Búšenie srdca, nespavosť. Je to tetánia či extrasystoly?

filipsvk123
Včera o 13:35

Dobrý deň a pekné sviatky, mávam často búšenie srdca, v noci z toho nespavosť, začal som dopĺňať draslík a horčík, ale zatiaľ veľmi necítim zlepšenie. V noci sa len tak strhnem a prebudím a cítim, že mám vyšší tep ako normálne, nejde mi vyskočiť srdce z hrude ale je to nepríjemné. Môže to byť tetánia alebo extrasystoly? Kondíciu mám perfektnú, behávam 10 rokov už aj cvičím 6 rokov v posilke... Niekedy cítim bolesť v rebrách a celkovo mám stuhnutý a skrátený hrudník, môže to byť aj z toho? Inak po včerajšom 15 km behu som sa cítil lepšie, fyzická aktivita mi celkom pomáha. Viem, že tu nie sú lekári, len som sa skôr chcel opýtať, či niekto nemá/nemal niečo podobné a že čo na to... Ešte aj horšie mi trávi a už sa desím normálne štedrej večere 😔 k doktorke sa asi skôr ako po Novom roku nedostanem, tak snáď to nie je život a zdravie ohrozujúci stav...

filipsvk123
autor
Včera o 13:59

+ mám reflux a sem tam má dráždi na suchý kašeľ a potom to odzneje hneď, pritom nie som chorý

zabka79
Včera o 20:03

@filipsvk123 extrasystoly mam 10 rokov mam obdobia ze mam strach ze koncim....potom zase lepsie ale furt. Bola som dr.mala 24hodinovy holter a ekg+ echo a doktor vyhodnostil moje extrasystoly ako neskodne. Draslik je dobra volba. Avsak toto robi aj psychika...