Bývate chorá tak isto ako vaše dieťa?

veve_ad
5. nov 2021

Byvate ako mama vzdy chore, ked je chore dieta? Alebo si matka casom vybuduje lepsiu imunitu a neochorie tie klasicke skolkarske/detske sople a kasle?

nikpa
5. nov 2021

@veve_ad už nie ale zo začiatku aj ja aj muž, asi 2-3 krát

simsalabim
5. nov 2021

@veve_ad nie. Vacsinou sme navzajom od seba ani neochoreli. Vlastne si nespominam ani na jeden pripad. Deti od seba ano, ked boli mensie, ale my dospelaci nie a paradoxne ani od nas.

evabb35
5. nov 2021

@veve_ad celá rodina komplet chorí. Manžel má veľmi dobrú imunitu, ale tiež musel neraz užívať ATB a jeho praktická lekárka nástojila na tom, že výtery musíme si dať urobiť všetci naraz, hoci nemáme príznaky a až vtedy sa prišlo na to, že dieťa je bacilonosič.

simca06022011
5. nov 2021

ja vzdy.. az na imunologii som skoncila a potom tak isto. Este aj po "kiahnach" co mala prezila ako nic, som sa skoro rok trapila s herpesmi atd...

haley7897
5. nov 2021

@veve_ad oh my, ja som to tak mala. Dcéra nastúpila do škôlky v apríli a do konca júla kým skončila škôlka sme bola vyše 70% času chorá. A ja vždy s nou. A to chorá normálne nebývam. V tom období som ale schytala všetko čo doniesla domov s nou. Ešte aj zápal stredného ucha 🙈
Či, respektíve kedy a nakoľko sa to zlepší ti neprezradím lebo tento školský rok som ju rovno nechala doma...

evabb35
5. nov 2021

@veve_ad mne sa celkovo zhoršil zdravotný stav. Tie škôlkárske bacily spustili mnoho iných ochorení, ktoré ma predtým netrápili...Takže tak.

bluka2
5. nov 2021

Vôbec nie...

lucyl13
5. nov 2021

@veve_ad ja som tiež nikdy nič nechytila…

katulienocka999
5. nov 2021

@veve_ad Nie vždy.. A momentálne sme všetci chori 🙈

e3v3a3
5. nov 2021

@veve_ad deti sú jeden od druhého choré, ja som zatiaľ nebola

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1aduliatko1
5. nov 2021

nie, našťastie bývam málo chorá

trinneo
5. nov 2021

Dcerka isla v septembri do škôlky prvýkrát, uz 3x je chora doma a my s muzom tiez, prvu vlnu dom naplno schytala ja, druha ma trosku lízla, muz schytal naplno a a tretiu vlnu mame obaja...zatial ako prechladnutie,uvidime ako budeme pokračovať...ale je to hrozne.

zuzanaete
5. nov 2021

Neprenasame si choroby v ramci rodiny. Ani deti medzi sebou a to spia tak, ze maju hlavy kusok od seba. Ale aj deti byvaju malo chore a aj to nic vazne.

ledgerka
5. nov 2021

Ja zdielam vsetky jeho choroby. Vacsinou som dokonca dlhsie chora ako dieta

maminkadeticiek
5. nov 2021

Ano,jansom presne trnto pripad.Podavame si to so synkm navzajom od zaciatku septembra.Ale uz to riesim komplexne,uz to nejdem len prechodit.

uhnakova
5. nov 2021

Pokial je to horsia choroba, kedy deti v noci nespia, tak nakoniec vzdy ochoriem aj ja. Manzel obcas. Priebeh je nasledovny: ochorie prve dieta, vstavam k nemu v noci, lebo sa dusi alebo vracia, tri dni na to ochorie druhe dieta, zase k nemu vstavam, lebo sa dusi a a vracia. Po prebdetom tyzdni odpadnem ja, obvykle potrebujem aj atb, lebo mne horsie choroby vzdy sadnu na mandle. Muz k detom vstava len prilezitostne, takze nie je vycerpany, cize ochorie s mensou pravdepodobnostou.

sense
5. nov 2021

Nue nebývam chorá, ale ani dcéra nebýva chora

najk
5. nov 2021

@uhnakova Daj vybrat mandle. Mne to pomohlo, nemusim tak casto uzivat ATB a este som pri tom schudla, lebo som 2 tyzdne od bolesti nejedla :D Sla by som do toho znova

uhnakova
5. nov 2021

@najk mne ich za detstva vybrali, ale pomohlo to len ciastocne. Neustale sa to hrdlo zapaluje na tych istych miestach plus aj nosna mandla. A bolesti su vzdy akoby ma rezali ziletkou vhrdle.

kittykat22
5. nov 2021

@veve_ad dospely clovek si nedokaze vybudovat imunitu proti detskym kaslom a soplom. Preto su mamicky casto chore spolu s detmi. A ked skonci skolka tak deti vysmiate a matky hotove. To mi povedala pediatricka ku ktorej som chodila ze mam nonstop chore dieta a ja to mam od neho.

siska53
5. nov 2021

@veve_ad ja ano, najma zo zaciatku som na tom bola horsie, ako moje deti 😅, kazde 2 mesiace na pn, oni len sople, horsie je, ze nie naraz, ale postupne..ale to chodila moja mama k nim.. teraz uz je lepsie uz to nie vzdy schytam od nich.. a navyse, oni ani nebyvali nejak chori.. nastastie..len mne sa tie ich sople pretavili vzdy do paradnej choroby!

yanni
5. nov 2021

Nie, NIKDY. A ani chora nebyvam. Ale zase ani deti nebyvaju nejak extra chore. Obcas nejake tie sople.

saxana000
5. nov 2021

Ano kazdy skolkarsky sopel alebo crevnu chripku co mala prinesie chytim aj ja..nebyva casti chora ale ked uz je chygime to aj my s muzom.
Logicky sa o nu starame fukame jej nos odsavame ked sa pogrca umyvame..proste sme s tymi bacilmi v kontakte tak nejaky urcite aj na nas preskoci..

mabenn
5. nov 2021

@kittykat22 asi s vynimkou uciteliek skolkarskych

kittykat22
5. nov 2021

@mabenn :D ziadna vynimka neexistuje. Nase ucitelky - kde som viedla skolku tak jedna nemala 10r cuch a druha mala poskodeny sluch. Mali to z neustalej nadchy 🙂

macilaci
5. nov 2021

@veve_ad Keď nastúpili do škôlky ja som schytala všetko s nim, 1-2 po nich. Potom časom sa to zlepšovalo. Teraz už sú 6 ky už nie. Mam dvojičky preto množné číslo 🙂.

liliana212
5. nov 2021

@veve_ad ja mam odpozorované, ešte z čias keď bol syn kojený, že keď ochorel tak po nejakej dobe som to chytila aj ja ale len taký pocit, že nastupuje choroba alebo slabé príznaky no a následne zázračne vyzdravel. Myslím, že tým ze som ochorela sa mu potom aj dostali protilatkydo mlieka a bolo po choroba. Vždy ma to fascinovalo ako to je fajn vymyslené v prírode 😚

eeffka
5. nov 2021

Prvy rok ked chodila mala do skolky, som obcas chytila aj ja. Slecna ma 17 a mladsia 9 a chora byvam tak 1x za rok soplik, oni boli soplave tak prve 3r v kolektive, muz bol chory stale ja nikdy . Matka sa praveze musi obrat od deti aby to je prirodzene ze nemoze chytit kazdu blbost.
Teraz sme na tom tak ze az pri kovide som zistula ze nasa deckarka isla pred 3r do dochodku

zabina27
5. nov 2021

My sme ten prvý skolkarsky rok skončili na jar s parádnou anginou, potom postupne už lepšie, aj keď muž viac od nich chytá, ja ako kedy, ale väčšinou menej ako muž. Ako podľa toho vtipu: "keď som bola malá, myslela som si, že mama nebýva nikdy chorá. Teraz viem, že na tú chorobu nemala čas" 😀 v mojom prípade je to smiesno-smutno pravdivé 😂
Tiež by ma zaujímalo, ako to riešia učiteľky v škôlke a detské doktorky