Budenie sa v noci kvôli močeniu

16. aug 2024

Ahojte, už asi štvrtú noc sa mi stalo že som sa v noci riadne nevyspala. Stále sa budím a buď mi treba na záchod alebo som smädná. Posledné dve noci som nespala vôbec, asi osemkrát som bola na záchode, a asi desaťkrát som pila. Napadlo ma, že môžem príliš veľa piť a preto mi toľko treba, ale mňa aj cez deň často chytí taký hnusný smäd že vypijem aj tri šálky, keď sa ho snažím potlačiť mám sucho v ústach, závraty, až ma celú klepe, akoby som bola nejako zvláštne závislá, veľmi nezdravý smäd. Keď sa teda riadne napijem, o polhodinu zas idem zošalieť od smädu, no a tak stále behám po záchode. Už to začína byť dosť otravné cez deň, nieto v noci keď nemôžem spať a som potom unavená. Aj manžel už je vyčerpaný keď v jednom kuse vŕzgajú dvere...

jamimo
16. aug 2024

extrémny smäd môže byť prvým príznakom diabetes.

taktotedanie
16. aug 2024

Riesit so vseobecnym lekarom cim skor! Je potrebne vylucit cukrovku

egonsk
16. aug 2024

skus pit mlieko miesto vody v noci a uvidis, ci ti ten pocit zmizne, ale pretrva. Ak zotrva, zrejme bude fajn navstivit lekara...

pralinka25
16. aug 2024

@egonsk a po mesiaci bude mat 3 kila navyse a pokazene zuby

egonsk
16. aug 2024

@pralinka25 netusim preco by mala mat pokazene zuby, ale je to jednoduchy sposob ako otestovat smadove receptory.

pralinka25
16. aug 2024

@egonsk pretoze ked v noci vypije mlieko a neumyje si po nom zuby tak sa zacinaju hnilobne procesy a to kazi zuby. mlieko je pre zuby dost vyrazny problem v noci

egonsk
16. aug 2024

@pralinka25 hmm.. tak potom staci po vypiti si este vypit deci vody, alebo preplachnut usta hotovo, ne? Ja bezne pijem mlieko i v noci ked sa prebudim uz desiatky rokov, ale zasa ja ani hladny od narodenia nezaspim 😁😁😁 ... jo a zuby mam OK

pralinka25
16. aug 2024

@egonsk mas vazne vsetky svoje vlastne zuby a vsetky zdrave? desiatky rokov? neverim. uz pri malych detoch sa kvoli zubom tlaci na to aby co najskor skoncili s nocnym "mliekovanim". navyse to v noci zytocne zatazuje traviaci system. mlieko ako take ani nie je potravina pre dospeleho cloveka vhodna.

egonsk
16. aug 2024

@pralinka25 no stolicky mam zaplombovane a zuby mudrosti mi museli postupne vysklbnut, lebo sa mi nezmestili do ust, ale tie plomby mam od detstva, resp. posledna poctiva amalganova bola tusim v 2 triede na strednej mi robena este. Verit mi to samozrejme nemusis. No mozno zato, ze si ich nederiem elektrickou kefkou a zdrava strava tomu trosku pomahaju.

lenkakoc444
16. aug 2024

To su priznaky diabetu pravdepodobne prvy typ. V pondelok rano chod hned k lekarovi a cez vikend pi len cistu vodu, nejedz sladke.

katie253
16. aug 2024

Príznaky diabetu, skus si zmerať glykemiu alebo aj v moči uz bude vidieť glukóza a ketony. Kup si v lekárni prúžky ph na glukózu a ketony. Na nich už teraz uvidíš, ci su negatívne....

katie253
16. aug 2024

Toto do pondelka nepočká, ak mam pravdu a cukor bude v moči, tak príznaky sa môžu zhoršiť z hodiny na hodinu, zvracanie, rozvrat vnútorného prostredia.... tam jedine hospitalizácia pomôže a nastavenie liečby.

iwesska
16. aug 2024

Toto vyzera na slusne rozbehnutu cukrovku. Kup si testovacie pasiky na moc a ako je vyssie pisane,ak sa ti ukaze cukor v moci,okamzite na pohotovost.

barbora854
16. aug 2024

Cukrovka úplne najtypickejším príznakom neustály smäd a mocenie

alickapusinka
16. aug 2024

presne úplne rovnake priznaky som mala a mám liekovu cukrovku.

vsetkounas
16. aug 2024

Ty čo ťa tu strašia cukrovkou áno môže byť ale ja som mala napríklad normálny zápal močových ciest nič ma fakt nebolelo ani nič len som chodila cikať a bola smädná pomohli jednodňové antibiotiká takže určite zober moc a skoc pondelok ku obvodnej lekárke .Zas môže to byť aj teplo neviem kde bývaš ale proste je brutal teplo a telo nemusí stýhat iba .

katie253
17. aug 2024

Bola si si kúpiť tie prúžky? Ako ti je?

autor
18. aug 2024

@katie253 dnes ráno som si robila, a mám teda cukor aj v moči, zajtra pôjdem k dr. A dobre mi není, keď sa k tomu smädu pridal aj stres

iwesska
18. aug 2024

Ked mas cukor v moci,mas uz cukor nad 10. A z tej farebnej skaly,si mala len lahke sfarbenie,ci intenzivne? Ketony si nemala? Ak by si mala aj ketolatky silno sfarbene a bolo by ti nevolno,zbehla by som na pohotovost,lebo sa mozes dostat do ketoacidozy.

katie253
19. aug 2024

Uuuu, tak sme teda mali pravdu pravdepodobne. Ako si dnes dopadla? Myslím na teba stále. Daj vedieť co povedala doktorka.

autor
20. aug 2024

@katie253 odmerala glykémiu, a žiaľ je to diabetes. Mám teraz diétu, a budem si pichať inzulín, tak dúfam že potom keď s tým začnem tak mi bude lepšie

katie253
20. aug 2024

Takže pravdepodobne 1.typ diabetu? Ste v nemocnici? Ja mam syna, ma 3 roky, pichame mu inzulin. Ak by ste niečo potrebovali, informácie...kľudne sa ozvi do ss. Pomôžem.
Odporúčam stiahnuť zadarmo knihu Diašlabikar na stránke Martinus.sk, je tam k tomu veľa informácií. Je zadarmo na stiahnutie.