Búšenie srdca po lokálnej anestézii zuba

majka8592
19. apr 2022

Dobrý deň. Bola som u zubárky a nakoľko mi čistili koreňové kanáliky, tak mi pichla inj na umŕtvenie. Začalo mi búšiť srdce po jej podaní, ešte v kresle. Neviem či to je normálne alebo jej mám nabudúce povedať, že nech mi dá inú inj. Máte nejaké skúsenosti s tým?

luccija
19. apr 2022

@majka8592 nebolo to od strachu?už Ti dávala injekciu predtým?

majka8592
autor
19. apr 2022

@luccija je pravda, ze sa bojim, ale az tak mi srdce nebusilo este. Toto som u novej zubarky. Predtym mi pichali naposledy, ked som tehotna bola volaku polovicnu davku. Ale nepamatam si uz, ci mi aj vtedy bolo tak. 🤷‍♀️

itka1
19. apr 2022

treba povedat niektore lokalne anestetika obsahuju adrenalin preto sa nepodavaju napriklad ludom co maju problem zo srdcom a adrenalin zvisuje tep takze nabuduce sa ozvat a povedat aj obvodnej doktorke lebo mozete mat zacinajuce problemi zo srdcom

tatianna9
19. apr 2022

@majka8592 ahoj anestezka obsahuje adrenalín tak ten to spôsobuje,tehotným sa dáva anestezka zväčsa bez adrenalínu tak preto si to asi nezaregistrovala😊

majka8592
autor
19. apr 2022

@itka1 tak to je mozno tym, ze mne srdce trochu busi uz ked idem k zubarovi. Mam syndrom bieleho plasta a ak mi teda este dali inj s adrenalinom, tak sa busenie este viac vygradovalo. Ja si meriam tlak odkedy som bola tehotna, lebo vzdy ked som prisla ku gyn, tak som mala vysoky a doma mam idealny, niekedy aj nizky. Tak neviem. Mne to teda teraz pride tak, ze sa spojil strach s adrenalinom a preto mi tak busilo. Ale mozem to spomenut obvodnemu. Dakujem za radu. 😊

majka8592
autor
19. apr 2022

@tatianna9 tak jej nabuduce poviem, nech mi radsej pichne tu pre tehotne. Ze mi pri hentej busilo srdce. Myslela som si, ze je to tak ok. Ze to tak ma byt. 🤷‍♀️😁

siegi
19. apr 2022

@majka8592 ano, 1x sa mi to zdalo, extra silne busenie, este aj tlak na hrudi a neveděa som sa nadychnut, nikdy som sa zubara nebala, lokalku som nemala cez 10 rokov. Pichol a do minuty zle. Odvtedy mi osetruje zuby bez lokalky

majka8592
autor
19. apr 2022

@siegi isla by som bez lokalky, len mi cistia kanaliky a jeden v zube mal este nervy, tak to bolelo. Skusim si vypytat inu inj. 😊