Brušná aorta

lucioska
17. jan 2024

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, resp. či má niekto podobné problémy, už dlhodobo pociťujem pulzovanie v bruchu, viem, že chudí ľudia to majú, ja nie som úplne štíhla, taký normálny typ, dosť má to pulzovanie obťažuje, nie je to vždy rovnakej intenzity, ale ja to cítim aj keď sedím, nielen v ľahu, keď mám nohavice tak mám pocit, že mi nato tlačí, mám aj bolesti v oblasti pupka, aj okolo rebier, ale ja mám aj tráviace ťažkosti, mám takisto vysunuté platničky v oblasti krížov aj v hrudnej chrbtici, fyzioterapeut mi minule povedal, že tie platničky z krížov mi tlačia na vnútorné orgány, čiže ja mám aj dosť veľké bolesti z toho. Mám aj potuhnuté svalstvo a poskracované svaly. Ja som taký citlivejší človek, reagujúci na každý podnet, cítim skoro každý úder srdca, mám obavy, aby som nemala aneuryzmu brušnej aorty, keďže doktor google to tam uvádza, že to pulzovanie v bruchu teda značí aneuryzmu. Aj keď ja som to už spomínala svojmu kardiológovi, na koľko mám kardiostimulátor na srdci, ale nič mi nato nepovedal. Asi cca pred polrokom som mala robené CT s kontrastnou látkou vnútorných orgánov a tam som mala napísané, že veľké cievy abdomenu s primeraným lúmenom, bez zachytených defektov v náplni. Ak by som mala aneuryzmu tak by mi to zobrazilo? Ja som aj dosť stresmanka čo sa týka môjho zdravia a minulú sobotu som spadla na klzisku na chrbát, skôr na ľavú stranu a udrela som si problematickú ľavú stranu chrbta a odvtedy mám pocit, že to pulzovanie sa zhoršilo.. Nechcem nato myslieť, ale dosť mi to vadí. Chcem to spomenúť aj svojej obvodnej doktorke, za ktorou by som pondelok chcela ísť, len som sa chcela tu nejako poradiť, možno upokojiť, ak má niekto možno podobný problém, alebo sa s tým už stretol. Vopred ďakujem za každú odpoveď.

stanulienkat
17. jan 2024

Nepozoruj sa. Nemas nic neobvykle. Keby bola aneuryzma, tak by ju popisali. Fyzioterapeut vie ake velke su platnicky a ako hlboko mozu zasahovat? Urcite nebudu tlacit na brusne organy. Ak mas problemy s chrbticou, treba pravidelne cvicit. Ak mas sklon k hypochondrii, tak skus psychologa.

lucioska
autor
17. jan 2024

@stanulienkat Ďakujem za radu. Inak mňa naozaj bolí celé brucho od krížov, cvičiť som začala SM systém, aj keď nie pravidelne ho cvičím, viem, že by trebalo každý deň, a čo sa týka psychológa tak už som ho navštívila, keďže mi vyšla tetánia, ale psychologička mi skôr vravela, že to sú úzkostné stavy...a máš pravdu, veľmi sa sledujem, a potom som z toho nervózna,napätá a že čo ma kde pichne, a hľadám diagnozy a z toho potom je to svalstvo napäté, som ako keby stále v krči. Je toho v mojom prípade dosť a sa to tak na mňa nabalilo a neviem z toho nejako vyjsť.Preto som to skúsila už aj cestou psychológa, lebo zatiaľ antidepresíva nechcem užívať, aj keď už som taká na vážkach, že sa k tomu odhodlám.

map0007
25. jún 2024

@lucioska ahoj,aj mne tak cítiť, pulzovanie som silnejšia postava tiež mám tetaniu bolesti brucha. Liečim sa na chronicky helikobakter,snáď ho vyhubim. Ako sa cítite teraz, lebo príspevok je ešte s Januára.