje problemy ostali, zhodilo sa to na drazdive crevo....co sa mi ale nezda, lebo niesom nejak prehnane nervozna.
Ja by som sla znova, ale je to naozaj tak vsade, ze sa nechcu s clovekom zaoberat lebo odmietne jedno vysetrenie? neda sa urobit ine vysetrenia? Napriklad mi ani nerobili vyter, alebo vzorku stolice vysetrit...
@anexis muz ma syndrom,drazdiveho creva vraj,ale nic mu stym nerobili,ma sa vyhybat tym potravinam,ktore mu to sposobuju. Mne sonda nevadi,bola som na,nej asi 4.x,aj kolonoskopiu som absolvovala,ale tu pod oblbovakom.
no ak by bolo podozrenie na helica,ten sa da i inak zistit,krvou,ale najpresnejsia (a vraj i najdrahsia),je metoda z dychu.
trvaj na rieseni,alebo zmen lekarov...inak ti neporadim..moze to byt alergia na,nieco,asi potrebujes komplexne riesenie...
@anexis No bohužiaľ je to potrebné .Lebo aj mne lekár povedal že najskôr treba urobiť tie" príjemnejšie vyšetrenia" ,čo je tvoj prípad , a pokiaľ sa nič nepreukáže tak sa musia aj tie menej príjemné ako je sonda a kolonoskopia. A keď si odmietla,tak oni potom nemajú ako ďalej pokračovať bohužiaľ...
@valeri1 - miery aj diagnozu mame uplne rovnaku.... som zvedava, co tu baby poradia... ja sa citim napriek tej vahe fajn, ale musim teda riadne dbat na vyvazenu stravu..
baby,skusali ste uz mačingovej metodu? tam je to bez lepku a mlieka a to mne dost vyhovuje. Ja som zistila ze mi vadi lepok, pretoze som v kuse zvracala a mala krce a teda na gastro mi special na lepok vysetrenia nerobili,ale kedze som ho uplne vysadila a je mi o 100% lepsie,tak na tom nieco asi bude. Dokonca mi aj viac chuti jest. Na tu chut do jedla je velmi vhodny ten spominany pangamin, mne to odporucal veterinar ( je lepsi nez vsetci doktori dohromady) 😉
Helicobactera som mala potvrdeneho a akoze vylieceneho...no ale vraj sa to moze vratit...
@valeri1 ahoj,miery mas ako ja 🙂) ja mam,mozno o kilo-dve viac-ako kedy 🙂),kolose mi,od 42-44 🙂.
skusenost s tym nemam,len mi napadlo,stitna zlaza je ok? Trvaj na nejakom,komplexnom,vysetreni,pripadne bekomplex,ci pangamin ako vitaminy uzivat...
a hnacky a unava? No moja sestra tak mala helicobactera pylori. Tiez vtedy chudla. A ja som,zas pri nom,mala zapchu a unavu.
To mi napadlo.