Bude zubár na pohotovosti komentovať môj stav zubov?

12. aug 2023

Zdravím.
Zajtra sa kvôli bolesti zubu chystám na pohotovosť, lieky už tiež nezaberajú, som bezbranná. Kvôli strachu zo zubárov som roky žiadneho nenavštívila .. bude zubár na pohotovosti komentovať môj stav zubov? Najmä ďasná, keďže mám už pokročilú paradontózu.

tinkavvv
12. aug 2023

Aj ked bude, tak uz ho pravdepodobne nikdy neuvidis. Tak naber odvahu a chod. A hned buduci tyzden si najdi svojho zubara. Ano, viem, co je strach. Tiez som mala extremny strach a so spravnym zubarom ho prekonas.

deti95060810
12. aug 2023

daj si niečo na ukľudnenie a čo najskôr k zubárovi.... nebudeš cítiť strach a na reči sa môžeš vykašľať...

heln
12. aug 2023

su zubari, ktori komentuju a zubari, ktori to chapu. poznam ludi, co si zuby ani neumyvaju, sem tam pouziju ustnu vodu a nemaju ziadne kazy a poznam ludi, co mozu cistit po kazdom jedle a v puse maju amalganovu banu. takze ak natrafis ma blbeho zubara , tak komentovat bude, ale to neries.

autor
12. aug 2023

@heln ďakujem za Váš komentár. Bojím sa už len skrz toho, že mám silnú paradontózu a ďasná praktický oddelené od zubov .. je to môj najväčší problém a keď budem ešte od zubára počuť, že prečo s tým niečo nerobím .. asi sa zosypem.

apolka77
12. aug 2023

Prečo zajtra? Ak máš veľké bolesti to chces trpieť do zajtra? Však si tu už písala?
Odvtedy si si mohla nájsť zubára a nečakať na víkend a pohotovosť.
Zubár nech hovorí čo chce...ries to lebo môžeš dopadnúť veľmi zle..odporúčam vyhľadať dobrého zubára (čítaj recenzie, ak nemajú zmluvu s poisťovňami väčšinou berú pacientov hneď a nemusis čakať mesiac na termín, čo tipujem je tvoj prípad že si nemôžeš dovoliť už čakať. jasne bude to drahšie , nedávno som za RTG platila 25 a za výmenu blomby aj s injekciou 80 eura najskôr ti treba spraviť RTG snímky a potom navrhne liečbu..neboj sa ...

apolka77
12. aug 2023

Koľko rokov si nebola u zubára?

janinka007
12. aug 2023

Pokazene zuby ti môžu narobit aj paradne zdravotne problémy, takže rieš to.

luccija
12. aug 2023

Asi bude ..dôležité, že Ti uľaví.Ja mám radšej povedať vopred viem, že moje zuby sú veľmi zle mám panicky strach...daj si niečo na ukludnenie a pusti sa do toho

ndrag
12. aug 2023

Autorka, zubár ti da umrtvovacou injekciu, že nebudeš cítiť polku tváre do pár sekúnd. Nemusíš mať žiadny strach z bolesti. A zrejme na pohotovosti budú zvyknutý na ľudí, čo sa zanedbávajú, tak nerieš a chod už dnes.

nikdenikto
12. aug 2023

Akože, ja chápem strach zo zubára, ale v dnešnej dobe ... Veď dávajú injekciu proti bolesti na požiadanie, nie ako voľakedy že len pri trhani. Aj mne keď sa zubár snaží povedať že veď to je malinky kaz netreba injekciu bude to šup šup. Tak áno, mne treba injekciu lebo na ďalší krát už neprídem zo strachu.

joesvk
12. aug 2023

Neverím, že toto bude nejaký zubár komentovať v zmysle, že by ti niečo vyčítal. Veď príčinou vôbec nemusí byť zanedbaná hygiena.
Toto ale ťažko poriešiš na pohotovosti. Možno by mohli predpísať ATB.Ale pondelok by som išla za svojím zubárom ,on uvidí ,čo sa dá robiť.

spadnutaslivka
12. aug 2023

no mnohí nejdú nie zo strachu zo zubára, ale z pálky, ktorú si za zákrok vypýta...

ale inak tiež poznám ľudí, čo si zuby poriadne neumývajú, jedia aj sladké, aj kadečo, aj pijú sladké vody a žiadny kaz a ľudí, čo si na ústnu hygienu naozaj potrpia a aj napriek tomu majú proste kazové zuby.

joesvk
12. aug 2023

Pri paradontóze nemusíš mať žiadny kaz,napriek tomu môžeš prísť o zuby. Tak choď čím skôr.

hladamematku
12. aug 2023

Ak je správny lekár tak bude...

alickapusinka
12. aug 2023

tak ak TI budú musieť ťahať tak potom už len protézu ak sa Ti odeľuje zub od dasna.