Časový odstup vyšetrenia kreatínu

mirkava
18. mar 2024

Žienky neviete niekto? V piatok mi brali krv na kreatinin mala som ísť zajtra na CT. CT mi však bolo preložené na apríl a musia mi kreatinin vyšetriť znova. Neviete niekto ci by náhodou nemohla mať poisťovňa problém urobiť resp. preplatiť toto vyšetrenie keďže je robene s časovým odstupom cca dva a pol týždňa?

lucik194
18. mar 2024

a mas istotu , ze Ti budu davat aj kontrastnu latku? lebo ak nebudu davat, kreatinin moze byt aj vysoky....

je jednoduchsie su napisat, resp zavolat do poistovne, odpovedia

gemerka17
18. mar 2024

Netreba to riešiť s poisťovňou ale s pracoviskom CT.
Opýtaj sa ich či im nestačí aj kreatinin spred 3 týždňov.
Ak nie, tak tiez nemusi riešiť. Krv ti berie všeobecny lekár. S poisťovňou ma komunikovať on.

simca06022011
18. mar 2024

treba sa opytat ake stare musi byt to vysetrenie....
ale inak poistovna riesit nebude, pretoze nie ty potrebujes to vysetrenie pre seba... napr. mne takto 3x prekladali operaciu, a samozrjeme 3x predoperacne sa riesilo... no este aby ma zaujimalo ci mi to budu chciet uhradit.

mirkava
autor
18. mar 2024

@simca06022011 vyšetrenie kreatininu nesmiw byť staršie ako 5 dní, preto to potrebujem odobrať znova.

mirkava
autor
18. mar 2024

@gemerka17 no sestrička sa dnes vyjadrila, že nevie ci s tým nebudú mať problém urobiť ho nanovo, preto ma to zarazilo, ale dala mi termín na odber.

mirkava
autor
18. mar 2024

@lucik194 budú mi dávať kontrastnu látku, ale ako som pochopila tak do konečníka

gemerka17
18. mar 2024

@mirkava sestrička toho nakecá, keby bola viac ochotnejšia je to bez rečí. Neboj nič, určite ti to urobia. Okrem toho poisťovňa im preplatí za to "pár centov", nie je to drahé vyšetrenie. Pracovisko si kontaktovala a spýtala sa priamo na túto situáciu, ktorá vznikla tebe ?

mirkava
autor
18. mar 2024

@gemerka17 áno na CT som volala ráno, mám problém na základe ktorého má museli preobjednat a chceli nové vyšetrenie na kreatinin nie staršie ako 5 dní. Tak dúfam ze bude všetko v pohode 😊