Častý extrémny vnútorný nepokoj

1. júl 2021

Ahojte, mám 27 rokov, venujem sa extrémnym športom a mám veľa priateľov a koníčkov. Trápi ma ale jedna vec. Často sa opakujúci vnútorný nepokoj.

Keď to na mňa príde som nepokojný, nervózny, mykám nohou, chvejem sa, pociťujem úzkosť.

Často to privedie alebo znásobí káva.
Pomáha šport. Akonáhle som ale doma a treba sa venovať veciam na pc a podobne niečo urobiť prepadá ma to. Neviem to ovládať. Veľmi má to trápi a spôsobuje to, že môj výkon a práca doma je mizivá, keď to na mňa príde. Pomôže keď vypnem mozog napríklad prestanem sa venovať veciam kde musím rozmýšľať a pustím si Netflix na všetko sa vykašlem a nechám plynúť deň. Potom ale si vyčítam, že som nič neurobil. Venujem sa foteniu a často má to prepadá pri post procese úpravách foto a podobne . Nemôžem vtedy nič urobiť.

Rád by som sa toho zbavil lebo mi to ničí život. Prejavuje sa to aj keď napríklad chcem doma posilňovať. Neviem sa donútiť a príde toto na mňa. Všetko už robím tak rýchlo impulzívne a aj tak nič nestíham. Jedine ten šport pomáha.

Povahou som tichší introvert, ktorý ale dosť často prepne na extroverta a má veľa priateľov, ale potrebujem aj čas doma pre seba a tam to na mňa príde.

Viete mi niečo poradiť na tieto stavy? 🙂

luccija
1. júl 2021

To vyzerá ako tetania nedostatok vápnika, magnézium či úzkosť možno sa presiluje

luccija
1. júl 2021

A robí to aj káva ja som mala v poslednom čase stresové obdobie a dala som si kavu začali mi mravencit pery, úzkosť, teplo ma oblievalo po 13 r som ju prestala teraz pár dní piť a dávať si veľa magnezia

autor
1. júl 2021

Diky Lucka idem si hneď dať poriadne dávky týchto minerálov 🙂

autor
1. júl 2021

Pomohlo, som o dosť pokojnejší 🙂

luccija
1. júl 2021

Ale dlhodobo a pravidelne aj 3x denne po 2 magnézia ten nepokoj je zvýšené svalové a nervové napätie