Ahojte, tri roky dozadu som mala asi tri mesiace vkuse kasel, chodila som na alergologiu, kde ziadne alergie nenasli a tak mi nakoniec povedali, ze to je reflux. Potom mi kasel zo dna na den zrazu presiel. Teraz sa mi zasa uz asi pol rola objavuje, vyslovene ale ako keby od zaludka. Mam take bublotanie v zaludku, a to ma napina na kasel, citala som vsak ze pri refluxe pali zaha. Mna zaha nepali vobec, vyslovene len tu bublotanie v zaludku a napinanie na kaslanie a zvycajne po jedle. Ide skorej o suchy kasel. Mate niekto podobnu skusenost? Myslite ze to moze byt fakt relfux, aj ked nemam palenie zahy? Dakujem
nemusi palit zaha. kolegyna trpla kaslom a az p nejakom vysetreni jej to zistili.
ja mam suchy kasel 25r. netusim ci mam reflux, ale je tu ta moznost. mavam pobdobia, ze ma aj zaha pali, to mam vtedy, ked zle jedavam. ked jedavam lepsie, palenie zahy nie je. no kasel mam bez ohladu na toto. a teda zaha ma pali tak polovicu, max. 2/3 z toho obdobia, co mam kasel. ked zacal, vtedy som problem so zahou nemala.
a teda v tom obdobi som dokonca mavala zvysene teploty, ktore po 9m ustupili. mavala som aj dost afty. po 15r mi aj zistili prekonane plucne chlamidie. kto vie odkedy som ich mala. no po prelieceni sa kasel nezmenil. v obdobi ked sa zacal, dostala som viackrat ATB, antialergicku liecbu a tiez sa nic nezmenilo. vtedy som mala horsiu aj zatazovu spirometriu. teraz mi obcas urobia len klasicke spiro,a le vysledok OK. no kasel mam stale.
obcas nejaky dr. povie, ze by som mala dbat na to, aby sa prislo an to, preco kaslem. no akosi doochadzaju moznosti. snad len to gastro. no aj tak sa asi nic nezmeni.
@sisi2212 syn ma mononukleozu, a na nete som o nej citala veľa, a veru, ze darmo prečítaš, uz som myslela, ze on ju asi aj nema, ale figu, ma, aj ked ledva priznaky prave tej choroby, potvrdili az krvne testy
cize, ries s doktormi, nie na nete... nazory si tu vypocuj, ale stale, zajdi za odbornikom
@sisi2212 test na plucne chlamydie ti nerobili? lebo tam kasel pri neliecenych trva aj niekolko mesiacov a je suchy ale teda zo zaludka nevychadza