Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať. Budem nahlasovaná ako kontakt pozitívne testovaného človeka na coronu, dokonca dvoch - kolegovia. Za akú dlhú dobu mám čakať telefonát z hygieny a ako to prebieha? Dajú mi rovno termín na test alebo ten si budem musieť vybaviť sama? Ďakujem
z nasej skusenosti v pondelok robeny test- pozitivny test,v utorok vyhladane kontakty a uz dostali v utorok aj termin testovania,ale az na nasledny pondelok.
kamaratka ma pozitivnu kolegynu, dozvedela sa to v sobotu, v pondelok jej volali, ze test jej bude robeny vo stvrtok.. dovtedy domaca karantena.
Ahoj, mne volali z nemocnice, kde som bola so synom na vyšetrení, že pán doktor má pozitívny test, a ze máme ostať doma v karanténe desať dní od kontaktu.
Na test nás neposielali.
Len synova doktorka ho nechala doma desať dní, odkedy nám dala vedieť a povedala, že ho napíše aj na test.
Ale doteraz nás nikto nekontaktoval a myslím, že ani nebude
Takže ked mi bude hygiena volat da mi uz aj rovno termin?
@jana005 lenze ja som s kolegovcami nebola len raz ale kazdy den
Môj chlap bol v práci s pozitívnym kolegom, teda viacerí s ním boli a viac krát, volali na úrad, každého sa pýtali koľko s kolegom bol, v akom kontakte boli a vyhodnotili, že netreba testy ani karanténu. Prekvapilo ma to, lebo ten pozitívny kolega bol po svadbe a okrem toho že sa s ním všetci bavili pracovne, aj si ruky podávali a gratulovali mu ku svadbe. No a včera partnerova dcéra (stredoškoláčka) zistila, že spolužiak z jej triedy je pozitívny, na test ide len 8 spolužiakov, ktorí sedia okolo neho, ostatní nie, takže kontakt s pozitívnym neznamená automaticky že to úrad vyhodnotí na testovanie.
@ivkazba to nemyslis vazne toto? My budeme v peknej prdeli. Takze si pravdepodobne budem test platit ak chcem vediet pravdu. Mam doma dcerku, byvame s mojimi rodicmi a moj muz robi kuchara vo velkej firme kde pracuje cez 3000 ludi. Toto si nevymslis to je zivot
Aj môj chlap pracuje vo firme, kde je cez 1000 ľudí, takže ja som sa nestačila čudovať, že XY ľudí príde do kontaktu s pozitívnych a môžu ísť normálne do práce medzi tisícku ľudí. No a to s dcérou včera, že otestujú len 8 spolužiakov, ktorí sedia okolo neho... to je aká haluz. Veď keď sedia na hodine, tak sa nebavia, bavia sa cez prestávky a vtedy sa bavia všetci, bez ohľadu na to, kto kde sedí. Ja nemám koronu za nejaký strašiak, som skôr realista, ale toto je aj pre mňa na hlavu, tak buď testujme alebo prďme na to a nie že otestujeme len určitú vzorku, ktorá môže byť nakazená.
@ivkazba nas je v praci len 10 kusov. Z toho jeden pozitivny a jeho partak doma v horuckach a caka na test, tipujeme ze aj ten je isty takze z 10 ludi dvaja pozitivni a my ostatní nevieme
@ivkazba super, testujú ako sa im chce a aj karanténu neviem podľa čoho dávajú.
My sme podľa mňa úplne zbytočne boli v karanténe , lebo v ambulancii som bola sedem minút, pričom až kontakt nad 15minut sa dáva ako úzky kontakt.
A okrem toho, syn je úplne zbytočne doma až do piatku, keď karanténa nám mala skončiť v nedeľu, len jeho doktorka s tým nesúhlasí, chce, aby bol doma až do piatku, desať dní od kedy to vieme, čiže v piatok to bude až 16 dní od kontaktu.
Ten týždeň stratený v škole nám nikto nevráti, mohol chodiť aspoň teraz, keď už za chvíľku určite zase zavrú školy.
Nemám problém, aby bol doma, keby to bolo oprávnené.
Dakujem vam vsetkym, uz som nahlasena na test, datum este neviem a obvodny mi vypisal marodku, muza nechal zamestnavatel pre istotu doma, v skolke som tiez povedala ze dcerka nepride pretoze pojdem na test. Uz len cakat nech je test negativny
smska o karatnetne dojde uplne kazdemu z RUVZ ktory ide cez nich na test...
Sms prisla, v pondelok mam termin
Nvm ale ja by som sa iniciatívne ozvala sama, kvoli urychleniu veci