Ahojte, mám taký dotaz, prečítala som si tu niekoľko diskusií; ale nenašla som úplne všetko čo som potrebovala tak preto zakladám novú diskusiu. Môj hlavný problém trvá cca 2 týždne, no malé prejavy sa začali už pred pár mesiacmi. Momentálne už cca 14 dní sa každé ráno budím s takým zvláštnym pocitom. Tlak na hrudi, resp. také zovretie, nepokoj, mám pocit, že sa mi trasie telo, ale skôr vnútorne. Podobné prejavy som zažila už pred nedávnom, ale vždy to bol len chvílkový pocit. Napr. sa mi stalo v lete na dovolenke, že sa mi v keď som zaspávala rozbúchalo srdce, nejak som to predýchala a odznelo to. Potom sa mi k tomu občas z ničoho nič pridal akoby taký závrat - zatočila sa mi hlava, predýchala som a prešlo to. Niekedy v auguste som mala cca 3-4 dni kedy mi bolo fakt zle. Tlak na hrudi, sucho v ústach akoby ‘hrča’ v hrdle. Nevedela som spať, na nič iné myslieť, strašne som sa bála. V auguste ma čakala operácia takže nejak sme k tomu došli že môžem mať nejaký skrytý stres z toho. Aj keď teda vedome som sa operácie nebála. Myslela som, že po operácií to prešlo, ale vrátili sa mi tie stavy znova, až na to, že teraz sa mi to deje každý deň. Každé ráno sa zobudím s tým, že keď otvorím oči nič mi nie je, ale akonáhle sa postavím resp. tak poriadne zobudím začnem cítiť ten tlak na hrudi, stále nad tým premýšlam potom sa to len zhorší a väčšinou okolo toho poobedia to zvykne prejsť alebo to stále cítim ale slabšie oproti ránu. Večer to zvykne odznieť úplne. V noci mi nie je nič a spím dobre celú noc. Proste najhoršie to je ráno. Ide o to, že pred dvoma rokmi som prekonala onko ochorenie, čo som zvládla úplne v pohode psychicky a dlho po prekonaní mi nič nebolo - samozrejme sem tam dáky strach to áno, ale vždy to prešlo. Tento rok som po dlhej dobe kvôli šikane v robote bola nútená odísť z práce a ako som ostala doma sa to viac menej začalo stupňovať. Najväčší problém je, že mám teraz veľa času a stále sa pozorujem, potom si hľadám symptómy a mám paniku z toho či sa mi nevrátila choroba. Avšak nemám žiadne prejavy bolesti, dýcha sa mi dobre až na to ráno kedy mám pocit, že dýcham plytko. Ako väčšina symptómov mi vychádza na úzkosť len som sa nikde nedočítala, či je normálne, aby som tú úzkosť mala 14 dní každý jeden jediný deň. Samozrejme na onko som sledovaná, bola som teraz, krv som mala ok, u všeobecného som si zatiaľ vydupala EKG, či to nie je srdce keď mám tlak v oblasti hrudníka, ale bolo ok. Niečo mi spomenul, že ‘dolná hranica’ je taká, že by to niečo mohlo byť - neviem čo myslel - ale teda bral mi dnes krv kvôli nejakej hodnote. Každopádne už sa moc rozpisujem, skôr som tým len chcela povedať, že to riešim a tu som sa chcela hlavne popýtať, či toto čo spomínam môžu byť prejavy úzkosti, prípadne či ste sa stresli s niečim takýmto a bolo to niečo iné ako úzkosť. Ďakujem pekne
Uzkost. Mozno pracuje psychika kvoli tej sikane a stresu.
Ja by som povedal že úzkosť non stop 14 dní a ak aj máš zlé sny tak to je už na lieky...ak aj polroka ale určite dní nie alebo len chvíľu tak to sa skôr dá..
@sickcrow najdi si psychiatra
vyzerá to na úzkosť... môže sa ti zhoršovať ...
ak sa pridá časom problém so spánkom - dostávaš depresie...
na úzkosť si zatiaľ kúp volnopredajný liek v lekárni... možno zaberie.