Brucho po pôrode - strie

michaelafenclova1
12. jún 2014

Mile mamicky,myslim si ze ani jedna z vas nema to co ja. Brusko mi pri prwom tehotenstwe nehorazne narastlo,ale nie postupne,ale v poslednom mesiaci. Zrazu len bum. A darmo ze som kremowala. Rychly narast sposobil to co mozete vidiet na foto. Hnusne jazwy,ktore uz tazko zmiznu. Kremy ani cvicenie nepomoze. Uz len plastika brucha. Hanbim sa za to,je leto a ja si nemozem nic obliect pretoze sa bojim ze mi to widno. Som zufala.. Ak mate nejake rady,sem s nimi. Pomaha slnko na ich vyblednutie? Alebo sa mi este zhorsia a budu tmawsie? No co wam powiem,odkladam kazdu korunu na plastiku.. ☹

stefka33
12. jún 2014

@michaelafenclova1 A akú plastiku si na to chceš dať? Nemáš to tak strašne natiahnuté a aj keby ti to trochu napli, tak plastika brucha strie predsa neodstráni.

janickacrazy
12. jún 2014

@michaelafenclova1 Normalne si ma pobavila, ze ani jedna z nas to nema, moje brucho vyzera podobne ako tvoje 😀 no je pravda, ze ziadne cvicenie ani kremy tu nepomozu, len taka otazocka viac deti uz neplanujes? Lebo neoplati sa ist na plastiku, ak za 2-3 roky planujete dalsie babo. Ja som tiez na plastikou uvazovala, ale vraj je to dost bolestive, takze som to odlozila na neurcito. Tiez som bola z toho hotova, ale uz som si aj zvykla, tak co nechodim s holym pupkom ako pubertacka a inak to aj tak nikto nevidi.

katyax
12. jún 2014

som na tom podobne, a úprimne kašlem na to, chválabohu mám zdravé dieťa a to je viac, ako pekné bruško 🙂

maminag
12. jún 2014

tiež mám také brucho, malý bol strašne veľký, mal 4200 g, a nemám ich len na bruchu, ale aj v hornej časti stehien, a k tomu ešte alergia na slnko, takže sa moc neodhaľujem, výhoda je, že to nikto nevidí 🙂

karollka21
12. jún 2014

ja som mala po dvoch detoch take iste brusko, len zostalo este vacsie a strie boli viac cervene 😀 . Nejak ma popravde nerozculovali, ani som neskumala, ako sa ich zbavit, len som chcela naspat schudnut. Drzala som 28 dnovy detox podla Macingovej ( http://antonialifestyle28.com/ ), schudla na menej ako povodnu vahu a co je najlepsie - strie su skoro prec (teraz vyzeram ako reklama na Macingovej kuru, ale fakt je, ze mne na strie pomohla, i ked to nebol povodny zamer).

lorela
12. jún 2014

@michaelafenclova1 Strie, žiaľ, už nezmiznú nikdy. Je narušené tkanivo.
Časom sami od seba vyblednú, budú menej viditeľné (bielej až perleťovej farby). Chudnutie/pribratie ich tiež opticky mení, sú viac alebo menej viditeľné.
Hojenie môžeš do istej miery podporiť krémom s vysokým obsahom panthenolu.
Opticky pomáha tiež opálenie, nebudú tak nápadné.

kamajka
12. jún 2014

@michaelafenclova1 mam take iste brusko,s tym rozdielom,ze moje strie su do cervena. Uz som si zvykla,najhorsie je to na kupalisku,tie pohlady ludi su hrozne. Ale co,zvykla som si,ine to uz nebude. Ja mam aj prsia take,no co narobim,ine to uz nebude. A este ked si sadnem,tak mi to previsa na vsetky strany a to mam len patdesiat kil🙂.

lorela
12. jún 2014

@michaelafenclova1 A skoro by tom zabudla! 🙂
Pokiaľ nie sú strie staršie ako rok, veľmi dobre pomôže laserové ošetrenie v niektorom centre lekárskej kozmetiky.

cica869
12. jún 2014

ja ich na bruchu nemam az take strasne ale mam ich aj na vnutornej strane stehien a na zadku a c o uz narobim keby ma len toto malo trapit tak mozem byt este rada 😉

lili91
12. jún 2014

@michaelafenclova1 neboj, s takym bruskom urcite nie si sama. verim, ze ta to trapi, ale zas nie je to "koniec sveta". ak si inak zdrava a mas zdrave dietatko, nauc sa tesit z toho! oni sa casom zmenia, budu menej viditelne. a aj ked je leto, ved cez tricko, saty ti ich predsa nevidiet a teraz existuje tolko roznych "sikovnych" strihov plaviek, ze sa nemusis citit zle ani na kupalisku. a ta plastika ti strie naozaj neodstrani, pokial nemas vela previsajucej koze (a to podla fotky nemas). ja som bola na plastike a dost strii mi aj tak ostalo. takze si peniazky kludne uzivaj s rodinkou 😎

kukuc2
12. jún 2014

neskusala si dermaroller?

janickacrazy
12. jún 2014

@kamajka Preco si nekupis tankini? Su to super plavky na taketo brusko, ja mam cervene, su krasne a konecne chodim hrdo po kupalisku 😀

kamajka
12. jún 2014

@janickacrazy netusim co to je,ani ci by som na to mala peniaze ak je to nejaka draha zalezitost🙂

ammellia
12. jún 2014

@kamajka tankini su dvojdielne plavky, ktore maju vrchny diel ako tielko.

dedikatessa
12. jún 2014

ja mám horsie ☹ noo tiez mi je na nic ale muzovi to nevadi a inym chlapom sa uz ukazovat nemusim 😉

janickacrazy
12. jún 2014

@kamajka vobec to nie je draha zalezitost, moje staly okolo 20 eur a su fakt krasne, zakryju brusko a dodaju sebavedomie, aj manzel je spokojny 😀

raffaella
12. jún 2014

Baby, ja som citala ze sa strie po porode je možné odstrániť, resp.zmierniť laserom. Pozrite aj na stránke ulk.sk, aj tam som niečo zahliadla, prip.na hocijakej inej klinike.

veverina
12. jún 2014

Hm,kazda mame nejaky ten problem ako vidim,ja nemam ani jednu striu po dvojickach,teraz cakam dalsie babo a znovu ani jedna sa neurobila,ale zas mam chlpy na brade ☹ a teda riadne vela,uz 15 rokov sa s tym trapim,ani laser nepomohol,tak ta idem utesit,ty brusko mozes zakrit,no ja krk,bradu tazko..so sackom na hlave by sa mi zle chodilo 😒 radsej by som brala tvoje brusko ako toto co mam ja ☹

lencika
25. jún 2014

jeeej to mam mrzi ze sa ti toto prihodilo, to uz asi naozaj len plastika pomoze, kremiky uz asi nepomozu, ja som pouzivala krem proti striam od bepanthenu a fakt nemam ani jednu striu, to mam stiastie, aj moja kamoska ma taketo strie chuda ako prutik a na bruchu taketo strie drzim place

aemy
25. jún 2014

prestne take mam aj ja 🙂 a žijem s nimi 5rokov 🙂 prvyrok som to brala ako ty katastrofalne ale teraz to neriešim 🙂 nepomože nič a slnko sposoby akurat to že stmavnu ale vidiet ich je rovnako ... pripravky nepomožu len sa s tym zmierit alebo ako pišeš plastika ...

1buldy2
25. jún 2014

baby ja mam tiez strie na bruchu, najskor boli fialovo cervene, potom ruove a postupne blednu, co uz spomienka na krasne tehotenstvo a poviem vam ziadne tankini, ja som si kupila bikiny a je mi uplne jedno ci po mne bude niekto pozerat alebo nie, ja mam sebavedomia na rozdavanie....som predsa hrda mamina 😀 maleho nezbednika, ktory zacina behat okolo mna, a to je podstatne 😝

andulam
25. jún 2014

Nepaci sa mi,ked pekna stihla zena,len so striamy na bruchu povie(napise),ze si v lete nema co obliect,ved si moze hocico obliect,len bikiny nie,ked kvoli tym striam.ja som este neporodila,na bruchu strie zatial nemam,ale mam ich na prsiach,bokoch,vpredu a zvnutra na stehnach,na lytkach,dokonca aj pod zadkom+brutalna celulitida,tak co by som si ja mala obliect keby som chcela ist na kupalisko alebo hocikde v lete?? 😀 nie je lepsie mat strie ,,len" na bruchu? 😀

milota164
30. jún 2014

ja som pouzivala krem proti striam od Bepanthenu, najlepsie je pouzivat ho od zaciatku , este skor ako sa spravia , ale mali by sa zmiernit aj tie uz vytvorene.

asimama
30. jún 2014

nikdy som strie neriesla..ked sa na ne pozriem teraz..aj ked sa stratil ten nadherny pocit babatinka v brusku..pripominaju mi tie krasne momenty..ze som v brusku nosila najkrajsi dar zivota-dieta.teraz sa uz neviem dockat kopkania druheho bobacika..a strie?neriesim..ked budem stara babka..co budem riesit lifting na tvar?? 😀 😀 😀

moon123
10. apr 2015

Ahoj...mám tiež celé brucho a boky samé strie..opálením ich nebude tak vidno ale nezmiznú už nikdy...pod vecami nie sú vidno a keď sa v plavkách niekomu nepáčim nech sa nepozerá 🙂

modrofuzik11
10. apr 2015

ono to postupne nebude tak viditelne. skus kremovat a kremovat a kremovat. urcite nezmizne ale vybledne. mne pomohol bepanthen krem proti striam. mne zostali jazvicky najma na prsiach. teraz su menej viditelne. ale naozaj podstatne je, ze si zdrava a ze detie su zdrave. priority sa po dietatku menia... 😉

maykaaa1122
10. mar 2017

skus kremovat a kremovat a kremovat. urcite nezmizne ale vybledne. mne pomohol bepanthen krem proti striam. mne zostali jazvicky najma na prsiach. teraz su menej viditelne. ale naozaj podstatne je, ze si zdrava a ze detie su zdrave. priority sa po dietatku menia...

ratira
10. mar 2017

Mozno by si mohla skusit solarium. Oni zvyknu po case vyblednut, je to taky psychologicky efekt, ze telo ti trocha ztmavne a tym sa ti budu zdat strie bledsie. Ale tak jednoducho to k tehotenstvu pati, ono je malo zien, ktore su vyvolene a obidu ich. Nemas sa vobec za co hanbit, bud rada, ze mas zdrave dietatko.

svetlana35
10. mar 2017

Ja to mám ešte horšie a už 15 rokov. Ja si dám v pohode aj dvojdielne plavky komu to vadí nech sa na mňa nepozera

kuriatkomm
10. mar 2017

Mňa zaujali tie striena tetovaní, to je po prvy x,co vidim,ze tehotenstvo a strie znicili tetovanie..
Ale chapem,ze ti to ubera sebavedomie, no ono to nebude taka hroza podlhsej dove, vyblednu a ked schudnes,tak budes mat pevnejsie brusko,bude to vyzerat lepsie.