Časté močenie - dlhodobá záležitosť

monca1109
2. jan 2017

Ahojte ženy. Dúfam,že sa najde nejaká,čo prežila to čo prežívam momentálne ja a bude mi vedieť poradiť. Chcem sa tiež podakovať tým,ktory su ochotny toto celé prečítať,najst si čas a poradiť. Moj problem začal minuleho roku vo februari, ked som začala potrebovať často močiť. Bez bolesti,palenia,len to proste na mna prišlo. Liečila som sa 2 týždne po svojom,to je brala som urinal či kapsule či čaje,dalej rowantinex kvapky a miešala k tomu dalšie urologické čaje. Avšak ma to neprechádzalo. Tak som zašla v marci k svojmu obvodnému. Ten zistil podla kultivacie,že tam nejakých bacilov mám. Tak si vravím hurá, dá mi lieky bude všetko ako predtým. Lenže! ATB nezabralo,najprv mi dal Augmentin,potom prešiel na Biseptol a nasledne na Zinnat. Avsak nič nepomohlo. časté močenie pretrvavalo a on nevedel príčinu. Bola som zufala,ved to poriadne ide na nervy. šla som na záchod,vyšla hore po schodoch a znova. bolo to hrozné. Tak som začala riešiť problem opať po svojom,kupila si D-MANOSU,citricidal,probiotika....a žial,opať nič,kopa penazi fuč. tak som nejako v lete zašla k urologovi. S velkou nadejou,že mi snad pomože. Odznova kultivácie, moč neukazal nič okrem kvasiniek-čo som mala už z tých ATB. Pohlavný život som už uplne vylučila,cca už 7 mesiacov ak nie viac. Urolog mi dával rozne tabletky,jedny na nervovu sustavu,či to nemam z toho,dalej na uplne vyprazdnenie mechura,dalšie čo ak mam ochabnuté svalstvo v mechuri atd. Stravila som unho 3 mesiace a zbytočne! Medzi tým však cca v auguste/septembri mi prišli dalšie problemy a to svrbenie v okolí pošvy. Netušila som z čoho to mam,hygiena pravidelna,pohlavne nežijem....tak som si kupila canesten,aj tabl.aj kremik. Pomohlo mi to tak,že mi to zašlo dozadu,resp. k okoliu analneho otvoru. Nebolo to nič hrozné,ale to svrbenie samozrejme prekážalo. Na to už canesten nezabral. Priblizne v oktobri som sa vybrala ku gynekologovi. Opať s nadejou že on je ten, kto ma už z toho musí dostať. Termín som dostala až o mesiac,pre mna celá večnosť,ale vravím si,že ked som tolko mesiacov vydržala,toto bude hračka. šla som,spravil komplet vyšetrenia,ultrazvuk zvonka,zvnutra a nič nenašiel,všetko vraj v poriadku. odobral mi aj moč priamo z mechura a vraj o pár dní zavolá. tak aj bolo,sestrička zavolala a jediný problem čo našli boli opať kvasinky! Predpísal mi Macmiror 500. No,tak som sa pýtala,či to može sposobovať časté močenie a vraj SAMOZREJME! Tak som celá natešená šla do lekarne,však už mi to hádam pomože,či už na močenie alebo svrbenie. Myslela som teda,že to svrbenie je z kvasiniek. No a tie tabl.som začala brať teraz v decembri. Beriem to už cca 5 dní a ja opať upadam do zufalstva lebo mi ANI TO nepomaha 😢 Som už z toho uplne z ničená, stále na to myslím, som šťastná,ked sa vycikam,vyjdem zo zachodu a 2 minuty nemám ten pocit,že potrebujem. Tak strašne by som sa chcela vratiť do starého života a nebyť viazaná na wc. Zavidim ludom,čo tento problem nemajú,naozaj si to vážte,lebo je to niečo hrozné,hoci nič nebolí,ale neviete už plnohodnotne žiť. Neviem už čo mám robiť,či zájsť k inemu gynekologovi,dala by som za to všetko aby som sa vyliečila,ale ja už neviem ako dalej,ktorým smerom ☹ Prosím, poradte mi....

lucika4
2. jan 2017

Ahoj a na vyšetrení u nefrológa si bola? Skús ešte čaj vilcacoru je na baktérie možno by pomohol. A potom bylinné kúpele. Prasličkový, žihľavový. A vitamíny s brusnicami. A ak jedávaš rafinovaný cukor v akejkoľvek podobe vylúč ho.

monca1109
autor
2. jan 2017

Ked som bola u urologa,tak mi robil sono aj na obličkach. Vylučil problem na nich,dokonca ani kamene a piesok nemam. čaje urologicke a brusnicami uživam stále.
Dakujem,skúsim.

jeennyv
2. jan 2017

@monca1109 existuje hyperaktivny mocovy mechur raz som u lekara citala letak skus pozriet na nete o tom alebo sa spytaj lekara na to..

zviz
2. jan 2017

@monca1109 cystoskopiu vam robili?

tutislava
2. jan 2017

Je to hyperakyivny mocovy mechur.ja sa na to lieci, 1,5 roka.lieky mi zaberaju len urcity cas,mesiace.potom sa skusaju dalsie.je to poskodenie nervu v mechury.velmi neprijemne

vierkadominik1
2. jan 2017

@monca1109 tak to ma velmi mrzi ze trpite takou chorobou.velmi rada by som vam pomohla ale nrviem ako skuste niejake cviki.ja chodim casto mocit preto lebo som tehotna a ties to nie je prijemne a hlavne vecer kazdych 5 min casto pre to v noci nespim :(

monca1109
autor
2. jan 2017

@zviz nie nerobili mi cystoskopiu. Pocula som o tom,ale neviem preco sa to robi,resp.naco to sluzi

monca1109
autor
2. jan 2017

Dakujem zienky za sucit,ale ako som pisala,nikto nevie odhalit pricinu. X dverí som pochodila a som na tom rovnako. Mozno je to hyper mechur,ale lekari mi o tom nic nevraveli. Buduci tyzden idem opat k gynek. lebo macmiror nezabral,tak uvidim co povie dalej. Hoci ja uz nicomu neverím 😢 Velmi sa preto trápim,ten kto to zazil,tak vie o com vravím..

zviz
3. jan 2017

@monca1109 podla mna by ste mali este odkonzultovat vas problem aj s inym urologom... My sme si tiez "uzili" urologicke ambulancie. Moja vtedy dvojrocna dcerka casto cikavala, mala bolesti bruska, aj opakujuce sa zapaly mocovych ciest. Pri cystoskopii (u deti sa robi v celkovej narkoze, do mocovej rury sa zasunie kamera - laicky povedane) jej zistili polyp v mocovej rure, nastastie nezhubny. Trvala by som na dodatocnych vysetreniach, vas stav urcite nie je normalny.

monca1109
autor
3. jan 2017

@zviz rozmyslala som nad urogynekologiou..co sa tyka polypov,robili mi ultrazvuk moc.mechura,ci tam nieco nemam,taktiez aj obliciek a nic. Myslela som,ze by to videli keby tam nieco mam..

zviz
3. jan 2017

@monca1109 no dcere polyp na sone nenasli... Dokonca ani pri cystografii, az pri cystoskopii.

angel987
3. jan 2017

@zviz može byť. mne to urolog nerobil,neviem prečo. 😔

monca1109
autor
3. jan 2017

@zviz viem,že sa to zvykne na urologii robiť,ale mne doktor nič nevravel o tom, chodila som tam 3 mesiace a len ma dopoval s liekmi , nebodaj som mu to mala pripominať ☹ niektorí lekari su teda o ničom

zviz
3. jan 2017

@monca1109 preto radim este odkonzultovat vas stav s inym urologom kedze ocividne lieky nezaberaju. Niekde problem mate, hmm.

monca1109
autor
3. jan 2017

@zviz samozrejme,niekde problem je,pretože takto to v poriadku určite nieje. ja som len robila , resp. uživala len to čo povedal lekar. ale teda už viem,že nespravil všetko čo mohol a mala by som zájsť k inemu ☹

jasu90
4. jan 2017

@monca1109 Ahoj, ja sa trápim zápalmi už 16 mesiacov, vybrala som za ten čas asi 13 atb, plus kremy od gynekologičky. Na urologii som už ako doma. Ako stále som mala zlý moč, leukocyty a tak a niekedy bol moč v poriadku, ale ja som problémy mala. Mne však cystoskopiu robili a to až 2krát a tak neviem, prečo to nerobili aj tebe. Zisťuje sa tam, či máš mechur v poriadku, mne zistili, že mám zúženu močovu ruru, to mi rozširovali operačne, ale potom som aj tak zápaly maal stále, 2krát mi robili tu cystoskopiu a rozširil to ambulatne, lebo to bolo len trochu zúžene.. mne sa práve tými zápalmi zužuje ta rúra. Na tie zápaly mi tiež dával poväčšine atb, ale ja som už bola aj na alergologii kvôli imunite a iným problémom, takže aj tam možno na niečo prídu, ale výslekdy ešte nemám. No a plus sa môj urolog rozhodol pre nejaky roztok, vola sa ialuril, že mi to priamo striekne do mechúra a je to 6 dávok a chodí sa nato 6 týždňov, lebo už musí skpsiť aj niečo iné ako len atb, povedal, že ani tým mi nezaručí, že sa to nevrati, ale niečo skúsiť treba. Ja len nerozumiem, prečo ti nespravil aspoň tu cystokospiu, mne ju robil až 2krát, ked sa mi stále opakovali zápaly, takže nech ti spraví aspoň to... a ty si mala aj zlý mč? akože leukocyty, krv alebo niečo v moči? či stále len kvasinky.. možno by bola vhodná pritikvasinkova dieta. Je to ťažké, ja som na urologii už ako doma a najbližšich 6 týždňov stále, ale tak, aspoň navrhol nejakú možnosť, ktovie či zaberie no.. ako je to ťažké, u mňa niekedy lepšie, ale niekedy hrozne, stále mi na wc treba, proste často...teraz momentálne je to lepšie, ale mala som aj stavy, keď každú mintu a to je hrozne potom.

vorkola
4. jan 2017

@monca1109 Ked mas relativne zdravy mechur.Tak treba hladat pricinu .1)ci ti netlaci aj maternica na mechur,2) ci nieje mechur hyperaktivny.trebars z roznych dovodov.Ja trpim na mechur uz od mojej mladosti,aleze praveze ja mavam pri tom bolesti a nemusim chodit casto mocit.Co mne pomaha,V dobe ked mam zapal si davam do posvy femigel./dostat v lekarni/a potom so brucho natriem s tymto femigelom a nakvapkam este na cele brucho takých 10 kv.cisteho tea tril oiil a rozotieram .Alebo do kupela nakvapkattento olej vlazna voda skor tepla 20 minut.Toto mi velmi pomaha.ALe to mozu sposobovat aj uvolnene väziva ,tkaniva,vtedy treba posilovat brusne svalstvo

mishell8
16. nov 2020

Ahoj. Vyriesila si to nejak? Zabralo niečo? Mám to isté ☹️

ivuska32
24. dec 2020

@mishell8 aj ja to mam, nepomahaju lieky, ale mam odporucanie na BOTOX mechura a urodynamicke vysetrenie...

ivuska32
24. dec 2020

@monca1109 aj ja to mam, nic nepomaha, mam odporucanie na urodynamicke vysetrenie a botox mechura

andykr
20. jan 2021

A skúšali ste brať bylinky proti častému močenie? Ja som začala na odporúčanie brať žihľavu a Serenou plazivú a pomohlo to dosť. Viac o tých bylinkách je kdyžtak tu https://www.mojaprostata.sk/caste-mocenie/

lily14
6. nov 2022

@monca1109 ako ste to nakoniec riešili? Mám to isté a už ma to unavuje v noci aj 15 krat idem 😢

katka780
20. jan 2024

@monca1109 ahoj monca už si na niečo prišl, čo pomohlo ? Akoby som o sebe čítala:(

mahoda
20. feb 2024

@katka780 ja mám to iste… začalo mi to nejakou virózou (klasickou, hrdlo, … ), dostala sol na to penicilín, nejaký VPNC .. . Potom som začala mierne špiniť (mám rok vnutromaternicove teliesko Mirena), myslela som, že z neho, bola som na gynde, tam mi zistili zo sterov ecoli a ešte nieco podobne. Dostala som biseptol. Keďže neprestávali bolesti, ba priam sa zhoršovali, sla som na urologiu. Mala som krv a bielkoviny v moci. Tam zrusili biseptol, dali zase penicilín (augmentin ). Nič lepsie. Začala som viac curat. Doslova každú hodinu aj 2x. Bolesti podbruska. Sla som zase na gyndu. Urobil sono. Nič nevidel. Len maly myom, ten vraj nemôže spôsobovať toto. Stery opakovane už nerobil. Že mám ísť na urologiu. Sla som zase tam. Moc bol Ok (ambulantne vyšetrený), ale dal mi ešte Macmiror 200. Začalo pálenie odspodu, bolesti podbruska. Urologovi volám, vraj to bude zo ženských veci. Volám na gyndu. Doplnil mi Macmiror complex (vaginálne tablety). Prešli ďalšie dni, ja mám znovu nutkanie na curanie, bolesti podbruska (nie cely deň, take návaly). Teraz mám kontrolu na urológii 28.2. teda o týždeň a gynekológ je na dovolenke. A ja už doma revem, plačem, som zúfalá, lebo mi je ako na začiatku a nič nepomohlo. Mala som už aj zápal mocaku, aj maternice, doteraz mi vždy pomohli aj samotné vaginálne tablety Macmiror, resp. Prve antibiotiká. Viem, že mám celu flóru z ATB v keli, ale napríklad moc mi pod mikroskopom nik nepozeral, nikde nebol posielaný… ja som už zúfalá. A Monika 1109 sa neozyva, tak nevieme, čo pomohlo jej.

diaszoky
20. feb 2024

@monca1109 podla mna je to osycjika ja tiez castejsie mocim ale zaroven vela pijem oprro inym ludom takze tak

diaszoky
20. feb 2024

@monca1109 ani mne. Ezaberáo nic ked som mala
Kvasinky iba dieta priti kvasinkova a nejest sladke hlavne plus kvalitne probiotika pre zeny peroralne

candii
20. feb 2024

Hyperaktívny močový mechúr. Mala som niečo podobné ale skôr keď som išla spať .. proste idem vycikam sa, ľahnem a zase .. a takto som koľko krát aj 9x bola. Veríš či nie, pomohol mi pôrod 🫣 od pôrodu ten problém nemám. Teda niekedy to na mňa príde ale skôr keď pijem mocopudne veci čo je pochopiteľné .. ale tiež som to riešila a všetko som mala ok. Skús pogooglit o Tom hyperaktivnom mechúre.