Bude niekde v záznamoch to, že som bola u psychiatra?

30. okt 2023

Idem dnes psychiatrovi 1. krat ( nemam odporucanie - vymenny listok od vseobecnej ) a chcem sa opytat ci to budem niekde mat v zaznamoch alebo tak, ci iny lekari vedia o tom alebo ci si to vie niekto zistit v buducnosti

zmrzlinka2021
30. okt 2023

Nie, ale ak keby, kde je problém? Psychiater je rovnaký lekár ako gastroenterológ

autor
30. okt 2023

@zmrzlinka2021 kvoli praci, nechcem aby to v buducnosti nejak ovplyvnilo vyber prace alebo moje prijatie

negymama
30. okt 2023

aj keby si bola u ortopeda, ci neurologa... zamestnavatel nema moznost ani pravo bez tvojho vedomia nahliadnut do tvojej zdravotnej dokumentacie. Ano su povolania - kde je potrebne mat potvrdenie o zdravotnej sposobilosti, priklad soferi, potravinari kvoli infecnnym ochoreniama a podobne. Ale neviem si predstavit povolanie, kde by ti lekar vystavil potvrdenie o tom, ze nie si sposobila, z dovodu navstevy psychiatra.

negymama
30. okt 2023

ale inak tvoj ambulantny lekar v podstate nema ako vediet, ze si bola u nejakeho lekara, ak ti sam nedal odporucanie a ty mu nedonesies spravu.

tiezjedna
30. okt 2023

Vedieť o tom bude lekár, poisťovňa a ty. A mám pocit, že aj obvoďák. Aspoň naša vždy vie, keď si vybavíme nejakého špecialistu po známosti, bez jej odporúčania. Ale poznáme sa, sme susedia, povedala nám to skôr zo srandy, že aj čerta vybavíme...

petronelag
30. okt 2023

Ak je to psycholog, ktorý pracuje cez poisťovňu, tak obvodný to vie zistiť, len ak je to súkromný psycholog, ktorý nemá zmluvu s poisťovňami, tak to sa nedostane ani dol poisťovne.

tiezjedna
30. okt 2023

@petronelag píše o psychiatrovi, nie psychológovi

petronelag
30. okt 2023

@petronelag Tak tak isto, ak má psychiater zmluvu s jej poisťovňami, tak tam to bude.

negymama
30. okt 2023

ale inak v dnesnej dobe nechapem este stale to demonizovanie navstevy psychiatra, ci dokonca aj psychologa. Ako by to bol strasny bilag, ktory sa dozvie kazdy aj buduci zamestnavatel, a tak ma potom odmietne.
dokonca aj keby podla zaznamu poistovne o tom vedel moj amb. lekar, tak co je na tom? On predsa nema pravo len tak poskytovat moje udaje tretim osobam...Jedine z vaznych dovodov, raz si pamatam, ze u detskej lekarky visela v cakarni taky plagat, kde pisali, ze pre ochranu osob. udajov mozu poskytovat info o pacientoch len z vaznych dovodov...tam bolo policia, exekucne urady, danovy urad a podobne a aj tie z dovodu nejakeho protipravneho konania a musia mat k tomu papier, nie len tak, ze niekto zavola, dajte mi info.

julka828
30. okt 2023

@negymama neviem ako ale ma ako vediet. Bolq som teraz unsvojej obvodnej s bolestou hrdla a ona na mna pri vas je tazko nastavit lieky k tym co beriete. Pockajte pozriem sa ake. A vymenovala mi ich vsetky pricom tesne predtym som bola v nemocnici na psychiatrii a tam mi lieky komplet menili. Taze kvazy nemala odkial vediet

negymama
30. okt 2023

@julka828 tak ked ti menili lieky asi ti dali do zaznamu, co ti predpisali, a lekarka vidi predpis.

petronelag
30. okt 2023

@julka828 Aj naša obvodná si to vie nájsť, ja neviem presne ako, ale teraz sú elektronické prepojenia a asi v poisťovni je zaznamenané, aké lieky, kto predpísal.

negymama
30. okt 2023

@julka828 v kazdom pripade, to su zaznamy lekarov a sucast lek. tajomstva, aspon dufam. Autorka sa boji prezradenia na verejnost, buducemu zamestnavatelovi pri hladani prace. Tak ak nejake psych. ochorenie brani skutocne vykonu danej prace...tak hadam ma clovek tolko sudnosti, aby take zamestnanie ani nevykonaval. Ved ta indispozicia sa aj tak raz prejavi.
Ak tomu nebrani, tak lekar to ani zmienovat nemusi pri potvrdeni o zdr. stave pre zamestnavatela.

deti95060810
30. okt 2023

poisťovňa určite...
lekár ani nie, pretože ak nedonesieš správu tak nemá ako vedieť.
Dcéra bola v nemocnici v BB a v nemocnici MT nevedeli aké lieky predpísali v BB.

letmebe8
30. okt 2023

@autorka, zamestnavatel by to nemal zistit. A v dnesnej dobe si myslim, že nikto taketo niečo neriesi, preco by ta kvoli tomu niekam nemali zobrat?Ak ti je tvoje dusevne zdravie prednejsie ako "co povedia ludia" (kt sa to aj tak nemaju ako dozvediet) tak urcite chod k psychiatrovi. Ja chodim tiez a vobec sa za to nehanbim. Pre mna je moje psych.zdravie a rovnovaha dolezitejsia nez mienka druhych ludi. Oni moj zivot neziju, ale ja ano.

autor
30. okt 2023

@letmebe8 ja sa nehanbim, ja len aby to neovplynilo prijatie, viem ze napriklad keby chcem ist k policii tak by ma kvoli tomuto asi nezobrali, a pritom som tam šla len raz kvoli zlemu obdobiu

letmebe8
30. okt 2023

@autorka vôbec neviem, aké podmienky má polícia, ale podľa mňa okolnosti vždy zvážia.

tiezjedna
30. okt 2023

@autorka pokiaľ viem, polícia si robí vlastné psychotesty uchádzačov

julka828
30. okt 2023

@negymama mne napgikkad nechcela obvodna podpisat zdravotnu sposobilost kym to najprv nepodpisala psychiatricka. To bolo reci kolo toho

alickapusinka
30. okt 2023

áno da sa to zistiť jasné že áno. Ak by si chcela ísť k polícii nezoberú ťa ak máš že si bola psychiatrický pacient. Tam ideš na psychotesty aj u polície musíš mať aj zbrojný pás a ten ak si mala návštevu u psychiatra TI urobiť nedajú.