Čaká nás MMR

2. jan 2023

Ahojte. 20.12 sme mali ísť na MMR lenže malá nám ochorela...už 15teho bola usoplená...držalo ju to asi tak do 26.12..už papá pekne,spieva tancuje všetko..
Horúčky nemala skôr takú bežnú chrípku soplí mala dosť,kašel mala taký normálny nie suchý....dnes už vyzerá v pohode aj keď napriklad včera zakašlala pár krat naozaj minimum 2-3 krát cez deň,a ráno zvykne ešte kýchať ale v noci spí celú noc bez problému,aj cez deň je to okej...myslíte že by som ju mohla dať už očkovať? Nie som proti očkovaniam ba dokonca má aj tie nepovinné a tam je kameň úrazu..mala.mať tento mesiac druhú dávku na meningokoky a preto lekár dosť tlačí na nás s MMR nie je to o tom že by som mu neverila ale trošku mám pochyby o tom že by bolo správne ju zaočkovať ja by som radšej počkala aspoň do budúceho týždňa ale my už v stredu musíme ísť k Dr a viem,že keď tam budeme už očkovanie dostane...zavolať že ešte soplí alebo ísť? Čo sa môže stať až by ju zaočkoval a ona by ešte nebola na 100% ok?

fiafia
2. jan 2023

Po chorobe by som najskôr dala zaočkovať po dvoch týždňoch. Nestojí to zato. Moja kamarátka ockovala krátko po chorobe a mala mala vysoké teploty a týždeň prerevala. Či to je tým ,ktovie no pre mňa je to skoro a riziko.

zuzkaa1991
2. jan 2023

Ja kludne by som pockala aj do konca mesiaca ;) radšej mat uplne istotu ze je celkom ok niektorí ockuju aj polroka neskor takze mesiac hore dole ;)

dzulli1980
2. jan 2023

Lekár môže tlačiť, koľko chce ... Ty si mama, Ty rozhoduješ ... pokiaľ by nebolo dieťa fit minimálne dva týždne, nedala by som zaočkovať ... a rozostup medzi dvoma vakcínami má byť minimálne mesiac, aj na to daj pozor, aby jej nedala MMR a po 2 týždňoch meningokoky.

autor
2. jan 2023

@zuzkaa1991 aj ja by som bola rada,lenže oni nás naháňajú kvôli tomu že by tam mala mať aj nepovinné očkovanie...ináč by problém nebol..

autor
2. jan 2023

@fiafia ďakujem

autor
2. jan 2023

@dzulli1980 ja viem,sám to lekár povedal...lenže ide o to že,mala mať mmr v decembri a baxsero v januari.

zuzkaa1991
2. jan 2023

Urcite by som dala mesiac rozostup nedzi očkovaním inym aj... moja ma len povinne

autor
2. jan 2023

@zuzkaa1991 tu nejde o rozostupy tie lekár dodržal u nás vždy...ide o to že mmr ešte nedostala kvôli chorobe a že po akom čase po chorobe ísť na mmr a čo ak na vonok je už ok ale ešte imunita je slabá čo sa môže stať?

lucia147852
2. jan 2023

Minimálne 2 týždne po chorobe. Mmr je živá vakcina, pchať ju dieťaťu ak ešte není 100% fit môže len posahany doktor

autor
2. jan 2023

@lucia147852 a čo by sa mohlo stať?

beata_k
2. jan 2023

A zmen lekara. Co ho tak suri? Ide na dovolenku ci co?
Urcite pockaj.

autor
2. jan 2023

@beata_k zas,on je lekár naozaj dobrý. Nepredpíše hneď hočo silné. A vždy keď sme išli s niečim iným ako chripka vždy ako povedal tak bolo...len teraz ma zarazilo ako na mňa vybehla sestrička keď som chcela preložiť očkovanie a potom aj tak ochorela čiže sme nešli tak či tak..

beata_k
2. jan 2023

Hej paradny lekar. MMR obcas deti zvladaju tazsie nez predchadzjuce ockovania. A on tlaci soplave dieta do ockovania. No ved daj zaockovat. Ked ti bude mat 40°C teplotu tak nech pride davat zabaly on. Jaj on nepride, on si bude veselo spinkat. Ale je to na tebe. Tak, ci onak drzim prst, nech ste ok 💪

juliet86
2. jan 2023

urcite neriskuj. z lekarskeho hladiska. dva tyzdne ma byt uolne zdrava (ziadny kasel ziadny sopel ziadne hlieny) a ani nitko z najblizsej rodiny nema byt 2 tyzdne chory. pozri nam sa mmr presuvalo az rok! raz mala chorobu ruky nohy usta raz anginu raz covid. nasledne my covid. nasledne lekarka dovolenku.... a takto dokola. mna to hnevalo ale nedalo sa s tym nic urobit proste to tak vychadzalo. mmr dostala az ako 2rocna 3mes

autor
2. jan 2023

Ďakujem,tak teda počkám ešte tento týždeň.😇

1mina
2. jan 2023

Nasa doktorka odklada ockovanie vzdy 2 tyzdne po chorobe, ked mali covid tak mesiac. Naposledy nam tiez prekladala dva razy preockovanie mmr, a povedala mi nech ja zavolam ked bude dva tyzdne zdrava, kedze zos.kolky stale nejaky soplik.

drzaopica
2. jan 2023

Neviem načo tak kvetnato popisujes dieťa s virózou?Raz nie je zdravá tak sa bude očkovať, keď zdravá bude.Kazdy súdny lekár ju nezaockuje.Co sa bojíš povedať bola chorá?po chorobe tak po 3 t ockovat

luliu
2. jan 2023

Vravíš, že máš dobrého lekára, tak nechápem, prečo mu nedoverujes a radšej sa obracias na cudzie ženy nevzdelane v medicíne. Zvláštny paradox.....

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sovica
2. jan 2023

Žijeme v DE. Lekár odkladal očkovanie kľudne aj pár mesiacov, ak dieťa nebolo fit. Pýtal sa aj na obyčajný sopeľ. Ja by som očkovať tak skoro po chorobe nedala a keď píšeš, že sopeľ ešte má. Nič vám neujde. Radšej dva-tri týždne počkať, ako potom plakať, ak bude mať dcéra nežiadúce komplikácie.

deedol
2. jan 2023

moj mal teraz preockovanie medzi 4-5 rokom - prisli sme, ked bol zdravy (co je celkom umenie pri skolkarskych chorobach). lekarka ani sestricka nijako neriesili termin ani netlacili, siel fakt az vtedy, ked bol uplne zdravy. kamoskina mala mala ist tiez - ochorela a prelozili to, bola chora vyse dva tyzdne, na ockovanie isla az po mesiaci teraz tesne pred vianocami. preco vas tak tlaci?

autor
2. jan 2023

@deedol na MMR nás tlačia kvôli druhej dávke Bexsero na meningokoky.

deedol
2. jan 2023

a nemozete dat najprv to bexsero a mmr o mesiac-dva? (nevyznam sa, len ak s tou druhou sa neda hybat, tak ci by toto nebolo riesenie...)

autor
2. jan 2023

@deedol tiež mi to napadlo..ale neviem odvtedy sme si nevolali. A budem rada ak si nespomenú na nás do budúceho týždňa😃😃lebo vtedy by podľa mňa aj mmr mohla keďže už to vyzerá fajn.

zuzuliennka1
2. jan 2023

zaujimavy lekar, ze tlaci do ockovania, pricom dieta nie je 100% fit.
kludne ockovanie posuvaj, kym dieta nebude uplne zdrave.
a je uplne jedno, o ake ockovanie ide, ockuje sa vzdy len uplne zdrave dieta (aj dospely)

autor
2. jan 2023

@zuzuliennka1 a napriklad...bude vedieť zhodnotiť situaciu aj keď malá už nebude mať sopeľ/kašel ale bude len krátko po chorobe?

zuzuliennka1
2. jan 2023

to si musis zhodnotit ty.
automaticky by mal on sam ockovanie presunut a povedat ti, ze sa mas ozvat, az ked bude zdrave.

keby som bola na tvojom mieste, lekarovi zavolam, ze dieta je proste chore a ozvem sa, ked vyzdravie - teda napr. zdrave bude o tyzden 9.1 v pondelok a ozvala by som sa az po par dnoch, mozno koncom tyzdna, kedze kazdu chorobu treba este doliecit, rovnako ako aj lieky (atb) treba brat, aj ked sa z choroby vyliecis a si zdrava, toto napr. velmi malo ludi dodrziava

jazula
2. jan 2023

Moja má 19,5m a ak nedostane zasa sople, chystám sa ju zobrať na MMR budúci týždeň. Ja dúfam, že už to konečne vyjde, vždy keď len pomyslím na očkovanie, niečo do toho príde 🤷🏼‍♀️ (Covid, ekzém, sople..). Keď mala moja ekzém, pýtala som sa na očkovanie a moja dr to vtedy odmietla, že by sa mohol zbytočne ekzém zhoršiť, že to je tiež zápal. Ja to vnímam tak, že ak dieťa (ale aj dospelý) nie je v čase očkovania fit, je veľké riziko, že bude mať oveľa horší priebeh toho, čo mu je.
Na tvojom mieste by som počkala ešte aspoň týždeň, ak tak dlho soplila a ešte včera kašlala.. Ak tlači doktora čas kvôli tej druhej dávke na meningokoka, nemôže očkovania prehodiť a dať najskôr to?

autor
2. jan 2023

@jazula s ekzémom som mala problém aj ja aj malá od narodenia viac menej...a to dáko nikdy nebola prekážka...neviem či sa to dá prehodiť lebo popravde sa bojim zavolať že ešte nie v pohode kvoli tomu ako na nás tlačia že by si nás už tak či tak zavolali...ja aj verím tomu lekárovi ale zas je tam ten materisnský inštinkt🙉🙉🙉

myrra81
2. jan 2023

ver svojmu instinktu, sestra na teba
vybehla lebo vela rodicov MMR odmieta, deti maju neziaduce ucinky po ockovani prave kvoli podobnemu pristupu, vsak co ked je chore, podla tabuliek musi??!!!???!!! nechci aby tvoje dieta skoncilo ako ta “cucoriedka na koberci” ( deti s NU) podla slov profesora Krcmeryho….Ked uz ockovat tak jedine zdrave dietatko!!!!!!!!! ver sebe 🙏🏻