Častá malá potreba

3. júl 2022

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Od pondelka mám problém pri malej potrebe. Myslela som,že sa bude jednať o začínajúci zápal moč.mechura/moč.ciest. K problému - pri malej potrebe, vždy na konci cítim tlak tam dole, až ma strasie zima a hneď na to mam pocit akoby som zase potrebovala ísť na malú. Cikat chodím často,za posledné 2 dni aj 20x denne. Nič iné mi nie. Teda ak nerátam, že ak to na mňa príde,musím ísť hneď,lebo mam pocit,že to neudržím a stane sa "nehoda". V utorok som si kúpila v lekárni Urovat akut, ale nepomohlo. Pijem tak ako vždy,ani viac ani menej. Pozerala som,ze by sa mohlo jednať o hyperaktivny moč.mechur. Máte s tým niekto skúsenosť alebo co by to mohlo byť?
Ďakujem

girl2524
3. júl 2022

Najprv behni lekarke s ranným mocom ci nemas zapal, ale o si kup v lekarni tie papieriky namacacie oblickove, Ked to mas len posledny tyzden

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. júl 2022

@zoro9836 toho sa bojím... sestre v rovnakom veku zistili cukrovku,ale ona si už musela pichať inzulín...
Ak sa smiem opýtať aké príznaky si ešte mal?

h2
3. júl 2022

Nemyslím, že máš cukrovku. Pri nej by si cítila smäd a pila viac. Určite zabehni zajtra k lekárovi, buď si dones ranný moč so sebou, alebo ťa pošle vycikať sa do pohárika. Otestuje moč a hneď budeš vedieť, či treba napríklad antibiotiká.

autor
3. júl 2022

@h2 ďakujem... doktorku plánujem,ale keďže sme mimo domu, možné to bude najskôr vo štvrtok. Radšej som sa chcela poradiť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nwnw
3. júl 2022

Smer MUDr. U mna na to pomohli ATB.

h2
3. júl 2022

A nemáš v dosahu aspoň lekáreň? Kúpila by si si domáci test. Ak by ti vyšiel pozitívny, poslala by si lekárovi mail a predpísal by ti elektronický recept. Štvrtok sa mi zdá byť ďaleko, ak máš zápal močových ciest, aby sa ti dovtedy nerozšíril až do močového mechúra, alebo dokonca obličiek.

autor
3. júl 2022

@zoro9836 Z toho co si spomínal nemám nič... inak som úplne v pohode,fit. Len to cikanie. Co som si všimla keď sedím tak nemám také nutkanie,ale akonáhle sa postavím hotovo

autor
3. júl 2022

@h2 skúsim niekde nájsť lekáreň.

anavixy
3. júl 2022

A kedy si sa bola kúpať? Jasný uroinfekt 🤷🏻‍♀️ Brusnicovy caj, vela tekutin a zajtra s rannym mocom k Dr… idealne v sterilnej skumavke.

terry658
3. júl 2022

Toto sa mi stáva často. Stačí keď behám bosá alebo sa slabšie oblečiem, sadnem na niečo studenšie. U mňa to neni žiaden zápal. Stačí mi pár dní sa teplejšie obliekať a je to ok.

mikadooo
3. júl 2022

Mne to tiež príde skôr ako nejaká infekcia. Zatiaľ veľa piť a cikať a keď budeš môcť, tak šup s močom k doktorke.

autor
3. júl 2022

@anavixy naposledy som sa kupala v našom bazéne skoro 2 týždne dozadu

autor
3. júl 2022

@terry658 no my sme posledné dni dosť klímovali, či už doma alebo ja aj v aute...

autor
3. júl 2022

@mikadooo objednala som sa na štvrtok k doktorke

anavixy
3. júl 2022

Tiež som sa pýtala kvôli možnosti nachladnutia, ale môže byť aj tá klíma…

terry658
4. júl 2022

Tak to môže byť tým. My doma máme tiež klímu ale musim si dávať riadny pozor nato aby som z nej neprechladla. Močák mi hneď povie

hapipa
4. júl 2022

Možno prechladnutie myslím, že to nebude nič nejako vážne, aj ja som mala takéto problémy neraz a antibiotiká to zakaždým spravili bez problémov.

autor
6. júl 2022

Síce som bola objednaná k lekárke až zajtra,ale šla som dnes ráno medzi akútne prípady. Urobili mi hneď test z moču a mam zápal moc.ciest. 2 dní ma už boleli aj obličky,tak už to nebola sranda. Nasadene 7dnove ant.