Bývam nesmierne unavená

iiiaaa
16. nov 2024

Dobrý deň, chcem sa poradiť ohľadom únavy, od rána bývam nesmierne unavena, nepomáha ani kava, mam ešte 5 dní do menstruacie, testovať by bolo asi zbytočne, ale neviete o nejakých vitaminoch ktoré by pomohli proti únave?

bublinka1426
16. nov 2024

@iiiaaa mna dobija slnko a prechadzka na vzduchu. lachsie jedlo.

stellarstar
16. nov 2024

Žiadny vitamín ti nepomôže, viem o com píšem

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@bublinka1426 no teraz toho slnka moc neni hehe ale určite to pomaha

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@stellarstar ale, tebe nepomáhali vitamíny?

stellarstar
16. nov 2024

@iiiaaa nie žiaľ aj to som vyskúšala rôzne. Teraz mam ešte jeden doma co som naposledy kúpila doma na sk len som sa k tomu ešte nedostala vyskúšať to

bublinka1426
16. nov 2024

@stellarstar hlavne ked sa clovek zaleje vodou ich rovno vacsinu splachne.

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@stellarstar
@stellarstar a ako si riešila únavu, ja sa tiež nechcem nalievať kávou každú hodinu, keď musím fungovať pri malej

stellarstar
16. nov 2024

@bublinka1426 to áno
@iiiaaa nijak keďže u mňa je to hormonálnu pôvodu ( perimenopauza )

pribinak
16. nov 2024

Krvny obraz máš aký? Máš dosť železa?
Keď chyba železo, tak býva často taka silná únava

lenkakravcova
16. nov 2024

@iiiaaa máš v norme hemoglobín?
Mne keď klesne, cítim únavu (telo nestíha prenášať kyslík, tak by radšej spalo, ležalo..)
Doplniť železo a hneď je to lepšie. Skús si kúpiť Globifer a pridať nejaké to hovädzie mäso do jedálnička. 🙂

lindous
16. nov 2024

Riešenie záleží od toho aká je príčina, začala by som to riešiť u všeobecného a ten ťa nasmeruje ďalej.... môže to byť nedostatkom nejakého vitamínu (B12, D), vtedy ti doplnky pomôžu, ale môže to byť aj problémami so štítnou žľazou, anémiou, cukrovkou a nevyváženou hladinou cukru, hormonámi, či duševným zdravím alebo aj zlou kvalitou spánku...

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@pribinak neviem aký mám krvny obraz ale už som nevedela čo od únavy, kavy som mala mimochodom dve a nezabrali, tak som buchla do seba vitamín D3+K1+K2 a magnézium so ziskom a akosi ma nabudilo, tak asi bude niečo predsa len na tých vitaminoch

luccija
16. nov 2024

@iiiaaa ja som vždy pár dní pred menzesom unavená veď to sú hormóny.Skus vymeniť kávu za zelený čaj, mne najviac pomôže ísť von veľa pohybu, pravidelne jesť

deti95060810
16. nov 2024

tak takú hroznú únavu som mala pri dvoch tehu... len ja som sa netestovala a tehotenstvo bol pre mňa menší šok...
ale únavu môžeš mať aj z iných nedostatkov, vecí... ak to bude trvať dlhšie tak aspoň odber krvi či náhodou nemáš málo železa alebo iný problém...

zobaka
16. nov 2024

mne pomohli jedine lieky, ktore mi zvysovali dopamin, po vysadeni zase mrtvola, za unavou moze byt kadeco, vacsinou je to nedostatok nejakych hormonov, alebo vitaminov

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@zobaka no ja som zažila mierny šok ako moze pomôcť jeden alebo viac vitamínov, dala som si spomínaný D3+K1+K2 a magnézium zo zinkom a za 5 min som bola ako vymenená, ani tri kavy by ma tak nedali dokopy, ako možno to niekomu nepomôže ako spomínala Stella star ale mne to veľmi pomohlo

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@zobaka a to som tyzden sa len tak vliekla už od rána, nehovoriac o tom ze rok a pol staré dieťa má energie na rozdavanie🙂, ktorému sa treba samozrejme venovat

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@deti95060810 ako napadlo ma ci nie som tehotna, lebo som extrémne unavena ale do menzesu mam ešte 5 dní, takže sa uvidí neskor

kaja0210
16. nov 2024

Tomuto nerozumiem... dať Google a nájde ti xy článkov o tom, aké príčiny spúšťajú neskutočnú únavu... zistíš to iba tak, že pôjdeš na krv... môže to byť hemoglobín, histamìn, parazity a dokonca aj rakovina.
Pomôže ti jedine krvný obraz...a myslím, že rozumná dospelá žena by to vedieť mohla. Ak bude v poriadku, riešim ďalej spánok, psychika atď.... Ženy veď sa majte trochu radi a starajte sa o seba! Koník ti v tomto prípade nepomôže...Samozrejme, ak to nie je tehu 😉

zobaka
16. nov 2024

@iiiaaa ano, niekedy staci malo 🙂 niekedy fakt staci kompletne doplnit mineraly napr. isostarom, alebo nutrendom, prasky, ktore som si davala pred posilkou a citila som sa vyborne, najhorsie je, ked cloveku chyba draslik, zelezo

rozculena
16. nov 2024

@iiiaaa za 5 minút ti nemôže takto nič zafungovať.
D3+K1+K2 a magnézium užívam roky a na únavu mi to nepomáha.

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@rozculena premýšľam nad tým ze prečo mi to tak zabralo rýchlo a možno preto ze ja som žiadne vitamíny vôbec nebrala, a Tvoje telo je už na ne zvyknuté, neviem to si len myslim

luccija
16. nov 2024

@iiiaaa to bude dobre placebo🙂

iiiaaa
autor
16. nov 2024

@luccija
@luccija ktovie, je mi to jedno hlavne ze zabera, nie?😁

blaazi
16. nov 2024

@iiiaaa mozno si bola aj smadna. Kava vraj odvodnuje organizmus.