Ahojte tetania môže byť že uplne každy den mam busenie srdca napr tlak 102/64 a pulz 112-116? najviac mavam 115 pulz môže to byť každy den tak? A myslim na smrť neviem prečo strašne sa bojim niekedy mam tlak na hrudi a zachvaty niekedy :/ ale bojim sa neviem prečo napr že zomriem neviem či mi psycholog pomôže ale dufam že ano :///
toto moze byt aj uzkost.
tlak a pulz - tu ej dolezite za akych podmienok bol merany, akzdym aj najmensim pohybom sa moze zmenit. tlak sa mera v klude - najlepsie v lahu, pripadne aj v sede,a le nesmies predtym zmenit polohu.
a teda aj psychicky stres posobi ako fyzicka namaha a zdviha pulz.
@kkovacovak ten tlak to bol len priklad ja mavam 90-60 a tak nizky mavam proste ale nič mi neni z nizkeho tlaku
@kkovacovak mam magne b6
@paaaaj544 no a ten nízky tlak riešiš s lekárom alebo nie? Nemyslím si že ide o tetaniu. Je to skrátka nízky tlak a z toho tie problémy. Magnézium tiež môže tlak znižovať takže si nemyslím že ti reálne pomáha.
Take myslienky hnusne mavam aj ja,skusam vsetko mozne,ale asi jedine psychiater...
@paaaaj544 tlak mas nizky, ale ked nemas zavraty tak vzdy lepsie nizky ako vysoky.Vela pi a pravidelne jedz.Skor mas uzkost s z toho tie obavy o svoje zdravie a vysoky tep.Na tep Ti moze pomoct to magne, ale treba viac ks denne.Najdolezitejsie je nemerat si stale tep si z toho nervozna.
@paaaaj544 ahoj ja som mala presne to iste. Strašne som sa bala že sa mi niečo stane a že potom moji blízki to zle budú brať a ublížia si kvôli tomu. Často som mala takéto myšlienky a zachvaty úzkosti. Bola mi diagnostikovaná silná tetania ktorú som riešila magneziom a športom. Naozaj cielený relaxačný šport mi najviac pomáhal ale brala som pri tom aj magnezium pre športovcov. Aj psychologičke som chodila a to bolo dôležité pre mňa tiež. Dlho som trpela arytmiou srdca takze som nevedela či som mala búšenie srdca z tetanie, úzkosti alebo z arytmie. Určite to rieš a mysli na to že všetko bude dobre a toto obdobie obdobie tvojho života je len dočasné.
Ak máš nizky tlak tak skús skočiť kardiologovi. Ja som mávala nizky tlak z arytmie. Týmto je dosť typická, že tlak nezvyšuje ale znižuje. A keď tak skús zmeniť magnezium. Sú rôzne typy. Treba si podľa potreby pýtať v lekarni a treba aj to spomenúť že máš nizky tlak, aby ti nedali take ktoré znižuje tlak
@paaaaj544 a na ten tlak neurolog čo povedal? Ja mám tetaniu, búšenie srdca ale tlak mám vždy ukážkový. Pulz mne osobne príde normálny lebo ja len trošku viac kráčam a mám vyšší. Prečo hneď myslíš na smrť. Nepochopila som úplne z príspevku či už máš stanovenú diagnózu alebo nie. Ale na tetaniu sa určite neumiera takže nestresuj a nemysli na také veci