Ahojte ide sa len vykecat, dnes som bola u diabetologa. Mala som termín na kontrolu, v tehotenstve som mala cukrovku. Ambulanciu majú na 1. Poschodí. A kočíky musia zostať na prízemí. Ja som tam bola aj s moju 8 mesačnou malou dámou. Cukor mi vyšiel zvýšený. Tak museli robiť zasa ten test s tou sladkou vodou. Brali mi krv 2x po hodine. Malá bola nervózna. Hladná potom unavená. Ja som ju držala na rukách Tak aj zaspala. Keď mi sestrička brala krv Tak sa zobudila.
Potom už zostala hore a nervózna. Este sme čakali na doktora, ktorý mal zhodnotiť výsledky. Čakali sme ešte hodinu. Ja som to už nevládala ani fyzicky ani psychicky. Bola unavená, hladná a mala revala ako túr. Uz to boli dobre 3 hodiny. Tak im vravím ze sa necítim dobre a ze sa im ozvem.
Tak by mi bodlo keby sa tam mohlo s kočíkmi alebo by som mohla malú u niekoho na tie 3 hodky nechať.
Teraz mam zo seba zlý pocit, ze som to nezvládla.
Nabudúce budeš múdrejšia ja keď idem so sebou k lekárke malého nechávam mame alebo mužovi a dokonca aj keď idem s ním kdesi k doktorke tak ide muž so mnou, keď viem, že to bude na dlho minule sme boli 3 hodiny u doktorka a som rada, že išiel so mnou bežne kontroly chodíme sami…ale určite by som nepovedala, že nezvládla 🤦🏻♀️ A ešte nosič nosím všade so sebou a vždy ale naozaj vždy nás zachránil aj keď sme behali 4 hodín po nemocnici maly v ňom spal…
Vždy musíš mať poruke osobu na postrazenie dieťaťa.predstav si.ze ťa chytí slepak a do hodiny pôjdeš na operáciu..alebo budeš mať úraz...dieťa na operáciu nezoberies....neželám nič zle.ale nikdy nevieš...nehovoriac o baciloch.ktore dieťa v nemocnici môže chytiť.ozaj ho tam netreba.
Tomuto nerozumiem. Z akeho dovodu je zakaz vstupu s kocikmi? Pravdupovediac, nerespektovala by som ho.
Nosič je top ❤️ to som zistila pri druhom dietati
Co si nezvladla? Vsetko super, vysledky doriesis dodatocne, k lekarom je vzdy lepsie bud bez drobca alebo s posilou
@simsalabim tiež takému nerozumiem, ale viem aj ja o jednom zdravotníckom centre, že zákaz kočíkov, no nik ho nerešpektuje 👍 hádam nenechám kočík na ulici 🤦
@janinah toto sa mi nezda ako vhodna rada, myslim, ze si to sama uvedomila. Ale ja z vlastnej skusenosti ako sestricka na ambu a momentalne aj ako matka viem, ze nie kazda matka tuto moznost ma. Niekedy sa to zial, neda a aj ja uz som neraz musela ist s malym so sebou k doktorke, pretoze na syna som len ja a muz.
Ale samozrejme ze keby mohla tak by dieta dala strazit, ved kto sa uz vyziva v tom ist si riesit doktora s dietatom na rukach??? zakaz kocikov by som zrejme nerespektovala, to potom ani vozickar ci postihnute dieta na specialnom kociku nemoze hore?? tiez som absolvovala hodinove cakania v ambulanciach (so synovym zdrav.stavom), bolo to otrasne, ludia naokolo nervozni, dieta mi mrncalo, treba mat po ruke nieco zábavné prip.nejaku vhodnu mnamku vzhladom na vek, ja som bravala tie "cucacie" vyzivy, nejake detske chrumky ci prve keksiky
Keby sa tam mohlo s kocikmi, nebola by po 3hodinach hladna? 🙂
Vzdy ked som chodila k lekarom, ci so synom, alebo som ho mala so sebou u mojich lekarov, zaklad bol jedlo. Vela krat som ho nepouzila, nie som zastanca pchat do deti nonstop nieco, ale pre pripad, ze sa niekde zdrzime, som mala vzdy ovocie ci pecivo, chrumky. Pribal si vzdy ked idete nieco vybavovat, cokolvek. A vodu 🙂
Ked si cakala na dalsi odber, tu hodinu, mohli ste sa zatial pokocikovat, malu zlozit z ruk, aby ta neboleli, mozno bola niekde po ruke aj samoobsluha, za hodinu sa da aj dalej prejst nieco pripadne kupit papat. Nabuduce si to zorganizujes lepsie, neboj
Jedine čo si nezvladla, že mala zostala hladna. Vždy musíš so sebou nosiť niečo pre istotu. Ma už 8 mesiacov, čiže kľudene výživu, kapsicku, rožok, zohriatu vodou v termoske a odsypane UM aby si jej mohla zarobiť v prípade ako sú tieto. Ja mám v taške vždy niečo aj keď ideme len po sídlisku sa poprechádzať, nikdy nevieš, kde sa zdržiš a dieťaťu nevysvetlis, že počkaj, keď je hladné. Najlepšie je netahat ju ani k doktorovi keď nemusíš ale chápem, že nie vždy je varovka. No otec si mohol zobrať priepustku, ja keď idem takto sama so sebou, vždy poprosím sestričku, nech orazi mužovi priepustku lebo stráži deti, dá si to potom ako sprievod.
@marzuz89 bola by som tiež hladná aj unavená, ale nebola by som taká vyčerpaná z malej. Ta by v kočíku prespala aj tie tri hodiny. Vtedy by som to vydržala. Keby som vedela ze tam nesmú kočíky tak by si muž vymenil smenu a bol by doma s malou. Mne sestrička zakázala niekam ísť, mala som čakať v čakárni.
sestrička ti nič zakazovať nemôže, ty si matka, mala si jej vysvetliť, že dieťa je hladné ideš ho nakŕmiť a vrátiš sa včas na ďalší odber, všetko je o komunikácii - ale netráp sa zbytočne, budú aj horšie veci ako návšteva dr., nabudúce budeš pripravená
@janinah teoreticky je tvoja rada OK, ale realita, je, bohuzial ina. Mnohe zeny sa naozaj nemaju na koho obratit a ak, tak naozaj iba v situacii, ze ide o zivot. Podla mojho nazoru nema co zdravotne stredisko zakazovat vstup s kocikmi. Argument, ze dieta nieco chyti, je absolutne neadekvatny. Ved je tam kvantum inych ambulancii a ano, castokrat aj pediatricka ambulancia hned vedla ORL, napriklad. Ja sama som s mladsou dcerou v kociku ci na rukach absolvovala nemocnicu, doliecovaci ustav aj oddelenie pre dlhodobo chorych... takmer na dennej baze. Inak to neslo, to by som musela niekoho mat pri nej full time. Nastastie mi nikto nerobil prieky.
na take vysetrenie si nemala brat dieta ak si mohol miz prelozit smenu mali ste to tak urobit to je narocne aj pre dospeleho vydrzat tam
a kociky no niekde je to aj opodstatnene lebo si napr neviem predstavit ak by siel co i len jeden kocik do cakarne kde sa ledva ludia zmestia uzke chodbicky atd
existuju aj nosice
ako ja som tiez na niektore vysetrenia musela brat so sebou dieta ale brat ho na trojhodinove vysetrenie kde nesmies opistit cakaren je nerozumne (aj keby si mala kocik)
@lucka_ke tak ako pardon zestricka je zodpovedna za to aby to vysetrenie prebehlo tak ako ma inak sa ani robit nemuselo.Ona na nom nebola prvy krat a vedela ako sa vykonava a ze jeho sucastou je aj trojhodinove trvanie a obmedzenie pohybu ak by jej prislo zle (pridko vystupal cukor a odpadla by niekde na schodoch a pod kto by bol na vine ?
ale inak zajdi tam proste inokedy alebo napis lekarovi mail a nech ti posle vysledky a dalsi postup na mail ak to budu opakovat nech si manzel vezme priepustku a vozi malu po vonku a pod
@loginexistuje tu ambulanciu poznám. Chodila som tam počas tehotenstva s tehu cukrovkou. Toto nariadenie bola novinka pre mňa.
a predtym tam kociky bormalne boli v cakarni ?
Malu si nemohla nakrmit? Kocik by som si normalne vzala sebou. Nakrmila by som,uspala v kociku atd. A nie nemam vzdy po ruke niekoho kto mi postrazi dieta, ja som koli tomu na materskej. Slepak a pod je vynimocny stav ale na vsetky bezne vybavovacky nosim dieta vacsinou sebou ked muz nemoze strazit..
vykašlala by som sa na taky zakaz, akože čo ten kočík komu ublíži? Nabuduce si ho tam pekne vezmi
@loginexistuje uff to neviem ci tam chodili maminy s kočíkmi predtým. Ja som tam predtým vždy len chvíľku čakala, väčšinou tam boli starší ľudia. A tých mamin u diabetologa až toľko našťastie nechodí. Ale ten zakaz som videla prvykrat.
@selest jasne malú som nakŕmila, to som zbehla dole pre fľašu a chvíľku sme boli dole kým nedopila. Potom hore keď sme čakali zaspala na rukach. Teda nachvilu zaspala potom ako mi sestrička brala krv sa zobudila a bol cirkus...
A na margo tých bacilov, boli sme u diabetologa nie na infekčnom, takže z toho som až taký stres nemala
Podcenila si to... to sa stava.