Dobry den od marca mam brncenie v lavej ruke aj nohe..ruka od lakta po zapastie obcas malicek a noha od kolena po chodidllo...je to akoby brnenie /jemna bolest. Aj na lavej strane ma oko boli taky tlak akoby citim...je pravda ze na lavej mam 2 zuby rozdrvene zapalene takze to okolo pripisujem tomu(zbieram dovahu ist lekarovi)
Ale ta noha ruka nechapem...dceru uz 2 roky kojim len po leziaky z jedmeho prsa(lezim na pravej strane) lava ruka noha brni ...moze to ist od chrbtice vsetko? Kedze stale lezim len na tej jednej? U neuro som bola vo februari vtedy este nic nebolo..teraz sa k nej dostanem az o mesiac som objednana. Este mam aj tetaniu. Je mozne ze by mi pp xy rokoch zasadla len na tu jednu stranu?(totiz tetania sa mi vzdy na urcitu dobu ukaze uplne inak a vzfy mam urcitu dobu kazdy x ine priznaky)
Z chrbtice môže byť čokoľvek stačí, že ju pretazujes, si seknuta, ofuknuta od klímy.hlavne treba cvičiť posilňovať svaly, uvoľňovať stiahnuté.
Skús ísť pár x na masaz
@luccija a moze byt ze mi to sadlo vsetko len na tu lavu stranu? Ja som uz na nervy z toho :( ano musim sa objednat na masax..raz som bola u mojho dr(podla mna idiot obvodny ale tak na okoli si nieje z coho veyberat) a ked som bola seknuta ma doslova popukal a asi na 4-5 dni som mala ppkoj ani ruku ani nohu som necitila ze by sa nieco dialo..a potom sa to zase vratill :/
Dobrý večer, presne toto ma trápi už asi mesiac. Nebola som u lekára, snažím sa pomôcť si sama. Ja to mám zjavne od krčnej chrbtice. Spočiatku to boli dosť prudké bolesti v celej ľavej ruke potom tŕpnutie až brnenie. Asi 3 týždne som si dávala suché teplo na krk aj ruku, pár krát som cvičila jemne cviky na nete (ak budete chcieť pošlem Vám link), mazala som si ruku Voltarenom, bolesť zaháňala Ibalginom. Celý čas som googlila čo by som ešte vyskúšala. Videla som v TV reklamu na tŕpnutie ruky Neurobion. A na bolesť som sa rozhodla skúsiť podľa recenzií Quajakuran (volne predajný). Neurobion v našej lekárni nemali tak mi doporučili Nervea (Dr. Max). 2 x som užila Quajakuran a bolesť dosť výrazne ustúpila, už ma len občas zabolí. Ten Nervea ešte beriem . Brnenie tiež výrazne ustupuje. Ak chcete skúste toto, mne tieto dva lieky zabrali. Ten Nervea je konbinácia vitamínov. Vy to budete mať tiež z chrbtice, jednostranne zaťažovanej. Držím palce, aby Vám to skoro prešlo
... bohužiaľ teraz som zistila, že mnou odporúčané lieky sa NEODPORÚČAJÚ tehotným a kojacím matkám ☹
Jezismarja, treba cvicit, plavat, hybat sa. Jednostranne zatazovanie ti samozrejme bude vytvarat taketo rozne jednostranne problemy.
To vsetko mozes mat od chrbtice.
Najdi fyzioterapeuta, ak vies spravne plavat tak na plavaren a k tomu zubarovi tiez. Nechapem naco to odkladas. Pokazene zuby mozu sposobit hrozne zdravotne stavy, s tym neotalaj zbytocne.
Mas predsa zospovednost nielen za seba, pises ze kojis, tak dieta predsa potrebuje zdravu mamku. Starostlivostou o seba sa staras aj o dieta, tak do toho.
Este doplnim ze ma dost bolieva krchst terwz hlavne krcna a hrudna chrbtica