Bude mi stačiť terapia na liečbu panickej poruchy?

mamanadruhuu
17. feb 2021

Ahijtre. Dnes som už mala 3 paničkou poruchu, je to hrozne.. Už aj psychoterapeutke chodím - je pravda ze som bola ešte len na 3 sedeniach - hľadám príčinu vzniku, sú to strašne pocity a neskutočne trapenie. Myslíte že mi bude stačiť iba terapia? Z liekov mam hrozný strach.

bebemonika
17. feb 2021

@mamanadruhuu Nemám síce panickú poruchu, ale ak by si potrebovala lieky, tak by ťa podľa mňa psychoterapeutka poslala k psychiatričke. Asi to chce len čas.

oli18
17. feb 2021

Preco mas z liekov strach? Lieky su na to, aby pomahali.

alienkami
17. feb 2021

To je ťažko povedať. Je to veľmi individuálne. Daj tomu čas, ono sa to vyvinie. Ak budeš mať pocit, ze to trvá dlho a nikam to nevedie, skús zmeniť terapeuta, resp. vyskúšaj psychiatra.

mamanadruhuu
autor
17. feb 2021

@bebemonika dnes to bolo strašne zlé, znovu som sa zobudila s tým ze sa nemôžem nadychhnu neviem co to vyvolalo ale cítim sa hrozne potom mi to prišlo znova s tým ze ma začalo dráždiť na kašeľ tak som si dala vanu a prešlo to znova ale po chvíľke zasa potom aj to nejak prešlo a potom znovu a to už bolo horšie už má začalo tak bolieť pri srdci že som sám usela by plakať proste taka veľká ľútosť ktorú som cítila aj stále cítim a to ma čaká vo vani večer..
@oli18 bojím sa ze ma oblnu alebo ze mi vyvolajú horšie stavy než nám... Spomenula som si ze raz som brala ATARAX ale to si nejak nepamätám viem ze vtedy to bolo obdobia keď ote odo mňa odišiel ale viem ze mi pomáhali

oli18
17. feb 2021

Ako popisujes svoj stav, lieky by si potrebovala, podla mna. Tu je dost diskusii ohladom antidepresiv, precitaj si. Baby beru a pomahaju im. Nemas sa ich co bat, su to lieky, ako ktorekolvek ine. Ak budes mat vedlajsie ucinky, povies lekarovi a on ti zmeni na ine.

bebemonika
17. feb 2021

@mamanadruhuu Ja mávam úzkosti, takže úplne chápem ako sa cítiš. Možno by naozaj nebolo zlé nechať si predpísať nejaké lieky na ukľudnenie. Poprípade skús magne B6, to by malo tiež pomôcť. A liekov sa neboj, bála som sa ako aj ty a teraz beriem AD. Trvalo mi dlhšie, kým som sa odvážila si ich dať, ale predsa len trochu pomohli. Myslím si, že to zvládneš aj bez antidepresív, ale nejaké tie lieky na ukľudnenie by boli asi vhodné. Aj keď chápem tvoj strach. Držím ti palce.

3009
17. feb 2021

@mamanadruhuu ak nepomáha psychoterapeut tak smer psychiater. Určite je lepšie brať AD ako nejaké oblbováky ako lexaurin, neurol a pod. Nikde nie je písané, že ich budeš brať do konca života. A keby aj...

alienkami
17. feb 2021

Ak nechceš AD, ešte môžeš skúsiť bylinky. Nemá to až taký silný účinok, ale niekomu pomôžu. Levanduľa, medovka, harmanček... v lekárni sa dá kúpiť Persen, Anxiolan alebo niečo podobné bylinkové.