Býva mi zle od žalúdka, búši mi srdce a mám studené ruky

11. máj 2023

Mami ku chcem sa vás opýtať že čo mi môže byť. Či ste sa s tým nestretli. Býva mi zle od žalúdka taká nauzea, rozbusi sa mi srdce,mám studené ruky a ako keby spotené, je mi na odpadnutie, hučí mi v ušiach, boli má chrbát, nič ma nebaví,neteší,najradšej by som mala kľud. Keď si dám šumivé magnézium tak mi to po chvíli prejde. Ale stále mám v podvedomí ten stav. Minulý mesiac som mala toto isté. V čase keď som mala ovulaciu a trvalo to skoro do ms. Dávno mi diagnostikovali tetaniu ale nikdy som nemala nejaké príznaky. Celé dni som doma s deťmi aj keď muž sa mi snaží pomáhať ako vie s nimi. Ale už má ani doma nič nebaví. Nemám ako takú radosť zo života. Štítnu žľazu mám dobrú tu mi kontrolujú pravidelne lebo som sa na ňu liečila. Ďakujem za rady

anjelicek26
11. máj 2023

Ono to ma urcite lepsi nazov, ale je to ponorka pred burn outom... si unavena, psychicky, telo ti dava jasne signaly... Ked mas sancu v zivote spravit radikalne zmeny, tak ich sprav teraz, lebo ich potrebujes. Najdi si pracu aj keby len na par dni v tyzdni, zacni novy sport, zasa chodit von, hladaj samu seba. Ten kolotoc ti nerobi dobre, kazda mame tu hranicu inde, ty si nasla svoju... ked zacnes mat viac takychto uzkostnych stavov, tak sa toho tazko zbavuje. Ono ta socialna izolacia a niekolko rocna rutina doma robi zlobu na psychiku...

autor
11. máj 2023

@anjelicek26 áno už má to nebavi doma. Stále každý deň to isté. Chýba mi chodiť do roboty alebo nejak sa realizovať. Ľúbim svoje deti ale už ma to s nimi nebaví. Som doma skoro 7 rokov. To je to že keď idem aj mimo domu deti sú stále so mnou.

anjelicek26
11. máj 2023

Ved prave, toto je pricina, preco sa toto deje. Ake stare je najmladsie dieta? Viem, ze na Slovensku nie su fanusikovia jasli, ale podla mna by ti to neskutocne prospelo. Nikto nehovori o 40h pracovnom tyzdni, ale aspon nieco... nieco, co bude tvoje, co ta bude bavit, naplnat, kde budu dospeli ludia a ine temy kazdy den, nie to dokola to iste doma. Ja som nikdy nebola dlhsie ako 1,5 roka doma, mne to nerobilo dobre, zacinala som na 20h pracovnom uvazku, potom 30h ked presla mlada do skolky, 40h mam az teraz, ked chodi do skoly.

autor
11. máj 2023

@anjelicek26 jeden je predskolak a druhý má 2 roky. Ja som ho chcela dať od septembra do škôlky ale u nás v dedine je kastrofalna škôlka . Chcela som ho dať do mesta ale tam to je nula bodov . A jasle majú dlhú čakaciu dobu. K máme ho nemôžem dať lebo je onko pacient a svokra by s ním viac ako 2hodiny nevydrzala.

anjelicek26
11. máj 2023

Moji chodili k opatrovatelke. Rodicak ti ostane (kym ho vezmu do skolky, ale daj ho tam uz na cakacku), ano je to drahe - ale zratam rodicak a moje psychicke zdravie a stale vyjdem v pluse...

mamina7070
11. máj 2023

tetania je psychogenne ochorenie. chodis k psychiatrovi ? ak nie treba zacat plus terapie ak v takomto stave nastupis do prace len sa to zhorsi
si aj pridlho doma urcite treba riesit aj to do buducna nehladala by som vyhovorku v skolke
mozno pomoze aj presmerovanie sa zo stereotypu vhodievas pomahat mamine ? upratat zabavit nakupit napr

zabka79
11. máj 2023

Absolvovala som podobnu "jazdu" az som.dosla do bodu ze rano som nechcela vstat a riesit tie iste veci domacnost varenie povinnosti do skoly jednoduche veci som robila s velkou namahou mala som tlak na hrudi uz pri pomysleni na dalsi den snad rok ma bolela hlava pocas dna. Pomohlol nastup do skolky , pozitivna litetatura, cvicenie, potom persen na spanie lebo som z 10 dni 8 nespala uprostred noci aj 4 h. ,

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dkl
11. máj 2023

Mne sa podobne prejavujú úzkosti zo silného stresu/vyčerpania. Pomohlo mi nájsť si každý deň chvíľu iba pre seba (šport, kniha, vaňa, meditácia, počúvanie ukľudňujúcej hudby - striedam podľa chuti a nálady), pravidelne brať KVALITNÉ magnézium (s vysokou vstrebateľnosťou) a pokiaľ možno, vyvarovať sa nadmernému stresu (ale čo si budeme, toto sa nie vždy dá ustrážiť). Držím palce, aby sa to zlepšilo!

autor
11. máj 2023

Ja som mala ťažké detstvo . Mama pila a až do mojej dospelosti to ťahala. Prežila som si naozaj toho veľa. Veľa stresov. Potom mi začala štítna žľaza. Klop,klop už som podľa dr vyliečená. Mame zistili leukémiu tak konečne sekla s pitím. Chodím k nej ale stále sú so mnou deti. Keď aj idem sama napr na nákup tak muž mi volá kedy prídem lebo to lebo hento. Keď mu poviem že už má to doma nebaví že chcem ísť niečo robiť alebo napr. Aby sme spolu chodili do fitka tak nechce. Stále myslím iba na najhrosie bojím sa že ochorieť,že sa mi niečo stane.