Často praskajúca cievka v oku

lubi2002
29. mar 2023

Ahojte dievcata,
Prosim chcem sa spytat ci nemate niektora podobnu skusenost. Manzelovi sa od jesene stava, ze mu praskne cievka v oku a potom ho ma cervene. Vzdy sa to stane pocas noci a tak 1-2krat do mesiaca, po par dnoch to same odide. Bol 2 krat u ocnej (2 rozne doktorky), RTG dutin, odber krvi - vsetko mu vyslo v poriadku. V aprili je objednany na holter. Uz je z toho zufaly. Nemate niektora podobnu skusenost, z coho to moze byt, co to sposobuje? Dakujem velmi pekne za odpovede

tanyan
29. mar 2023

Skúste doplniť vitamín C, možno to bude stačiť... Ak po lete na jeseň znížil príjem čerstvého ovocia a zeleniny, tak to môže niekedy klesnúť.
Alebo možno práveže pridal niečo, čo mu takto negatívne ovplyvňuje krv. Mne minule sfarbilo pol oka na červeno, lebo som sa prejedla čerstvej hrubej papriky (plná misa šalátu na posedenie) a keďže paprika podporuje riedenie krvi, tak som potom chodila ako strašidlo - vlastné dieťa sa ma bálo. 😀

lubi2002
autor
29. mar 2023

@tanyan este som zabudla napisat, ze on uz asi 2-3 mesiace uziva Ascorutin co mu odporucila lekarka, to je vitamin C specialne na posilnenie cievok v oku, no stale ziadne zlepsenie.

jumama
29. mar 2023

Nie je fajčiar? Moja mama bola fajčiarka, mala zvýšený tlak z toho a občas sa jej to stavalo, že jej praskla cievka v oku.

Teoreticky aj prílišné hľadenie do obrazoviek, ak by potreboval okuliare a namáha oči - hlavne večer ak veľa pozerá do mobilu alebo počítača, to svetlo z obrazovky vyslovene môže preťažovať, ak si nestiahne jas... ja to tak mám, úple to cítim ako ma bolia oči, ak to preženiem.

lubi2002
autor
29. mar 2023

@jumama nefajci, len prilezitostne raz za cas si da 1-2 cigarety so svagrom, ale to je ozaj malokedy. Okuliare nosi necely rok. to pretazenie z mobilov, PC to by sa dalo povedat, ze moze byt.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
29. mar 2023

@lubi2002 je to bezna vec, chodim do roosveltky a bezne to tam riesia pacienti. Acsorutin im davaju. Mozno by som skusila kvapky na zvlhcenie oka, neviem ci ste skusali. Ocny tlak mu asi kontrolovali, neviem ci to moze vplyvat, ale krvny tlak vraj tiez niekedy. SUchost oka niekedy este meraju, ja mam napr permanentne cervene oci, z tych ziliek, ale mne nerpaskaju este, s tym ma moja mama problemy sem tam.

Ak ma preventivky u praktickeho ok, nema cievne problemy, ocne bolo ok.. tak len skusat tie opatrenia - nastavit setrenie oci na displejoch, monitoroch, okuliare dat s filtrom ak prost emusi pracovat na pc. A kvapky do oci. TO sa poradte v lekarni. MOhol by skusit, rano vecer minimalne nakvapkat oci a tak.
Drzim palce, mne tie moje cervene oci idu dost na nervy :DDD

taktotedanie
29. mar 2023

Ascorutin, ked prasne kvapky hylo parin 5x denne, riesit interne vysetrenie, krvny tlak, hematologia

taktotedanie
29. mar 2023

@simca06022011 rano a vecer je malo
Dolezite je kvapkat kvapky bez konzervacnych latok

simca06022011
29. mar 2023

@taktotedanie ano mozeme sa dotahovat za slovicka, on nemusi mat scuhe oko, ale moze mat problem cez den si to kvapkat, aj rano a vecer mu pomoze, to mi ver :DD Ak chce moze aj 5x.. pisala som minimalne.

taktotedanie
29. mar 2023

@simca06022011 myslim, ze 5sek si kazdy najde cez den aj viackrat
Viem o com hovorim mam to na ambulancii na dennom poriadku

simca06022011
29. mar 2023

@taktotedanie ano mozeme tu mudrovat, kolko chceme, nie nenajde, zacne 2x a bude nakoniec aj 5x. Pisala som minimalne. SU ludia co na to zvyk nemaju vybudovany, nebudu so sebou vlacit kvapky atd. Ja este aj ked dostanem atb kvapky alebo hocico, musim si normlane alarm nastavit na to.. K hylo kvapkam mam asi 5 baleni, lebo v kuse to niekde zabudnem, zalozim, stratim... ON nema diagnostikovane suche oko, bol to mooj typ na to, ze ak ma nieco taketo, kvapky mu pomozu. A ked som nosila sosokvy a vpodstate a davala osm si kvapky, preventivne v podstate, tak tiez len rano a vecer a nemala som problem.

janulienka78
29. mar 2023

mojej mamine tak praskne, keď sa jej prudko zvýši tlak. Nemá tvoj muž problémy s vysokým tlakom?

lubi2002
autor
29. mar 2023

@janulienka78 vysoky tlak nema (zvykne si obcas merat), ale uz asi 10 rokov berie tabletky na tlak, lebo kedysi maval zvyseny.. v aprili dostane na 1 den holter tak uvidime ake budu vysledky.

lubi2002
autor
29. mar 2023

@taktotedanie my pouzivame Hylo care, ale tie su asi slabsie ako to co pises ty. ale on si ich dava tak mozno 2-3 krat denne (neviem ako v praci tam ho nevidim 🙂 )

3009
29. mar 2023

@lubi2002 môjmu mužovi sa to tiež stalo a bol u očnej na očnej klinike a tam mu povedali, že to nie je problém oka ale vždy vysokého krvného tlaku. Aj tak bolo.

taktotedanie
29. mar 2023

@lubi2002 na tento pripad su tieto co pouzivste vy nevhodne najlepsie su hylo psrin obsshuju heparin rychlejsie rozpustia krv

lubi2002
autor
29. mar 2023

super, dakujem za prispevky vsetkym 🙂 tak uvidime, snad sa dopracujeme k nejakemu zaveru, ze preco sa mu to opakuje tak casto

lubi2002
autor
29. mar 2023

@3009 dovtedy nemal problem tvoj manzel s tlakom? az potom zistil ako mu praskla cievka? lebo moj manzel berie tabletky na tlak uz cca 10 rokov.

3009
30. mar 2023

@lubi2002 aj on bral lieky na tlak aj predtým.

lucinkaboz
9. júl 2024

Aescin skuste. Na cievnu stenu

ivanocka83
15. júl 2024

@lubi2002 Dobry deň chcem sa opýtať ak môžem😊mam ten istý problém začali mi praskat cievky v oku😔.Do 2 dní sa mi to stratí...ale neviem prečo ,nasadila
Som si viť C.Mozem sa opýtať čo vám pomohlo?Dakujem

lubi2002
autor
22. júl 2024

@ivanocka83 Dobry den, manzel vtedy ked mal tento problem pochodil asi milion vysetreni, ozaj vsetko mozne. Ziadny lekar na nic neprisiel. Jedine co mu zistili bol vysoky tlak (to uz sa liecil aj dlhsie pred tym, stale berie tabletky) a mal toho vela v praci, takze stres. Ozaj nic specialne mu nedali, zacal chodit casto na jogu aby sa skludnil 🙂 a este aj na ukludnenie dostal lieky od psychiatra, tiez silnejsie magnezium. po kratkom case sa to vsetko dalo do normalu. mozno skuste Ascorutin, to je na ocne cievky.

taktotedanie
22. júl 2024

@lubi2002 hyloparin sposobi ze sa krv rychlo vstrebe
Nemusi ich uzivat stale, stres zvysuje krvny tlak a preto mu cievky praskaju
Nasad aj ascorutin

ivanocka83
23. júl 2024

@taktotedanie Dakujeem pekne😀