ahoj. NESUD NEPíš ak si nezažila!!!!
mám problem s bulimiou! už 2 týždne sa 1-2x do dna obžeriem a idem vyzvracať.........
aj moje manželstvo ide krízou:( mam 2 male deti 1 a 4 roky
držim Dukanovu dietu.... snaha o schudnutie je!!! doteraz som prirodzene dala dole 15 kg... , ale začalo toto
cvičím, večer padam od unavy rano vstavam skoro, aby som stihala 5-6 hod.
no a hambím sa zajsť za psychologom, VIEM, že to treba riešiť ...
potrebujem pomoc, nemam kamošku, ktorej sa možem zveriť. rodina ma kontaktuje, len ked potrebuje niečo vádšinou nenávratnu požičku:(
mam toho všetkeho dosť.......... som stale nervozna, unavená a sama:((((
začínam to prenášať na deti 2x do dna plačem.
no najlepšie je, že na vonok sa stale usmievam🙂))
prosím píšte len ak mi chcete nejak poradiť, či povzbudiť... naozaj teraz nepotrebujem sudenie od cudzích dokonaliek:(
@kraaaska vaha a krasne telo nie je to najdolezitejsie na svete..je tolko krasnych veci z ktorych sa da tesit🙂 z usmevov deti, z pekneho pocasia..urob si s detmi vylet, krasny den, vezmite bycikle, korcule, chodte si zaplavat.. budes chudnut prirodzene a rychlejsie , lebo zapracuju hormony stastia...🙂 ja som sice bulimiu nemala, ale v puberte som prestala jest, pocitala kalorie, mala velku tabulku na dverach, vazila sa po kazdom platku sunky, uplne mi z toho hrabalo.. musis zmenit postoj a myslenie, ked to nedokazes, na to su ludia, ktori by ti s tym mohli pomoct.. drzim prsty aby si nasla svoj vnutorny klud
@lucinocka ja niesom tučna, myslím, že toto všetko je nasledok manželskej krízy. zajtra sa objednam k psychologovy... hm tak sa zamyslím, že si asi veľa pripuštam k telu
neznašam ked sa na mna manžel pozrie a povie no ešte 6 kg a je to super:((( alebo mi neda tyčinku, že ty nemožeš myslí to srandovne no mna sa to dotkne:(
idem sa zapísať na vodičak a hladať štastie z maličkosti🙂
ďakujem toto som potrebovala troška pochopenia a povzbudenie 😵
@kraaaska pozitivne je, ze si to uvedomujes! to je dolezite a teraz musis mat volu chciet s tym aj cosi urobit, prvy krok si urobila, napisala si sem......uz to pojde lahsie, ak ti zalezi na tvojich detoch, navstiv lekara, urcite ti pomozu, mysli na svoje deti, isto ich milujes a su pre teba vsetko....enviem sice ake mas v manzelstve problemy, ale vsetko sa da vyriesit, len treba chciet......daj si motivaciu....tvoje deti ta potrebuju ako laskavu, vyrovnanu a milujucu mamu..... a este ti jedno prezradim, vsetko je v hlave a v ansich myslienkach, ak budes verit a chciet dobre veci, budu sa ti diat.....pozitivne pritahuje vzdy pozitivne, ale negativne myslienky budu pritahovat len negativne veci....mysli na to;) hlavu hore, vela stastia a trpezlivosti!
@kraaaska ahoj, je mi luto, čo preživaš.
Je super, že si to podchytila už v začiatku a nie v čase, kedy by si mala 40kg aj s topankami. Takže ja si myslim, že tvoje občasne obžieranie a nasledne zvracanie je dôsledkom toho, že tvoja strava nieje vyvažená. niečo ti v nej chyba a ked telo ten nedostatok nezvlada, proste straca kontrolu a ty zješ všetko čo nezje teba. Nasledne zvracanie je už tvoja psychicka zufalosť z danej situacie - Rozumej - snažim sa ako blba cely tyžden nezjem nič sladke ani čaj si necukrím a teraz behom jednej hodiny zjem dve milky a baliček chipsov a všetko je v kely. Tak to radšej vyzvraciam... Toto ale nikam nevedie, len si spôsobíš nejake važnejšie zdravotné problémy. Takže jedoznčne by som prekonzultovala svoj jedalniček s nejakym odbornikom, ktorý by ti mohol poradiť ako dalej.
Druha vešc je ta, že tvoj manžel sa nepsrava pekne, ked ti odopiera nejaku tyčinku či dobrotu. Ty jedina si tá, ktorá by mala mať nad sebou kontrolu, lebo toto môže viesť k frustracii. Manželovi by som važne povedala, že sa mi nepači ako sa chova. Ja osobne som prchkejšia a keby mi muž povedal važne, že ešte 6 kg dole a bude to dobré, tak by som sa nahnevala. Takže sa s nim normalne pozhovara a prehovor mu do duše, že on nema právo ťa uražať a určovať čo budeš a nebudeš jesť (pokial to nieje niečo, čo by už ohrozovalo tvoje zdravie - ale podla tvojich slov tipujem, že zrejme nemaš 100kg 😉 )
Držim palce, nech to zvladneš
@sorciera24 Ďakujem ako som pisala zajtra sa objenavam k psychologovy. ano toto bol prvy krok, lebo do teraz som to brala ako niečo čo je normalne... niečo čo nieje zle ach musim dať stopku, lebo som vyrastala s alkoholikom a viem, že priznať uvedomiť si vinu ,,chorobu,, nieje take jednoduche
@kraaaska Pane Bože, teba nemá kto odsudzovať, naopak podporiť. Ver, že nie si jediná, ktorá má problém. Vôbec sa nemusíš hanbiť ísť na psychológom. Je to lekár ako každý iný. A vieš čo, už len to, že si povedala aký máš problém a uvedomuješ si to a chceš niečo s tým robiť, si na polovičnej ceste to dokázať. Ísť za lekárom a ja ti fandím a držím ti palce.
@kraaaska teraz pozeram, že tvoj otec bol alkoholik. minule som pozerala nejaku relaciu a hovorili, že štatisticky dcery alkoholikov maju väčší sklon k anorexii a bulimii. Myslim, že tam ide o podobny princip je to tak isto zavislosť ako aj ten alkoholizmus. A rovnako ako alkoholi bude vždy abstinucjuci alkoholik tak je to aj u ludí ktorý prekonali poruchu príjmu potravy. ak maš pocit, že to nezvladneš sama určite najdi pomoc, ako si pisala. Ale je to všetko hlavne na tebe, na tvojej vôli a v tvojej hlave. Teraz neznamená, že sa musiš začať obžierať, len sa preštelovať tak, že jedlo nebude ovladať tvoj život (v hocakom extreme) ale že maš život vo vlastnych rukach, že budeš slobodná v tom čo ideš urobiť. Lebo toto ťa musi velmi vyčerpavať a zväzovať. Určite si rozober, čo vlastne ješ, či maš dostatok tukov bielkovin aj sacharidov, a tiež vitaminov a mineralov. Musiš mať všetkeho dosť, inak bude tvoje telo prostestovať a nebudeš vedieť ovladať samu seba. Určite to dobre dopadne, neboj. Tvoje deti ti za to isto stoja 😵
draha kasli na to vaha nie je dolezita! najdolezitejsie je že ste vsetci zdraví!!!
@kraaaska urcite chod ku psychologovi, nenechaj chorobe priestor aby ta zlomila.tvoje nestastie v manzelstve pravdepodobne spustilo chorobu. bohuzial, nech budes mat 70 kil alebo 50, tvoje stastie v manzelstve sa tym zazracne neupravi.Ak mas problem s tym co ti hovori manzel, urcite mu to uprimne porozpravaj. krizy v manzelstve su najcastejsie prave preto, ze manzelia nedokazu efektivne komunikovat.ja by som urcite riesila problemy s manzelom.
len zdravy clovek si dokaze uzivat a vychutnavat stastie 😉
a reci typu Kasli na to, nemusis chudnut, su tu absolutne zbytocne. Bulimia je psychicka porucha, za ktorou stoja omnoho hlbsie priciny, a nejde odstranit tym ze niekto toto napise.
@kraaaska neboj sa priznat ze mas problem, neboj sa poziadat o pomoc! pri kazdom psychickom probleme clovek potrebuje podporu a pomoc od rodiny, alebo okolia. neostan v tom sama
@kraaaska ahoi. Chcem sa opytat mas bulumiu alebo je to len z manzelskek krizy ako si pisala? Ako dlho drzis tu dietu? Co znamena ze si prirodzene schudla 15 kg? Co si robila? Kvoli manzelovi si zacala chudnut? Ja som v puberte tiez chudla ale dovod som nemala. Mala som anorexiu co je nieco podobne ako bulimia. Je to v prvom rade psychicky problem. Ja som nesla ku psychologovi vyliecila som sa sama resp potom to preslo do prezieraniw sa co tak byva ze anorexia prechadza do bulimie. Len ja som nevracala ale jedla som strasne vela a priberala som. To bolo hrozne na psychiku. Strasne som pribrala. Najskor som bola ako kost obtiahnuta kozou a potom mi previsalo sadlo ponad kazde nohavice. No ale nejde o to. .. chcem len povedat ze je to psychicka zalezitost a bud si silna ze sa dokazes zacat sama ovladat a pristihnut sa pri tom prejedani alebo sama si jednoducho nebudes vediet pomoct tak musis hlsdat odbornu pomoc. Najdi si nejake nove zaujmy aj ked viem ze je to tszke.
každá z nás,prejde takouto krízou,ak si myslíš,že to do toho spadla tak hlboko,značí to aj tvoje byť dokonalá,či matka a žena,tvoje rapídne chudnutie,moja rieš to ,nie je to žiadna hanba ,nikto nemusí vedieť ,že si vyhľadala odbornú pomoc,kde ti dokážu pomôcť,nasaď si magnézium denne,spi a chod. k dr.a ser na diéty,bulímia keď do nej spadneš už sa nevyhrabeš....a hrozí ti aj smrť 😒
Drzim ti palceky urite treba ist za psychologom..treba najst zmysel zivota a tesit sa s kazdodennych veci, treba si uvedomitze na svete je tolko ludi co by dali aj zivot za to co mas ty...vaz si ze mas krasne zdrave deticky, tes sa z nich uzovaj si ich kazdy den. Vsetko je len o nasej mysli...treba sa snazit mysliet len pozitivne popripade ak mozem ak rada citas skus citat psyvhologicke knihy..ako secret, key, never say never, guide to happiness, mne taketo knihy pomahaju ked mam stresty lebo si hned uvedomim ze maju pravdu.. cely dem zalezi na tom s akou naladou a naladenou myslou sa clovek zobudi🙂 treba vzdy pozerat na pohar ako poloplny, nie poloprazdny..hlavu hore, verim ze sa z toho dostanes🙂
@anjelik87 tak samozrejme nemyslela som to tak, že deti nealkoholikov nemôžu trpieť poruchou prijmu potravy. Myslela som to tak, že štatisticky sa to častejšie stava u detí alkoholikov
@kraaaska och, to mi je luto 😔 že si prišla o maminu. Môžeš v skratke napisať čo tak behom jedneho dna zješ? Možno ti budem vedieť troška poradiť 😉
Urcite vyhladaj psychologa, drzim ti palce, najdolezitejsie je, ze mas odhodlanie, tak to urob, kym to odhodlanie je!!! Nezvracaj, zaludocne kyseliny ti rozleptaju pazerak a zuby a aj celkovo si rozhodis organizmus. Kazdemu, kto sa takto nici, dopriala by som tyzden opatrovat ludi chorych na zaludok, zlcnik a pod... Aby v priamom prenose videli, co vnutorny rozvrat organizmu znamena. Aby si vazili samy seba a svoj zivot, nech je aj s x kilami navyse (ja ich mam cely zivot). Ja som mala kamosku, co bola normalna baba a tiez to u nej zacalo podobne ako u teba, blbymi poznamkami jej frajera, postipal ju na minifaldicek, ze by mala cvicit. Hlavna vec, ze on kazde poobedie vysedaval s kamosmi na pivku... Najlepsie je byt vo vztahu otvoreny jeden voci druhemu, nemozes tvojmu muzovi vysvetlit, ako jeho poznamky vplyvaju na teba? Drzim ti palce, ries to hned v zaciatku, lebo ked sa budes skryvat dlhsie, bude to len horsie a horsie...
@kraaaska poviem ti,ze za psychologom chodim aj ja,sice nie s bulimiou,ale s inym problemom a tiez som mala obavy ako to bude,no uz pri prvom sedeni som zistila,ze je super sa zverit takemu odbornikovi z ,,fachu".urcite ti poradi som si ista a hlavne to nie je ziadna hanba 🙂 naberies sebavedomie a hned sa ti bude zdat zivot krajsi 🙂))) drzim palce.
A este ti skusim poradit toto, zda sa to ako blbostka, no bolo to v knizke co sme kupili tej kamoske bulimicke..
1.Ak mas nutkanie na jedenie, radsej si umy zuby... Aj n krat denne. Nahrad jeden zlozvyk inou cinnostou. Takto ten problem postupne uchopis a zvladnes. Bulimici si kupuju kaloricke veci a potom maju nutkanie ich vyvratit... Preto ak v obchode zatuzis po cokolade a pod, kup si zubnu pastu. Vzdy si povedz, prisla som kupit zubnu pastu. To ze ich budes mat doma n, znova ti pomoze ten problem uchopit. Takto samu seba preprogramujes... hlavne ak je to takto v zaciatku, pokus sa to zastavit sama svojou silou.
2. Jedz pravidelne, 5 krat denne... Tak ako tvoje deti. Jedlo si vzdy naloz na tanier, aby si videla, kolko zjes. Ziadne uchytkom papanie. Ak jes napr. rohlik, maj pravidlo, ze vzdy zjes 1 ks. Lebo ak by si si dala len polku, mala by si dojem, ze potom mozes zjes tu dalsiu... A to sa zvrtne vzdy na este a este. A vyvolava vycitky... To je tiez z tej svojpomocnej knizky.
@kraaaska urcite by si mala navstivit psychologa s takymto problemom,tu Ti kamoska nepomoze si myslim,moze byt akokolvek dobra