Ahojte, mám 19 rokov. Pred 2 mesiacmi som na sebe zaregistroval zmenu zápachu potu. Ten zápach nie je nejaký veľmi hnusný ale proste sa zmenil. Tak som pred cca 3 týždňami googlil a čítal som že to môže byť stravou, hormónmi alebo to môže byť nejaká vážna choroba. Samozrejme som si vsugeroval že mám nejakú chorobu a zľakol som sa. Na ďalší deň to všetko začalo: mal som asi dva dni trochu vyšší tlak a necítil som sa komfortne. Po pár dňoch som sa v jednu noc vôbec nevyspal, nevedel som vôbec zaspať pretože mi búšilo srdce. Mal som vyšší aj tlak aj pulz. Takto to trvalo asi týždeň ale stým že už som aj zaspal ale len okolo 1 ráno a s tým že som sa furt zobudil medzi 6-7 hodinou. Ale teraz mám pocit že to búšenie už nie je srdce ale všimol som si že mi akoby bije srdce nad pupkom. V noci keď sa zobudím a cítim to búšenie tak si zmerám oxymetrom pulz a vždy je v norme okolo 60-70, tak preto mi to nesedí že to búši srdce. Samozrejme aj to som googlil a našiel som že je tam aorta a že je to normálne a hlavne u chudých ľudí. Lenže ja to cítim skoro vždy niekedy je to menej a niekedy viac a hlavne to cítim v kľude a večer keď si ľahnem hlavne na bruchu, ale aj keď sa otočím na bok alebo chrbát tak aj tak to cítim. Krv aj moč mám v poriadku, bol som aj na endokrinológií že či to nie je zapríčinené štítnou žľazou, výsledky nejaké základné sú v poriadku a ešte treba počkať na nejaké detailnejšie ale nemalo by tam nič byť. A ten spánok je stále taký že neviem dlho zaspať kvôli tomu búšeniu tak zaspím okolo 1 a už o 6 sa zobudím a neviem zaspať naspäť. Nemá niekto podobnú skúsenosť?
@majk0986542257 Nie nepichá ani nebolí.
Tým, že si sa začal tak sledovať a obávať o tvoje zdravie sa ti spustil anxiozny syndróm, ktorého prejavmi sú v začiatkoch pocit budenia srdca, neschopnosť normálne zaspať a skoré ranné prebúdzanie. Skus niečo prírodné na upokojenie. Spýtaj sa v lekárni. Možno by si mal skočiť aj na kardiológiu, aby sa vylúčili problémy so srdcom. Môžem sa spýtať, či si nebol náhodou očkovaný proti covidu?
Nebol si na ockovani?
@roman81 ja som si prežila dlhodobý stres a tiež mi Business silno srdce ze dnes som ani spať nemohla stres nieje dobrý a ma to svoje následky ak si mal stres kľudne to môže byť aj z toho
Uzkost,stres,panicka porucha...
@stanulienkat ze môže to byť aj z toho ??? Ja som mala dlhodobý stres ale mam aj skoliozu a ze to môže byť aj z chrbta...neviem no
@majk0986542257 ano, okrem ineho aj zo zablokovanej krcnej a hrudnej chrbtice.
@stanulienkat mali ste aj vy faky problém???
@roman81 Mas to z ockovania, aj ja som mala. Pol roka som brala lieky na srdce, chod na vysetrenia. Po pol roku ako odisli protilatky uz neviem o svojom srdci ani tepe nic, chvalabohu nic necitim. Bolo to neprijemne. Chod na 24 hodinovy Holter co meria aktivitu srdcaTo je moj nazor
@roman81 aj ta pichá alebo boli srdce ???