Ahojte/Dobrý deň,
prosím o radu prípadné skúsenosti. Manželovi v poslednej dobe veľmi často tečie krv z nosa (aj dnes v noci sa zobudil na to že mu tečie). Ja mám z toho obavy aby to nebolo vážne. Termín k lekárovi ORL má v tejto blbej Covidovej dobe až za vyše 2 týždne pričom sa s obvodnou to rieši už 3 týždne no ona ho len odbila vymenným lístkom. Bojím sa aby sa niečo vážne nestalo máme malé babatko. Možno ma budete mať za panikára ale prvé čo sa mi vynorilo v pamäti bol markizák Boris Pršo ktorému tiež tiekla krv z nosa až z toho bola príhoda mozgová.
Ešte by som doplnila že manžel má upchatý nos/nádchu bez zlepšenia po liekoch už tiež hadam aj mesiac
Mám sa báť alebo len zbytočne panikárim? Ako sa dostať k lekárovi skôr a akému?
@kika2810 mala som priateľa kedysi dávno.. U neho boli toto ako úplne prvé príznaky leukemie. Tiekla mu často krv z nosa, až tak ze mal v noci pol vankúša od krvi.. Neskutočná únava, bolesti celého tela.. Hneď po odbere krvi u všeobecného Dr mu volali ze ma ísť okamžite do nemocnice kde mu zistili, že ma na 85%napadnutu kostnu dreň.. Bojoval 4 roky 😔 no a vlastne ta leukémia sa prejavovala tak, že mu kostna dreň pozierala krvné doštičky - preto ta krv z nosa, čiže na krvnom obraze bolo malo krvných dosticiek a veľa bielych krviniek.. Uvidíte aké bude vyhodnotenie krvi, podľa toho bude lekár riešiť.. Ale verím, že to má len z vyčerpania
Krvný tlak meraný? Ak je v norme tak ascorutin 3x1 tbl.orl staci ako má termín...nie som laik
@kika2810 viem, že často ľudia myslia hneď na najhoršie.Ked píšeš, že to má po chorobe a nos ma stále plny ma sliznicu prekrvenu a preto sa mu to spúšťa.Mali by mu spraviť RTG dutín a ORL vyšetrenie.mojmu synovi aj mne často tečie krv z nosa tiež uzivame Ascorutin.Moze tam mať nejakú baktériu..skús mu kúpiť sinupret v kvapkách dobre uvoľňuje dutiny, ak tam niečo ma uvoľní sa.Akonahle ma syn nádchu hneď mu tečie krv drž sa!
Táto debata tá zbytočné vystrašila...za 9 rokov na ORL som stretla stovky ťažkých pacientov a iba 1 bola leukémia... dieťa
Nie ťažkých ale takych
@kika2810 a tecie mu z jednej dierky alebo z oboch sucasne?
Potrebuje poleptat cievky.urobia to aj na pohotovosti ale ORL
Nie klasickej vseobecnej
Neboj, mozgovu porážku by si už zaregistrovala s inými príznakmi (obaja moji rodičia ju mali v mladom veku) keď píšeš že má stále.upchaty nos už mesiac bez zlepšenia, to bude mať.suvis s tým.. môjmu mužovi ako chlapcovi tiekla krv stále z nosa, bol astmatik, alergik, často chorý - oslabené cievky v nose z neustáleho zápalu sliznice.. nakoniec sa to vyriešilo tak, že mu tie cievky v sliznici spálili (je to normálne metóda lekárska čo sa robí už ale ak je problém.extremny), odvtedy ma pokoj a krvaca mu len raz za čas.. hlavne nech skúsi na čas vysadiť kvapky do nosa a nahradiť ich vincentkou..
Ja mam taky problém zo synom ma 8 rokov ale on ma problém z cievkov berieme ascorutin ale uňho je to tak ze to príde a ide mu skoro každý deň krv z nosa a potom príde obdobie keď máme dlhšie pokoj
Tlak je v poriadku?
Ak sa neciti dobre, normalne chodte na pohotovost, tam vas len tak neodbuju a nejake to vysetrenie mu podla mna spravit musia. Alebo treba zavolat lekarovi z vymenneho listka, ze to ide s nim dole vodou, ci neozte prist skor
Dakujem Vam vsetkym krasne za rady.
Kvapky ako ste viacere radili neuziva okrem Aliamare morskej vody do nosa s kys. hyauronovou ci ako sa to pise 😀. Ascorutin uziva a nezabera.
Nakoniec som ho dnes donutila zavolat este raz lekarovi a povedat ze je to urgentny stav ze sa v noci budi na tecenie krvy z nosa a vzali ho hned dnes 🙏
Dostal kortikoidy, popalili mu tam cievky + dostal cosi na nadchu. Zaver je celorocna alergia kombinujuca sa s nadchou s tym ze kvoli jednemu sa poriadne nevie vytrepat a dostat z druheho a ze vlastne ta sliznica je namahana.
Takze nastastie nic vazne 🙏
Bala som sa kedze ho bolieva aj hlava a aj mu piska v usiach. Vraj je to ale vsetko z toho + stres a unava.
Este raz Vam dakujem a prajem hlavne zdravie v tomto obdobi ❤️
Vďaka Bohu teším sa s Vami🤗
Ahojte pekný večer, my práve prežívame toto s 13rocnmy synom neskutocna krv z neho ascorutin máme už ako cukríky nič nezaberá kopec masti na krvácanie nosko gél že dobry zastaví dnes som išla s ním na hematologiu že skúsime riadny rozbor krvi zvarali mu to aj keď bol mladší a nepomohlo vytrpel si má z toho takú paniku. ..len poraďte Prosím dnes nám aj krčná poradila tie Gelita spony do nosa čo sa vstrebaju len som mu to zle dala a stále mu to trči von nevstrevalo sa to či to máme vybrať alebo neviete
Dobré ráno, sú také kolagénové vankúšiky Gelita spon - 2 kusy si pýtajte v lekárni, aj ascorutin. Môže to byť len taká cievka, ani na pohotovosti by ho neošetrili?
Z toho vankúšika odsrihnite pásik ako prst a nech si to vlozí do nosa pri krvácaní. Ani vyberať da to myslím nemusí. Dobrá je aj pohánka napr.ako polievka, posilňuje to cievy. Všetko dobré