Prosím o pomoc,radu,čokoľvek...min raz do týždňa ma bolieva hlava,väčšinou vždy pravá strana akoby od čeľuste cez očný oblúk a spanok až dozadu na temeno. Je to ostrá,nepríjemná bolesť ale nejde o migrenu. Všetky vyšetrenia som pochodila,všetko je ok,lieky na migrénu mi nedali. Kedysi som si ľahla a čakala kým to prejde ale teraz keď mám ročnú dcérku tak sa nedá a fyzická aktivita to ešte zhoršuje. Poradíte mi co zaberá vám? Homeopatiká,bachnutie do hlavy alebo hocičo...som zúfalá,ničí mi to život. Podotýkam že kojim.
I ja som mavala caste bolesti hlavy a nakoniec sa vysetreniami zistilo,ze mam vysoky tlak.Po vysetreni na internom ma denna bolest hlavy upustila(uzivam lieky na vys.tlak) a teraz ma bolieva obcas z krcnej chrbtice.Inak pidstupila som i CT vysetrenie.Neviem ci toto mate za sebou,ale bolo by vhod.To ma odporucili po vysetreni na neurologii
a preco ti povedali, ze nejde o migrenu ak ti nenasli ine tazkosti?
pretoze ja som migrenicka a podla tvojho opisu ide o podobnu bolest - len teda ja ju nemavam raz do tyzdna, ale tak 2-3x do mesiaca spojene s vracanim.. bola som aj u neurologicky, ona sama povedala ze ide o migrenu, taktiez som absolvovala magneticku rezonanciu /aj ked to kvoli tomu, ze obaja moji rodicia mali mozgovu porazku v nizkom veku, tak ze ci nemam predispoziciu./
dostala som triptan.. teraz ho neberiem kvoli tehotenstvu.. inak taketo bolesti hlavy mavam od 10rokov, okolo puberty som si davala silnu kavu s acylpyrinom - taketo ale mozes iba ak nekojis..
teraz ked mam zachvat tak si namacam hlavu vo vlaznej az studenej vode, lahnem si, dam si trocha koly.. nepomaha to az tak, ze by bolest uplne presla, ale je to lepsie.. no a obcas, ked som uz zufala, nachvilu mi ulavi aj buchnutie do hlavy rukou 😅 to uz je ale extrem..
taktiez zabera ak si odsledujes ked bolest este len zacina a das si paralen, panadol - ten mozes aj pri kojeni, ale treba si to dat dostatocne skoro, inak to nepomoze..
sleduj si co jes - mne migrenu rozbehne cokolada, cibula, cesnak, stiplave jedlo alebo aj zapach.. no a v neposlednom rade mi migrenu rozbieha stres, alebo silne zlaknutie.. skus si vsetko zapisovat, co bolesti predchadza..
Áno prežívam tak ze hneď na začiatku dám panadol... Neviem prečo povedali ze migréna to nie je,tlak mam ucebnicovy, MR bolo ok...nezvraciam. Ale s tou čokoládou som aj ja na to prišla,kedysi 300g milku v pohode,teraz max dva prúžky a dosť..inak rozboli. Keď som to povedala doktorke tak sa zasmiala že to ešte nepočula. V podstate som vyradila také jedla ako pizza,polotovary ale čo môže byť zlé na čokoláde?
Mnr to robí zmena počasia keď zo slnečného prechádza na dážď som ako rosnička zmena tlaku a mne ide dekel vyletit
Možno si senzibilna
@mon_soon no ja neviem, ale podľa mňa bolesť ktorú popisuješ sa hodí na migrénu - a tá lokalita bolesti, aj to, že ti ju zhoršuje pohyb. Zvracať nemusíš pri migréne, to aj ja len občas a predsa som migrenička 🙂 Keď hovoríš, že bolesť je ostrá - nemyslíš tým pulzujúca? To je tiež pre mig. typické. Neužívaš HAK? Mne to veľmi zhošovali práve hormóny. A ja neviem, čo je na tom, že po zjedení čoko ťa chytí migréna, pre tvoju dr. čudné, keď pri migréne sa odporúča vyvarovať vôbec sladkym jedlám (o čoko náni nehovoriac!), syrom, ťažkým, slným a koreneným jedlám. To mi opakuje môj neurológ pri každej návšteve, ešte aj jeho sestrička 😀 Mne napríklad vyvoláva migrénu aj jeden druh korenenýc chipsov- fakt, nerobím si srandu 🙂
@jana_eyre inak sranda, že aj ty spomínaš colu, lebo vraj kofeín zhoršuje migrény. Ale aj ja mám ako prvú pomoc buď šumivý panadol ultra rapid, alebo potom 2-kombinácia: cola a ibalgin 🙂
@mon_soon ako mpíše jana_eyre, aj mne pomáha studená voda, studené obklady na hlavu, riadne vetraná miestnosť, pokiaľ možno tak sa nehýbať - ja mám pri pohybe vždy poit, že sa povraciam a exploduje mi mozog (len nikdy neviem, čo z toho nastane skôr 😀 ). A odsleduj si aj, či to nesúvisí s cyklom. Ja mám migrénu sem-tam na začiatku MS, ale všimla som si, že pravidelne cez ovuláciu aj 2-3 dni vkuse.
@dotka04 mne praveze kofein vzdy pomahal, teraz som si spomenula aj na acylkofin - to bolo fajn, ale uz som aj zabudla ze som to kedysi uzivala..
ale inak kola mi robi dobre aj na zaludok.. 🙂
a presne aj cyklus ovplyvnuje bolest..
asi by som na tvojom mieste @mon_soon zmenila dr. ak nevie, ze cokolada moze vyvolat migrenu /ak si dobre pamatam, moze za to histamin, co obsahuje/ - to mi pride ako podcenovanie z jej strany..
podla mna mas tu bolest strasne casto, o nejaku liecbu sa musia pokusit aj napriek dojceniu..
/ja som inak bola u neurologicky tiez ked som dojcila, dcera mala 8mesiacov a triptany mi dala pre pripad, ze by som sa rozhodla kojenie ukoncit a nemusela sa k nej trepat, kedze tam mala riadne cakacky.. dceru som nakoniec odstavila v 13mesiacoch a ak som si dala triptan dost skoro, do dvoch hodin som mala vyhrate/
asi by som sa zblaznila mat bolesti tak casto - ja uz len ked si predstavim migrenu je mi do placu.. radsej by som kazdy rok rodila ako mala 2x do mesiaca migrenu 😅 😀 no ale nenavyberame si..
co najmenej bolesti hlavy vsetkym prajem 🙂
Ste zlaté,áno,ide o pulzujucu bolesť,áno je mi do placu len keď cítim že začína a áno cítim sa omnoho lepšie keď viem ze nie som trafená ale že ta čokoláda je zlá. A áno presne to som povedala ze radšej znova rodiť než toto. Žiaľ bola to neurologicka čo povedala ze to nie je migréna takže teraz jedine skúsiť vaše rady a keď mala podrastie,zasa kolečko po doktoroch... Dakujem <3
@mon_soon Ahoj,mńa bolievala hlava asi rok.Predtým som nevedela čo je to bolieť hlava.Všetci okolo mi hovorili,že je to migréna.Nakoniec mi bolo zistené,že mám úplne zanesené všetky dutiny v hlave.PN som bola dva týždne.Sú tomu štyri týždne,čo ma hlava nebolela.Klop,klop 🙂 želám skoré uzdravenie 🙂
@mon_soon prípadne skús konzultovať s inou neurologičkou 😉 Nemusíš od tejto rovno odchádzať, ak nechceš, ale jej prístup mi prišiel prinajmenšom divný. Ja som išla k dr. s tým, že to je určite migréna, ale reku uvidím, čo mi povie. Po asi 2 vetovom opise ťažkostí, ktoré udávaš ty, hneď vyhlásil, že ide o migrénu. Na iné vyšetrenia ma ani neposielal. A tvoja dr. ak tak urobila a vidí, že chyba naozaj nie je v ničom inom, tak už duplom neviem, prečo hovorí, že migréna nie. Skús ešte ako ti povedali baby - tie dutiny, tlak... Ale myslím, že skončíš na nejakých triptánoch a bohovsky sa ti uľaví 😉
@janakrnacova toto ma zaujima idEm na kontrolne ct pnd ci tie moje migrény nie sú vlastne z dutín nakoľko som mala zápal dutín, a problémy s tym...ale co ti na to dali ? Lieky? Podstúpila si operáciu ? Ako na to prisli ze dutiny ? Toma zaujima lebo stale sa otočíme že migrény!!!!! Ale teraz sa rieši ci to nebudu dutiny problem.....som z toho zúfalá a lieky ako obilnín nezaoberajú..... a kde ta bolievala hlava dik moc....
@janakrnacova dobry den.vasa odpoved je sice starsieho data no ak sa smiem spytat ako vam prisli na to ze mate zanesene dutiny?a okrem bolesti hlavy ste mala aj ine priznaky?dakujem za odpoved
@mon_soon no a nijaka tabletka nezabera? Krcnu chrbticu mas v poriadku? Ja sama som migrenicka a hoci pchat do seba chemiu nie je super, ked musim, tak musim. Inak by som v praci nemohla fungovat.