Stretli ste sa niektora s tym? Stava sa mi to hlavne po tazsich jedlach ako je rezen,nieco vyprazane, ale napr aj po bolonskych spagetach. Proste sa mi zrazu ako keby tazsie dycha, a srdce chvilami busi az az a citim aj unavu. Tak neviem ci to pripisovat vysokosacharidovym jedlam..
Trpim aj anemiou, ale uzivam zelezo uz dlhodobo.. tak neviem. Lekarka nenasla nic zavazne, vysledky v poriadku.
sem sa pripnem. mavam obdobia kedy sa to deje aj mne a potom zas nie. este som neprisla na to preco. som zvedava
@patricka na histamin mam robene testy nedavno a vsetko v poriadku.
je to sto pro alergicka reakcia...adrenalin...ja to mam po stiplavom, neriesim, nejem.
Aj ja to mám , tiež po špagetách , pizza, langoš , cesnak toto mám odsledované ale aj po iných jedlách a alergia na potraviny mi nevyšla ani DAO ( histamín ) 🤷🏻♀️
@hladamematku môže to byť alergicka reakcia aj keď mi nezistili alergiu na potraviny ? Testy robili z krvi
Úplne skoro odpadávam po niektorých jedlách
@hladamematku
@miska6868 no a ja najviac prave take bolonske apagety milujem. Ale ako tak citam, tak je to prave vsetko vysokohostaminove-paradajky, mlete maso, syr.. ale histamin mi testovali a vsetko ok
Aj mne histamín testovali , aj lepok a vsetko ok a stále mám búšenie po jedlách
Ja mam to iste, raz ano raz nie, už si myslim, že to je fazou mesiaca. Niekedy zjem.picu vipijem pivo, tvrde, vino a nič mi nieje a inokedy zjem čaj a búši mi srdce a uz som bol aj v nemocnici, srdce mi buchalo 5 hpdin tep 150 a tlak 110 na 60
Žalúdok je preťažený,keď sa najete žalúdok sa veľmi prekrvy,tým vám pohne riadne tlakom ,mozog není riadne dokrveny a preto príde aj ta únava.Vo vojne sa vojakom pred bitkou neodporúčali jesť ani krajec chleba ,lebo keď ich postrelili do brucha rýchlo vykrvácali ,žalúdok bol moc prekrveny
Normalna telesna reakcia,ked je zatazeny zaludok a musi travit tazke jedla,alebo vacsiu porciu. Cely zivot to tak mam.
@hladamematku hlupost
@minenkak @iwesska
no dobre, ale prečo sa mi to nestane vždy? Nie vždy ked si dam rezeň vypražany mam taký stav, nie vždy po bolonskych špagetách.
Napr niekedy sa mi to stava aj po ranajkach, kedy si dám chlieb s maslom a džemom, vypijem kavu a nemam teda pocit, že by to bolo nejaké ťažke jedlo. A inokedy som po týchto ranajkach v pohode a nič.
Nerozumiem tomu, fakt to je asi fázami mesiaca, ako píše
@complyc 😀
Ono ten histamin a cele telo he velmi zavisle na miere strresu. Tiez toto aktualne riesim.
Ale to si len treba odsledovať ,aké dní si mala predtým,aké jedlo,lebo ak zereš ako odtrnuta z reťaze a máš stres tak asi nebude všetko OK,ak nemáš stres zdravo sa stravujes tak aj telo toho veľa zvladne .Daj sa na vitarianstvo myslím ,že to je to najlepšie čo človek môže pre seba spraviť
To co si zjedla su sacharidy teda cukry. Ak mas v crevach vela patologickych bakterii tak vznika plynatost ktoru ani nemusis pocitovat a to ti môze sposobovat zvysenie tepu. Sacharidy teda napr pecivo poriadne v creve kvasia. Mne plyny robia to ze som sa uz 4x dostalna pohotovost
Ked sa ti to stava po ranajkach tak podla mna celu noc ti kvasila potrava v crevach su napumpovane plynmi a ked sa rano naranajkujes tak este viacej zvýsis ten tlak. Ja som bol napr nalacno na sono brucha. Brucho som mal ploche citil som sa fajn. A dojtorka mi povedala ze mam nafuknute tenke crevo plne plynov.
ja si dám kus čokolády a hneď mi vybehne tep, po chvíli vynecháva údery a údery mimo... aj taký divný pocit na hrudi... niekedy je to dosť strašidelné
ja mám toto isté a mám to z histamínovej intolerancie