Búšenie srdca pri cvičení

jennifer235
14. júl 2024

Ahojte chcela by som sa spýtať či ste mali niekto niečo podobne …. Dnes pri cvičení sa mi urobilo zle busilo mi srdce a taký pocit ako keby si ho necítim a zrazu mi tlak vyskočil na 200/185 a tep 156 zľakla som sa a začala som sa celá triasť bolo mi hrozne na odpadnutie trvalo to 2-3 minúty začala som si myslieť že zomriem , po chvíli tlak mi klesol na 127/70 tep 80 čo to môže byt poraďte mi už som zúfalá 😖🙁🙁

markusrasford
14. júl 2024

@jennifer235 smer lekár a urobiť EKG

guudy
14. júl 2024

@jennifer235 treba si zajst k lekarovi

majamat
14. júl 2024

pri takychto tazkostiach urcite treba kontaktovat lekara, ale tlak bol nerealny,
rozdiel medzi hornym a dolnym tlakom by mal byt tusima spon 30.
ak je menej, su 2 moznosti - zavazne ochorenie srdca,ktore ale nepride zo dna na den, cize ak si ho predtym nemala, potom ho ani nemas a druha moznost je, ez tlakomer tlak neodmeral spravne.

tlak vzdy treba merat v klude, nikdy nie po fyzickej namahe a urobit 3merania, z ktorych treba urobit priemer.

pri fyzickej namahe je normalne, ze tlak stupne. pri fyzickej namahe tkaniva potrebuju viac vyzivovat a aby bol umozneny prisun zivin, zvysi sa tlak, aj pulz. tym sa zabezpeci rychlejsi prisun vyzivy, pri zvysenej potrebe vyzivy.

podobnym stavom je ochorenie, tkore organizmus vycerpava, je to teda porovnatelne s fyzickou namahou.

a rovnako sa zvysuje tlak, ci pulz aj pri psychickom napati. preco, to uz celkom neviem, ale fakt je, ze stres, ktory sa pri psychockom napati vyskytuje je rovnaky,a ko v zivotnych situaciach, kedy potrebujeme byt v strehu, zvysuje sa tvorba kortizolu, tusim aj adrenalin a toto vyvolava zvysenu pohotovost organizmu. cize aj stres anapatie, hlavne tie zavaznejsie formy, ci dlhodobejsie formy spsoobuju zmeny tlaku a pulzu.