Ahojte, neviete mi niekto poradiť skutočného odborníka na herpesy? Respektíve nejaké rady ako sa ich zbaviť raz a navždy, alebo aspoň na nejaké dlhšie obdobie? Ja ich totiž mávam niekedy aj 3x za mesiac. Najmä pri zmene podnebia, pri prechodnom počasí (teplo-zima a naopak). Do nedávna som ich mal výlučne na nose a v jeho oblasti, no teraz už aj na perách. Bežne aj na nose, aj na pere súčasne.
Bol som už u kožnej lekárky, tá mi predpisovala rôzne masticky no žiadna nepomohla. Odporučila mi ísť na imunulogicke vyšetrenie. Taktiež som to riešil aj s obvodnou lekárkou, aj ona mi odporučila ísť na imunulogiu. Tak som teda bol na imunulogicke vyšetrenie, zistili mi alergiu na roztoče a povedali, že herpesy môžu byt kvôli tejto alergii. Tak sme teda začali s liečbou/liekmi na alergiu. Najprv jedny lieky, potom dvoje (názvy liekov si už nepamätám). No herpesy sa robili stále. Doktorka povedala že to chce čas, tak som ďalej bral lieky a čakal, kedy to konečne prestane. Asi po roku a pol užívania oboch liekov, som išiel na ďalšiu kontorlu (asi 4. v poradí), ”posťažoval” som sa doktorke, že herpesy mám naďalej a tá na mna hneď vybehla s tým, že: a čo ona s herpesmi? Že to mám ísť na kožné alebo niekde. Týmto sa moja navsteva imunologie skončila. A tým pádom aj liečenie mojich herpesov. Herpesy sú pre mna veľmi obtazujuce, veľmi mi kazia náladu, a túžim sa ich zbaviť alebo aspoň výrazne obmedziť.
Ešte som zabudol spomenúť, že celkom dobre mi pomáhali lieky na predpis s názvom HERPESIN, po užití týždňovej “kúry”, sa mi zvykol herpes neobjaviť aj 2-4 mesiace, čo bolo pre mna veľmi dobre číslo. No teraz mi už nepomáhajú ani tieto lieky. Stalo sa mi, že sa mi spravil herpes aj hneď týždeň po užití liekov.
Budem vďačný za každú radu!
@hieronym11
mne pomohlo uzivanie vit C 1000 so sipkami. inak som mavala tak 2x do mesiaca herpes.
@hieronym11 ja som mávala tiež často (síce nie až tak ako ty, ale pár krát za rok určite). Je to v imunite, pozri si čo urobiť pre posilnenie, a možno ti to príde ako klišé a mávneš nad tým rukou mysliac si že,,aaale, taká hlúposť a drobnosť, to mi nepomôže" ale mne to všetko prestalo zmenou stravy - veľa zeleniny, veľa myslím každý deň v každom jedle, a tiež ovocie kvôli vitamínom, zázvor je totálny zázrak...A skús striedave sprchy. A to všetko Dlhodobo, po týždni sa zázraky nedejú. 🙂
Doplňte si L-lyzin. Dostať ho kúpiť v tabletkách. Mávala som herpes každé 2 týždne. Teraz našťastie iba pri chorobe.
vitaminy, mineraly, otuzovanie... a prist na to, co ti to vyvolava, moze aj stres. Inak imunologicka mi dala tiez isprinosine. Ale u mna to bolo vacsinou z toho, ze sami poskodila pokozka a uz to islo... stacili popraskane pery, mini vyrazka. A herpes som mala aj na celej brade, ked na ustach tak ako kacica som vyzerala, na celom nose, v nose...no otras.
@hieronym11 časté herpesy spôsobuje oslabená imunita.Treba denne nasadiť vitamín C a B-kompex Forte.Skus sa aspoň doma sprchovať studenou vodou.Ak robíš nejaký šport ,hlavne v zime vždy je pravidlo po športe hneď do suchého.Verim,že na jar si na herpes nespomenies..ak sa už náhodou začne robiť,prvá pomoc je hneď priložiť cesnak.Po herpes treba vymeniť uteráky,zubnú kefku,lebo vírus tam pekne býva a potom pri strese,stačí sa nevyspat a zaútočí.
@hieronym11 vitaminy, zdrava strava... mne B komplex pomohol, ale veľmi racionalne.. prinasa totiž chut do jedla 😀
@hieronym11 ak nemáš problém dať 20€ za vitamíny, ktoré ti pomôžu, lebo tiež tým trpím,že mám aj 5 za mesiac, tak mi napíš. Mam to od kožnej doktorky a viac ti napíšem správe ako to treba užívať a da sa to asi iba online objednať. Ja to kupujem od kožnej.
@hieronym11 Dobry deň, mám veľmi podobný problém s herpesmy. Čo Vám prosím pomohlo. Ja užívam isoprinosine, ale bez efektu. Herpesy mám každý mesiac a niekedy aj castejsie. Dakujem
@hieronym11 podarilo sa vám poriešiť niečo ohladom častých herpesov? Ja už som sama z toho bezradná. Jeden skončí a vedľa začne druhý. Mám to takto od leta. Pred tým som mávala 1-2 do roka. Boli väčšie a aj dlhšie sa hojili. Teraz sa mi robia často ale sú drobnejšie a aj rýchlejšie sa zahoja.
@ave1 ak nemáte problém dať 20 euro za vitamíny, tak vám napíšem 🙂 mam to od kožnej a fakt pomáhajú
@dominika113 to nemám problém, len už som tých vitamínov nakúpila a moc to nezabralo….
@hieronym11 neponukla ti imunologicka vitaminove injekcie? Ja som brala 3 balenia injekcii Polyoxidonium, na predpis. Asi 2 roky a velmi mi to pomohlo.
Mne imunologička predpísala Isoprinosine, pol roka som to brala a veľmi mi to pomohlo. Predtým som mala herpesy aj každý mesiac. teraz max 1-2 do roka.