Bola som na vyšetreni na ORL,lebo už asi 2 mesiace cítím ako keby som mala niečo zaseknuté v hrdle.(Bola som na vyšetreni aj na šž,tam je všetko v poriadku)Doktor mi povedal že to vyzerá na plesnové ochorenie candida,lebo mám aj bielý povlak na jazyku,zobral aj ster z hrdla,výsledky budem mat až v stredu.Dovtedy som dostala Betadíne na kloktanie.Problém je v tom že kojím a bojím sa aby malá to odo mna nedostala.Mali ste to niektorá?Počula som aj čítala som o candida diete,len tam by som mohla jest také veci čo sa neodporuča pri kojení.Teraz začnem sa stravovat tak,že vylúčím aspon bielú muku,cukor.Objednala som graifrutové kvapky,kloktám s koloidním striebrom,a cmulam septisan.
@anjelikdianka ahoj, septisan je ti nanič - ten je na zápalové ochorenia hrdla a ty máš plesňové ochorenie z radu candida. Najlepšie by bolo pre teba užitie antiflungicídu ako FlucoSandoz, MycoMax a podobne. Ak ti robili výter, tak najlepšie urobíš ak sa zatiaľ vyhneš akémukoľvek cukru a tiež všetkým sladkostiam, nakoľko baktérie tejto plesne žijú z cukru v našom tele - takže im ho nedodávaj. Po výsledkoch zo steru ti lekár nasadí liečbu 🙂
@darina1952 Dakujem ti.A tie lieky ktoré si písala môžem brat aj ked kojím?
U nas to bolo tak ze mala ju mala v puse a preniesla mi ju na prsia . V zasade upraviť stravu / obmedziť sladke a nasadit probiotika. Mne dala doktorka na potieranie Diflucan ( ten zabral hned) ale co možem odporučiť je soda bikarbona . Nam sa to opakovalo a nechcela som ju tym diflukanom stale trápiť a ta soda super zaberá.