Dobeý deň. UŽ DLhšiu dobu mám problém s tým, ze ma seka v krku.... je to nepríjemná bolesť sa rozširuje až do očí a hlavy. Som zúfalá co robit? krk si natieram kde to boli mam aj vankus anatomicky ale prejde to a potom sa to vrati..ako sa toho ucine zbavit? Chodila som aj k fyzioterapeutovi, dal mi par cvikov a koniec.. takze prosim o radu co zabera a co este vyskusat? Aby mi ulavilo.
@katkamatka7 ano bola som ale stale to nejak oride naspat ,dokonca mi daval na krk aj banky
@dominikatomas najprv to treba poriadne rozmasirovat ( jedna masáž nestačí) a potom cvičiť každý deň cviky na natiahnutie svalov v oblasti krčnej chrbtice.
@katkamatka7 alw nemavala som to v minulosti iba teraz posledny rok..... uz som zufalaa ...
@dominikatomas Ako sa píše vyššie. Ako často cvičíš tie odporúčané cviky? Počas natierania jemným tlakom prejdi po prvom a druhom stavci, vzadu na krku. Chladivý obklad, alpa na uvoľnenie. To sekanie môže byť dôsledkom uviaznuté ho nervu medzi prvým a druhým stavcom, keďže pichavá bolesť mieri z krku do oblasti očí, hlavy. Niekedy je potrebné zváženie odborníka a jeho techník, niekedy stačí, že na ten pohyb prídeš sama.
Nie si aj v nejakom kŕči, strese alebo napätí? Možno niečo na uvoľnenie keď pôjdeš spat, guajacuran alebo iné nenavykove