Čakacia doba u zubára

jaako
3. mar 2014

Ahojte. Chcem sa opýtať, aké sú čakacie doby u vášho neštátneho zubár?
Odlomilo sa mi zo zubu, stoličky. Nebolí to, ale odiera mi jazyk. Nič hrozné. Ale bojím sa na tej strane jesť, aby sami zub nezlomil ďalej. Termín som dostala o dva mesiace. Je to normálne? Veď sa mi ten zub môže poškodiť ešte viac.
Určite nejde o to, že má ,,plno,, . Vždy keď idem okolo čakárne, nik tam nie je alebo max. jeden, dvaja. Je to ale najlepší zubár, meniť nemienim, ale tie čakacie doby...

katy1979
3. mar 2014

mne sa tiez takto zlomil zub a idem po troch tyzdnoch a bojim sa ci to za ten cas nenarobilo nejaku galibu. totiz raz som sa dostala takto po par mesiacoch k zubarovi a vysledok bol duty zub.

sylvial
3. mar 2014

Môžem tiež potvrdiť, že je to bežný jav.

yanielka
3. mar 2014

zial ano, aj u nas ja som mala akutny problem s 8ckou hnisalo mi to nezobrali ma...tak som zmenila tiez sa caka dlho ale ak je to akutne tak zoberu hned alebo aspon ihned ked sa im niekto odhlasi tak zavolaju....

nigguska
3. mar 2014

@jaako u mojho sa tiez caka.....vzdy sa ma opyta,ci to boli atd...pokial poviem,ze nie,tak cakam tiez tak dlho...ale pokial poviem,ze berem 5x za den ibalgin a ani to nepomaha,tak ma objedna o 2-3 dni...oni maju vzdy rezervu pre akutne pripady....ale ked pridem a on mi do toho sprtne a nahodou to neboli,tak sa ma pyta,ze preco som volala,ked to neboli...tak mu len milo odpoviem,ze som si pred hodinou dala 2 ibalginy....co bola aj pravda.....raz som mala tiez taketo bolesti a objednal ma za 2 dni...no este v ten vecer som musela ist na pohotovost,lebo som spuchla ako melon a ked som mu dalsi den volala,ze som musela ist na pohotovost,tak ma dal este na ten den,nech okamzite pridem....a zub skoncil v kosi....

sisaka
3. mar 2014

@jaako ja mam samozrejme tiez sukromneho, kedze v Kanade statnych nemame. Pri odlomeni zo zubu, bolesti zubu a pod. sa objednava okamzite, pripadne na druhy den - je to zvacsa len kratke stretnutie, kedze ta musia vopchat pomedzi inych pacientov - zhodnotia stav, opravia, ak je cas, ak nie je urobia nevyhnutny zakrok na to, aby to vydrzalo do dalsieho stetnutia, kde to potom kompletne opravia.
Priklad dcera si odlomila 1/3 zubu, chceli ju zobrat okamzite, ale uz bola v skole, takze som to dohodla na dalsi den. Tam zhodnotili rozsah poskodenia, dali tam nejaku docasnu vypln, aby nemala citlivy zub a mohla jest a o tyzden bola uz na trvalej oprave zubu. Mne ked sa odlomila plomba bola som objednana tiez na druhy den a kedze islo o maly kusok bolo to aj okamzite opravene.
Inak na prehliadky, cistenie zubov, bezne opravy je cakacia doba cca 1-2 mesiace, zalezi na tvojej flexibilite.
A perlicka na zaver, ked som tam isla s dcerou, stretla som po ceste mojho zubara, ktory bol na ceste domov a ja mu vravim, ze aka skoda, ze chcela som sa ho na nieco popytat. NIelenze mi odpovedal na moju otazku, dokonca sa otocil a povedal, ze mi to moze hned opravit, otocil sa, vratil sa so mnou do ordinacie, kde ma okamzite zobral a spravil co bolo potrebne - podotykam, ze islo o nieco za co sa neplati, takze z toho nemal ani financny zisk - jednoducho - pristup ku klientovi taky aky ma byt. 🙂

martinkah
3. mar 2014

@jaako keď nemieniš meniť zubára, neviem, čo od nás čakáš 😉 moja zubárka by mi povedala, že mám prísť hneď zajtra ráno, príp. by mi dala termín cca o týždeň... chodím k nej už vyše 20 rokov, som veľmi spokojná, ale takéto čakacie doby nehrozia.. ale vraj v BA a KE (som z KE) je zubárov nadbytok a inde nedostatok

koniarova
3. mar 2014

@jaako Ja by som naliehala, že to potrebujem skôr. Proste povedz, že ti to vadí a nemôžeš vôbec jesť.

jaako
autor
3. mar 2014

Ďakujem za odpovede. asi budem veru naliehať, nech ma ošetrí skôr. dva mesiace so zlomeným zubom je veľa.žiaľ nie som ten typ, čo si vie otvoriť ústa. radšej sa stiahnem a potom doma frflem. no uvidím ako pochodím

kristiii
3. mar 2014

@jaako mne sa cca pred dvomi týždňami tiež odlomilo zo stoličky a teda ani ma nenapadlo sa ísť k zubárovi objednávať. Prvý voľný deň som pekne naklusala medzi bolestivých a rovno si ho nechala spraviť. Minule sa mi totiž stalo niečo podobné, odlomil sa mi kus plomby a kvôli práci som sa tam dostala až nejak po mesiaci, za tú dobu mi tam vrástlo ďasno a musel mi ho odpalovať, pretáčali sa mi vtedy v kresle panenky, takže takéto naoko "drobnosti" riešim už v rámci možností okamžite, žiadne objednávanie.