Častá stolica s hlienom a s krvou

31. mar 2021

Ahojte, moj stav sa nejako nezlepsuje. 3 dni som mala nahly krc a nasledne stolica. Aj 7x za den. Nie riedka hnacka,ale formovana. Postupne sa pridaval hlien. Na 4.den sa mi zdalo, ze uz bude lepsie. Predpokladala som, ze asi nejaka viroza. Lenze uz poobede zo mna isiel len hlien s krvou. Bolest v podbrusku, v krizoch a cele telo, Onedlho ma zacalo klepat, potila som sa, triaska, pocit na zvracanie, smer pohotovost. Tam ma najprv zjazdil doktor, ze to mam riesit u vseobecneho a nie chodit o pol desiatej na pohotovost.. dal mi injekciu proti zvracaniu a od bolesti. To trochu pomohlo, hodinu na to opat pocit na vracanie a stolica s krcom. Na druhy den chirurgia, na gastro ma objednali az o 3 tyzdne. Chirurg mi dal atb Normix, ze mam asi zapal criev. V pribalovom je, ze sa nema podavat,ak je v stolici pritomna krv, tak som z toho hotova a uz mam obavy co to spravi. Dnes opat do nejakej hodiny stolica s hlienom, krvou a s akutnym krcom alebo len hlien. Mate nejake skusenosti s takymto niecim? Som absolutne vyradena fyzicky aj psychicky. Dal mi aj Endiex, co je proti hnackam. Ale hnacka? Ja mam formovanu castu stolicu a hlien s krvou.

pribinak
31. mar 2021

Ak by ti bolo opäť veľmi zle, chod opäť na pohotovosť. Na nejaké nastate reči sa vykasli. Doktor má liečiť a nie mudrovať.
Skús si dať nejakú ľahkú diétu či nepomôže

petamich
31. mar 2021

ja som mala podobne priznaky a priebeh, ked sa mi prejavila bakteria clostridium difficile, nebola si nahodou v nemocnici alebo nebrala dlhsie antibiotika? u mna sa to zacalo ako podozrenie na cestovatelsku hnacku (boli sme vtedy niekde) ale nasledne sa objavil hlien a primes krvi, takze ma poslali na infekcne a zistili toto a ze to teda byva po antibiotickej liecbe alebo obcas zial sa ludia nakazia v nemocnici

samozrejme nemusi to byt ono, nie som lekar to len ako tip, kedze som to mala navlas rovnako

autor
31. mar 2021

@petamich brala som 7 dni atb lebo mi vyberali chirurgicky osmicku.. je to hrozne, mam ukrutny krc a len zo mna vystreli hlien, bobok a otras.. este som mala len 1.davku atb... druhu mam az pred polnocou @pribinak dietu mam od vcera,kedy sa mi to nasledne poobede aj vystupnovalo..

autor
31. mar 2021

@petamich ako ti na to prisli? Mne nerobili ziadne vysetrenia. U vseob som nastojila na vysetreni stolice, ale ved vysledok bude az po velkej noci ak ma dovtedy neklepne

petamich
31. mar 2021

vzorky stolice som nosila myslim tri dni po sebe

ivik111
31. mar 2021

Ahoj,syn mal rovnaké príznaky keď prekonal campylobactera,je to niečo podobné ako salmonela...hlavne vyrad všetko mliečne zo stravy,riadnu diétu treba a veľa tekutín.

kahh
31. mar 2021

Ako ta mohli na gastro s takymto problemom objednat o tri tyzdne? To je neskutocne fakt. Skus nasadit dietu, hlavne vela pit aby si nebola dehydrovana a ak to nebude ustupovat tak ja by som tiez normalne isla znova na pohotovost. Pripadne by som zajtra hned rano volala na tu chirurgiu, ze v letaku je hento napisane ci to teda mas brat alebo nie

autor
31. mar 2021

@ivik111 dcera mala pri campylob hnacku,ze riedku... tiez mal len hlien? Myslim,ze campylo by mal postupne prejst pri diete,nie? Ja maso nejem,tak je tu nizky predpoklad.

zalka
31. mar 2021

Skús každý večer pol kila strúhanej mrkvy zjesť ako posledné jedlo dňa.
Malo by ti to pomôcť.

autor
1. apr 2021

Mozno tato diskusia niekomu v buducnosti pomoze. Kedze mi bolo horsie a horsie k veceru zase, zasiahli chlapi z rodiny a podaril sa im vybavit mi hned rano vysetrenie u gastroenterologa.ten mi spravil hned kolono, krv, vyter, dg proktitida, dal mi cipky. Snad s nimi vydrzim kym prejdu sviatky. Uvidi sa co bude vo vysledkoch.

zalka
1. apr 2021

Sorry ale kolono bez prípravy? Čo sa rieši deň dva pred samotným vyšetrením? Nemyslíš skôr rekto?

liliputka2131
8. apr 2021

Prosim ta ako si dopadla s vysledkami lebo ja mavam podobne problemy

luccija
8. apr 2021

Nepríjemné pravdepodobne Ti to spôsobili tie ATB na zuby zničila sa Ti flóra.Brala si vtedy aj probiotiká?najprv som si myslela, že máš len brušnú chrípku teraz v mojom okolí ju veľa ľudí malo

autor
8. apr 2021

@luccija ja beriem probiotika uz dlho, lebo mam problemy s tvarou, kde sa este nenasla pricina
.. vysledky este nemam,ale citim sa uz uplne v pohode

mey8
30. aug 2022

Autorka prosím ta ako to s tebou dopadlo? Ja mam totiž podobne príznaky a už som z toho na nervy.. ú mňa to síce trvá dlhodobo a mam aj ďalšie príznaky
.. ale ten stres bez odpovedí je hrozný....a kým sa tiež dostanem na kolonosko... 🤦🏼‍♀️

liliputka2131
30. aug 2022

@mey8 niesom autorka ale ja uz mam po vsetkych vysetreniach a mne vysla laktozova intolerancia chapes uplna blbost a take bolesti a tym vsetkym co som za ten cas presla upravila som stravu a dobre ale mne vadia aj bezlakto veci taze nahradzam vegan a ked nieje tak sahnem po tabletke

autor
30. aug 2022

@mey8 ahoj, všetky výsledky aj odber z rektoskopie ok. Gastro krútil hlavou a pýtal sa,ci praktizujem anál,čo nie. Dala som si o mesiac na to robiť testy súkromne na intolerancie za 400eur a kvantum mi tam vyšlo. Prvý 3/4 rok som dodržiavala poctivo a postupne skúšam pridávať. Neviem či to bolo intoleranciami,že som mala už taký rozhaseny organizmus. Ale je mi všeobecné podstatne lepšie keď som vylúčila rizikové potraviny. Vtedy to gastro uzavrel ako zápal konečníka a hrubého čreva...