Brušný pruh

saxanita1
16. máj 2015

Ahojte ma niekto alebo mal niekto brusny pruh ?? skusenosti Dakujem

siska53
16. máj 2015

@saxanita1 ja som mala. Zistili mi to po prvom tehu. Ale bol maly.
Operovali mi ho po druhom tehu,ked mi vyberali aj zlcnik. Mam aj diastazu,ale tu mi neoperovali,lebo tam je velke riziko komplikacii a dlha rekonsvalescencia,co si pri malych detoch nemozem dovolit ani teraz.

saxanita1
autor
17. máj 2015

@siska53 Ahoj prosim ta co je ta ditastaza diky..

siska53
17. máj 2015

@saxanita1 rozostupene brusne svaly.

saxanita1
autor
17. máj 2015

@siska53 to mam v papierochoch napisane ..tak to mam aj ja a chcwm sa opytat ak nechcem aby mi to operovali tu ditastazu tak mi to nespravia ? A ten pruh sa potom da operovat bez tej ditastazi ?

siska53
17. máj 2015

@saxanita1 ano da,mne operovali zlcnik a pruh. Diastazu nie,ako som pisala, sam chirurg mi povedal,rizika prevysuju vyhody. Su na to cviky ktore to mizu aspon trosku upravit. Je tu o tom aj tema,skus si vyhladat. Lebo klasicke brusaky pri diastaz nie su vhodne vobec.

majive
17. máj 2015

@saxanita1 ahoj mne idu v utorok operovat pruh,a tiez mam diastazu

petra7777
17. máj 2015

@saxanita1 Mala som tri razy....2x pod pupkom a raz nad pupkom :(

saxanita1
autor
17. máj 2015

@majive Ahoj tak nech sa podari operacia drzim palce budem na teba mysliet ...aj mna to caka v polovicke juna ...

saxanita1
autor
17. máj 2015

@petra7777 Ahoj to si mala 3 krat pruh ? A robili ti to klasickym sposobom alebo laparo .

majive
17. máj 2015

@saxanita1 dakujem 🙂 , a ako ti to budu robit?ja idem na jednodnovu chirurgiu a budu mi robit klasicky rez

saxanita1
autor
17. máj 2015

@majive No vravel ze bude to klasika a ze budem mat rez asi 15 cm ...mam aj diastazu bojim sa toho

buba183
17. máj 2015

Ahojte ako ste prisli NATO ze mate pruh.po porode 3 ROK Sa mi PRI zohnuti nieco na pravej strand preleje a krc ledva Sa vystrem.

majive
17. máj 2015

@saxanita1 to mas asi velky ten pruh,ze?mne povedal ze to bude maly rez tak na 4 stichy. Mam ho velky 2x2 cm. Tiez sa velmi bojim

saxanita1
autor
17. máj 2015

@buba183 prisla som nato tak ze uz aj pohladom na brucho som zistila ze neni nieco v poriadku je tam hrca bije sa to do jednej strany ...ked nieco zdvihnem tazsie hned je to viac vidiet ale uz mam pas tak je to lepsie ..treba stym ist hned k dr.a uvidite co vam povie

saxanita1
autor
17. máj 2015

@majive vies co je to tiez take 2,5 cm nechapem preco to tak musi velky rez spravit zeby skrz tu diastazu ? nechapem a teba kde budu operovat mna v Banskej Bystrici

petra7777
17. máj 2015

@saxanita1 Klasickým, ten posledný tuším pred 6-7 rokmi, jazva malá, cca 3cm. Nič strašné...teraz to robia tuším len laparo a ostanú ti len tri malé dierky (po čase už len bodky)

petra7777
17. máj 2015

@saxanita1 Potom ti nejdú robiť len tú herniu, ale asi to spoja aj s tou diastázou...lebo 15 cm jazva? po hernii???

katyt
17. máj 2015

Ja máme tiež pruh na pupku aj diastázu 2 cm, pruh som si zatiaľ operovať nedala, ale kvôli tej diastáze som si vyhľadala na nete ako by sa to dalo odstrániť bez operácie a našla som v Čechách jednu babu, ktorá sa tomu špeciálne venuje, volá sa Iva Fiškandlová, nájdeš ju aj na FB pod Iva Fiš. Precvičuje Core cviky na hlboký stabilizačný systém chrbtice, bola som v Břeclavi na jej Core turné a musím povedať, že naučila nás tam 3 cviky, ktorá treba cvičiť 2 krát denne a diastáza sa mi už stiahla asi o 1 cm a mám aj plochšie brucho, takže fakt to pomáha a netreba ani operáciu. Keby som to cvičila pravidelne 2x denne, tak už ju mám pekne stiahnutú, ale nestíham pri troch deťoch toľko krát. Mám aj pevnejšie brucho, predtým som nevedela ani svaly stiahnuť. Ale inak povedala mi, že ak mám pruh, ten treba odstrániť, inak sa diastáza úplne nestiahne.

majive
17. máj 2015

@saxanita1 aj ja mam diastazu ale tu mi robit nebudu.ja ho mam v pravo nad pupkom. Operovat ma budu v BA

majive
17. máj 2015

@petra7777 ahoj to sa ti po case urobil znova ten pruh? A po operacii ta to ako dlho bolelo?dakujem

petra7777
17. máj 2015

@majive Áno, na tom istom mieste. A bolesti som mala len pár dní (mám vysoký prah bolesti), len potom niekoľko mesiacov neodorúčajú dvíhať ťažké.

saxanita1
autor
17. máj 2015

Ja uz som stoho normalne chora stychto pruhov a aj tej diastazy musim sa ho spytat este raz preco tak velky rez mi chce urobit ..inac dakujem vsetkym babam za rady a komenty..

majive
17. máj 2015

@saxanita1 a budu ti to robiť na jednodnovej chir? alebo pojdeš na pár dni do nemocnice

saxanita1
autor
17. máj 2015

@majive pojdem si polezat na par dni ...ale nedal mi ziadnu inu moznost hned takyto vyrok som normalne stoho paf ,,asi skusim ineho chirurga este . 😉

majive
17. máj 2015

@saxanita1 určite chod ešte k inému d, ja som tiež chcela počuť názor viacerých, bola som u dvoch 🙂

petra7777
17. máj 2015

@saxanita1
@majive Babenky, držím vám palce 🙂

saxanita1
autor
17. máj 2015

@petra7777 Dakujeme krasne ..

majive
17. máj 2015

@petra7777 Dakujem 🙂

majive