Ahojte. Mna caka operacia stitnej zlazy. Chcela by som sa spytat, aku dlhu ste mali rekonvalescenciu.
Maju ma operovat stvrtok (na kramaroch) a uvazujem, ze si vezmem do 1.2 dovolenku a potom by som uz sla do práce. Ja mám pokojnú prácu v kasíne - tak možno by som to mohla zvládnuť. Ale vôbec nemám predstavu co ma čaká...tak budem vdacna za vsetky rady. Vdaka
@bia2431 ja som bola na operácii ŠŽ pred 10 rokmi. Určite sa daj na PN. Je to dlhý proces. Mne ešte museli nastavovať užívanie vápnika, nakoľko mi nechcene odstavili prištítne telieska..takže mi museli nastaviť správnu liečbu taktiež aj hormónov - Euthyrox..
bola som 5 dni v nemocnici a potom rekovalescencia celkom rychla, len pokial ti nastavia liecbu tak to trva, toci sa ti hlava a pod, caka sa na histologiu, potom sa nasadzuju lieky, ktore nie vzdy ti sadnu, cize ja som bola PN cca 2 mes, tocila sa mi hlava, bola som unavena
A este Ti asi opuchnu hlasivky, takze aj toto, mozes stratit hlas, alebo sepkat, mozno nebudes istu dobu moct rozpravat. Aspon tak svokre povedali. Mna caka operacia asi dakedy v buducnosti tiez.
nejdena sa skor o punkciu? ak by sa jednalo o peraciu, tak urcite treba byt par dni v nemcoke a asi 2m na PN. ako pisu vyssie
@bia2431 ved sa normalne necha vypisat PN, pokojne aj par tyzdnov, ako ti lekar dovoli.
Stitna zlaza nie je ako operacia znamienka, je to hormonalne aktivny organ. Cize sa ti noze rozhadzat organizmus, budes musiet riesit nastavenie spravnej davky hormonov. A samozrejme, akakolvek operacia je zasah do tela a mala by si odpocivat.
Ja osobne nemam SZ vyoperovanu, iba hypofunkciu, ale ked som nemala dobru davku, nevladala som prejst ani 50 metrov...