Uz tri tyzdne mi trpnu ruky niekedy je to dost bolestive ta bolest ide az do laktou neviem z coho to moze byt ja mam 160cm 51kg a mala ma 62cm a 6,3 kg moze to byt preto ze je tazka na mna?dakujem za odpovede
Nie vobec mi netrpli predtym to prislo z nicoho nic som sa jedno rano zobudila a zacali trpnut najskor slabsie iba rano a vecer alebo v noci ale teraz je to niekedy uz neznesitelne.ze sa budim v noci nie na mravcanie ale bolest.a co by mi inak na to mohlo zabrat nevies?teda ak to neni ten tunel co dufam ze neni
ja som mala trpnutie ruk mala som aj taku hrcu na zapasti to mi odsavali tu tekutinu ale na trpnutie beriem cyklo3fort celkom to pomohlo ... takye skus neurologa nech ti to predpise.... ak teda treba ...
mne aj padali veci z ruk ...
pripadne skus ako prvu pomoc doplnit magnezko ..
@safranca Nemas ich nahodou studene? Citlive na chlad? Ja mam problem s rukami (prstami) uz vyse roka. Ked sa schladi, tak ma palec lavej ruky uplne studeny, ako mrtvola, a ostatne prsty si ok. Bola som na neurologii, na reumatologii, na cievnom , a nikde mi nic nezistili. Akurat na cievnom mi povedali, ze to moze byt Raynauldov syndrom, aj ked to priamo nezistili.
Pred tym osm mala v prstoch velmi silne bolesti, nemohla som ani otocit klucikom v zamky, nastartovat auto :( v noci som sa budila na bolest, spat som mohla iba s Ibalginom. V lete sa to o dost zlepsilo, a potom na jesen zase zhorsilo, aj ked bolesti uz mavam len slabsie, ale prst mavam stale studeny. V zime samozrejme rukavice, aj v aute 🙂
Mas aj ty pocit, ze sa to zhorsuje chladom?
@safranca treba ist neurologovi,mozeš to mat od chrbtice..aj ja som take problemy mala..brala som myolastan a pomhlo mi to...
@safranca presne toto som mala aj ja. Neurolog to vyhodnotil ako neurovegetativna dystonia a nakazal mi kupit si Magne B6 a pomohlo mi to. Skus si to co najskor nasadit, to ti fakt neublizi a pre istotu vyhladaj aj lekara. Moze to byt aj z chrbtice.
najskvor od chrbtice, pomoze dobry chiropraktik. ak su studene ruky/nohy,tak problem s prekrvenim.
@gretka2 uz dost stara tema, ale skusim stastie. Co ti prosim ta pomohlo, brala si nejake lieky...toto iste trapy aj mna.
predtým ti netrpli? napríklad pri držaní jemných predmetov (medzi palcom a ukazovákom), alebo pri zatvorenej dlani? v noci sa nebudíš na také mravenčenie alebo krče v rukách? ak áno, tak by som skúsila od obvodnej k neurologovi, mohol by to byť aj carpálny tunel (to je nerv), alebo ozaj len únava, preťaženie...viac mi neprichádza na myseľ, čo by to ešte mohlo byť...