Prosím vás, viete mi povedať či pri predpísaných dioptrických okuliaroch budem platiť aj skla alebo len rám? Mám dôveru, a teda naposledy som bola u očného asi tak v 13tich a platili sme len rám. Ďakujem za odpovede
Pozri na stranke Dovery ci ma taky benefit a aj konkretne v ktorych optikach to plati. My mame VSZP a ti spolupracuju len s castou optik, tak prvykrat nam nepreplatili nic, dalsie okuliare sme uz isli dat robit v zmluvnej optike.
No pre dospelých len s FOCUS optikou, a tá u nás v Skalici nie je, čiže asi mám smolu. Za rám viem, že sa platí plná suma, ale za skla koľko približne prosím vás?
Velmi tazko vseobecne povedat - zavisi od znacky, cylindra, dioptrii (ci treba skla zbrusovat), ci chces s filtrom proti modremu svetlu, je x moznosti. Teraz sme si davali robit brile traja - skla nas stali od 50 do 90 za 1 ks.
Nebiem, ako to ma Dovera, no VSZP preplaca skla az od urcitej vysky dioptrii.
Volaj do poistovne, vsetko ti povedia. Ja zvyknem volat na infolinku, ked mi nieco nie je jasne, a mam info z prvej ruky.
Ano, budes doplacat na skla, aj ram si zaplatis, ale mozes vyuzit benefit na okuliare zo ZP (ak ho Dovera ma)