Často vybuchnem

petra735
26. okt 2022

Ahojte, často krát mám také výbuchy... Je to iba tak že som nervózna, dôjde za mnou syn ( alebo manžel ) a chce s niečím pomôcť, ja vybuchne nakricim na neho, a potom to ľutujem... Je mi to veľmi ľúto, ja neviem s čoho som taká nervózna... Som aj tehotná.... Myslíte si že je to normálne alebo treba riešiť so psychológom ? Pri prvom dieťati sa mi to nestávalo

amy2807
26. okt 2022

@petra735 ja to mávam a to ani niesom tehotná

petra735
autor
26. okt 2022

@amy2807 a myslíš že by som mala riešiť psychológa alebo ?

amy2807
26. okt 2022

@petra735 podľa mňa nie to skôr ja..u teba vieme čo to asi spôsobuje a to sú hormóny v tehotenstve..u mňa .čert ho vie

majah212
26. okt 2022

zatial psychologa netreba, pokial vies a mas chut na sebe pracovat -samozrejme, ze v tehotenstve zohravaju svoju rolu aj hormony, ale tieto vybuchy su dosledkom niecoho a syn, manzel su len spustacom, sleduj sa v akych situaciach sa sto stava - si vtedy odpocinuta, najedena? alebo si unavena, hladna a pod.? Ak si v "pohode" dokazes reagovat na syna, manzela "normalne", ale ak ta nieco rozladi (staci cely den nejake malickosti a na konci dna uz nemas sil), tak uz nedokazes reagovat, tak ked si oddychnuta. Da sa to zmenit - sledovat sa, pozorovat sa a normalne povedat - drahy, syn som unavena teraz, nedokazem to spravit, nemam sil, pockaj kym si oddychnem, najem sa alebo to skus vyriesit ty. Chce to vela casu a sebapozorovania, ale zmenit sa to da a clovek, ktory tvrdi, ze nie - tak to len preto, ze sa mu nechce. pytaj sa sama seba, co by ti pomohlo v tej chvili ked citis ze si nervozna a podla toho zistis, co ti chyba a ked to doplnis tak sa opat dostanes do rovnovahy. Pokial nebudes uspokojovat svoje potreby, nemozes uspokojovat potreby druhych a ked ano, tak budes cerpat na dlh svoje sily a tie sa vycerpaju,,,

basska_b
26. okt 2022

Ked si tehotna, je to pochopitelne. U mna to suvisi s hladom, vtedy som taka. Aj magnezium pomoze, na nervy... skus sa najprv na nich zadivat, spomenut si, preco ich lubis. A ze hoci nic nepovedia, tak ta velmi lubia a zranuje ich to

zuzkaa1991
26. okt 2022

@petra735 dajte si par.dni magnézium mala som take vybuchy skuste si prečítať o strese o vyhoreti psych. Veci cvicenia ;) ucili sme sa v skole(externe) v mojom tazkom obdobi a pomohlo mi to ....tiez som strasne vybuchla.ale.naucila som aj pracovať inac s malou a fakt je to.menej dakedy sa cudujem ze nevybuchnem aj par dni dozadu malá.mala.zlynden(,raz za cas inac kludne dieta)cely den revala vyjednavala inokedy by mi pukli nervy cirkus zjapanie ten den som ignorovala.jej rev poprípade tichym hlasom som s nou rozprávala nech sa ukludni....ale určite ked tak magnézium a vela.oddychovat ;)

kitycat
26. okt 2022

A aj sa ospravedlnis?

Lebo dostat zjeb, od tehotnej manzelky ci od mamy nie je ziadna vyhra.
Skus pred odpovesou nadych a výdych, uvedomujes si svoju prchkost a to sa pocita

petra735
autor
26. okt 2022

@kitycat samozrejme, oni to už nijako tak majú ze chápu že teraz mám ten výbuch 😅 môže to byť s toho že manžel je skoro stále v praci, ja musím chodiť pre malého do školy, kupovať variť všetko riešiť skoro sama.... Manžel o 6:00 ráno odchádza preč a o 21:00 sa vracia, čo nieje žiadna výhra. Ešte k tomu ako som hovorila som tehotná, a mám silné bolesti, riešiť gynekológa popritom... Musím povedať manželovi nech si dá aspoň na týždeň dovolenku z práce, a starať sa o malého a ja si budem môcť v pokoji oddýchnuť. sú to nervy a hormóny v kope, povedal mi aj gynekológ (neviem ako som sa k tej téme s ním dostala 😂😂). Ďakujem za dobré rady 💕