Ahojte. Mám búšenie srdca už tak cca 6-7 dní, každý deň, viac x. Volala som kardiológovi, povedal že mám prísť, spraví mi echo, aj som bola v piatok, ale echo nespravil, lebo že EKG je v úplnom poriadku. Ale stále to je častejšie, a niekedy až tak silne to cítim, až mi z toho príde zle. Tlak aj pulz mám väčšinou ok. Keď cítim to búšenie, odmeriam si tlak, a väčšinou aj vtedy je ten tlak aj pulz ok. Niekedy mi tlakomer ukáže tie srdiečka aj keď mám pulz v poriadku. Máte niekto takéto skúsenosti? Čo to môže spôsobovať? Je to veľmi nepríjemne. Neviem takto normálne fungovať. Kým ležím, alebo sedím, necítim to, hneď ako začnem niečo robiť, začne mi srdce búšiť. Som takto na nič. Mám doma 2 malé deti. Musím variť, žehliť, upratovať, ale nie som takto ničoho schopná. Dcérku brávam do škôlky, ale aj vtedy to stále cítim. Je to veľmi zlý pocit. Minuly týždeň som išla pre ňu, aj s malým s kočíkom, škôlka neni tak ďaleko, ani nie v polke cesty mi začalo strašne búšiť srdce, a nechcelo to prestať, stále to bolo horšie a horšie. Potom som si odmerala tlak a mala som 135/97 a pulz 108, ale to už určite preto, lebo som sa zľakla lebo to nechcelo prestať. Ja už neviem čo ešte skúsiť, kam ešte íst na aké vyšetrenie. Mala som to búšenie pred cca 4m, bola som u kardiológa, objednala som si holter na 7 dní, kým mi ten holter prišiel, búšenie prešlo. Počas tých 7 dni iba raz som cítila búšenie. Výsledky boli úplne ok, podľa kardiológa mám srdce zdravé, a na ECHO sa dalo videit iba pár extrasystol, ale že nič hrozné, že to je nič. No ale teraz to mám take silne to búšenie keď ma to chytí, že už mám taký pocit vtedy že mi srdce vybuchne. A je to fakt strašne mať takéto pocity, keď mám 2 malé deti, vždy sa o ne potom bojím. Takto sa nedá fungovať. Berem magnezium, B complex, spirulinu, a omega 3. Ja už neviem čo ešte skúsiť. Čo robiť aby to prešlo, alebo aspoň bolo miernejšie.
Keby si mala problém so srdcom vyšlo by to aj na holteri a nie, že na ten týždeň to prešlo. Máš len extrasystoly a potom sa sama vystresuješ.
najskôr vysaď spirulinu, potom si daj vyšetriť štítnu žľazu, a doplň minerály (okrem horčíka aj vápnik) a vitamíny
@stanulienkat viem, ale napríklad som sa nikde nedočítala aký pulz a tlak majú vtedy keď cítia búšenie, a či im tlakomer zvykne ukazovat srdiečka, aj keď majú pulz ok. No vyčerpaná som isto, ale nedá sa čo robiť. Partner robí 12ky + 1,5h cestuje.
@lucka_ke a kvôli čomu vysadiť spirulinu? Z akého dôvodu? Štítnu mám vyšetrenú, minerály aj vitamíny mám ok.
@dominaandova tlakomer je stroj, ten si moc nevšímaj. Pulzy môžu byt rôzne od normálneho až po veľmi vysoký. Toto je na 90 % zo stresu, zo psychiky a z vyčerpania. A keď si vystresovaná a vynervovaná, nemá zmysel si vtedy merať tlak a pulz, lebo ho máš už určite zvýšený z tých nervov. Kup si magnezko, Lavekan a zebezpec si vypomoc. A dolezity je dobry spanok.
@stanulienkat stresu mám dosť, už som sa konečne ako tak dávala do pohody, už som mala aj spánok oveľa lepší, a potom puff, búšenie. 🤦🏼♀️
kvôli vedľajším účinkom
Môžeš mať aj tetániu, aj v mojom okolí mám ľudí, ktorí ju majú a prejavuje sa im to rovnako. Treba sa vyhýbať stresu, užívať pravidelne magnézium, dopriať si viac času na oddych.
@lucka_ke nemám na spirulinu alergiu. Kupujem kvalitne. A nemám ani autoimunitne ochromenie. Aký problém by tam ešte mohol byt? Aké iné vedľajšie účinky?
1. vysetrit hrudnu chrbticu, pripadne zacat cvicit cviky zamerane na tuto oblast (problemy s hrudnou chrbticou sa casto manifestuju ako problemy so srdcom a ked na kardio bolo vsetko OK, je to velmi velmi pravdepodobna pricina).
2. nedostatok horcika (nasadit magnezium idealne organicky viazane, ktore sa lepsie vstrebava, kludne vyssie davky na viac tyzdnov s vitaminom B6) - pozor, nebrat spolu s vapnikom ani v case, ked jes mliecne vyrobky.
3. dat sa vysetrit na histaminovu intoleranciu (tiez moze mat tieto prejavy, lahko zistis, ked zjes jedlo s vysokym obsahom histaminu, ci sa to nezhorsuje - cokolada, paradajky, cervene vino, kysla kapusta...).
@dominaandova moze to suvisiet s vycerpanim, stresom (prichadza to zvacsa PO stresoch uz ked je clovek na tom lepsie), ak pises o extrasystolach viem do bodky o com hovoris. Najdi si tu temy o extrasystolach, tam som prispela niekolkokrat co treba robit. Magnezium denne si treba davat, stres ho extremne spotrebuva a pre srdce je velmi dolezite. A mnoho dalsieho sa docitas v tych temach..
A nepi kavu
@liv1 nepijem kávu, ani enrgeťaky, ani colu/kofolu, ani alkohol a ani nefajcim. Sladké nápoje minimálne pijem, sladkosti som si obmedzila, slané tiež len zriedkavo si davam. Pri varení tiež davam pozor a menej solím a korením kvôli deťom.
@dominaandova mne ked zacne busenie srdca, viem ze som podcenila fyzicku aktivitu. Takze akonahle sa da idem na bajk na daku hodinu (malu mam vzadu v cyklosedacke). A teda vzdy mi pomoze takato aktivita. Aj ked sa kazdy den nabehas kolo rodiny a povinnosti tak to neni dost. A take ako magnezko, banany, vela vody pit to ani nespominam.
A este su triky ako “vypnut” to busenie - vypit pohar studenej vody a druhy co poznam ale mozno sa mylim je zhlboka sa pomaly nadychnut a prudko vydychnut.
Prepac, je tu milion tem na Mk. Uz si si mohla precitat. Je to stale o tom istom. Minimum ma kardialnu pricinu. Najcastejsie to je psychika, uzkosti, panicke ataky, stres a vycerpanie. Daj si magnezko, vela pi a zapriahni manzela do domacich prac. Mozes byt vycerpana.