Časté omdlievanie

salamistka
4. jún 2015

Ahojte, potrebujem sa poradiť ohľadom môjho častého odpadávania. Keď som bola dieťa, nebolo toho toľko ako teraz,. Odpadávam pri braní krvi, preto radšej ležím pri odbere, odpadla som už aj keď som sa porezala, keď som mala vysokú teplotu, keď mi bolo zle od žalúdka, hlavne keď vidím, cítim a myslím na krv, už je to pre mňa veľmi trápne a často sa hanbím. Každý ma upokojuje, že sa nemám báť, ale ja sa vôbec nebojím lekárskych úkonov, ja sa bojím toho, že odpadnem. Najcitlivejšia som pri gynekologickom vyšetrení, pri zavádzaní vnútrom. telieska som tiež omdlela, keď mi lekár vypichovával dáke pľuzgiere na krčku, ani neviem ako a už som bola mimo. Neviem tomu nijako zabrániť, neviem aká je príčina a čo by pomohlo, aby sa mi to nestalo. Je to stále horšie, včera som bola tiež u lekára na vyšetrení a už mi bolo dopredu zle, neodpadla som síce, ale bolo mi všelijako, vyhovorila som sa na horúčavu. Nepoznáte nejaké relaxačné techniky? aj pri vyberaní materských znamienok som povedala lekárovi, že opadávam, pritom to vôbec nebolelo a on mi tvrdil, že je to len v mojej hlave, začali sme spolu debatiť o politike a tak a zabudla som nato. Ďakujem za každú radu.

seahorse27
4. jún 2015

Skús zájsť za psychológom a spolu sa naučíte zvládať tvoj iracionálny strach, možno aj pomocou nejakých relaxacnych technik, ktoré ti "ušije" na mieru a naučí ta ich😉

hennyinnsbruck
4. jún 2015

...si myslim ze si to sposobujes sama. Ako pisala
@seahorse27 mala by si zajst za psychologom on ti urcite pomoze 🙂

janinah
4. jún 2015

sú takí ľudia a veľa s tým nenarobíš,stačí u lekára požiadať o možnosť ľahnúť si aj pri úkonoch,kedy sa bežne sedí napr. pri odbere krvi...radi ti vyhovejú,aby tam nemuseli kolaps riešiť....budeš vedieť,že ležíš,že neodpadneš kdesi na tvrdú zem,už toto vedomie ti pomôže...ale samozrejme sú na to aj techniky ,ktoré ťa naučí psycholog,ja som bola pred mesiacom na operačnom stole,moju nohu operovali v lokále,ale hlava bola v grécku pri mori /to ma naučila psychologička sestrenica/ 😉

seahorse27
4. jún 2015

@hennyinnsbruck a s čím takým?

hennyinnsbruck
4. jún 2015

@seahorse27 mozno tym ze stale nato mysli...pisala ze sa zacala bavit s lekarom o politike a zabudla na to 🙂

seahorse27
4. jún 2015

@hennyinnsbruck aha, lebo si označila mna, ze ja mam zájsť k psychológovi. Som to nepochopila, teraz som si znova prečítala cely tvoj príspevok, nie len tu časť za mojim nickom 😃

hennyinnsbruck
4. jún 2015

@seahorse27 juj prepac myslela som to tak ze suhlasim s tvojim prispevkom 🙂