Brachyterapia - skúsenosti
Máte niekto skúsenosti ohľadom brachyterapie?Či to boli a koľko trvá,alebo koľko oziarov sa podstupuje?Ďakujem za každý koment.
@stala mala by byť v KE a krcok
@adriana2301 absolvovala ste brachyterapie krčku maternice, ak áno ako to prebiehalo
@luciarevuca nie nakoniec mi po liecbe robili radikalnu hysterekromii ale mam zname ktore boli. Tusim 4 oziare su ale zalezi ci to bude velka alebo mala..
@stala môžem poprosiť informácie o brachyterapii ako prebiehala
@luciarevuca dobrý deň, ja som podstúpila v októbri v TN brachyterapiu krčka maternice…. Týždeň som bola v nemocnici robili mi 6 oziarov, dva ožiarenia za deň ráno a večer robí sa to obden. Ráno ma uspali zaviedli čo bolo potrebné, následne ma prebrali a robili mi CT aby vedeli vypočítať ožiar, po rannom ožiariť som ležala 6 hodín potom ďalší oziar a vybrali mi to. Takto ešte dva dni…. Najhoršie je to ležanie so zavedenými hadicami alebo čo to bolo a da sa to zvládnuť
@krtttttt ďakujem už som po, mne robili v Bystrici bez uspania každý druhý deň som dochádzala
@luciarevuca ahoj idem aj ja do BB chodiť. Ako si to pociťovala odspodu? Nejaké bolesti alebo niečo... Ja idem chodiť po oziaroch ešte aj na brachyterapiu... Ďakujem
@slniecko3108 na brachyterapiu som chodila každý druhý deň pripravovala má stále primárka Styková veľmi dobrá a ľudská doktorka aj sestrička je tam super ráno mi všetko vložila potom CT a nakoniec ožiarenie pri ukladaní nepríjemný pocit a pri vybratí ale dalo sa to zvládnuť, mala som 6 vnútorných oziarov.
@luciarevuca mne niečo také u nás hovorila dr že 3x3 alebo 3x4. Ešte aj sa smiem opýtať nejaké bolesti potom? Alebo pálenie pri oziari. Len aby som vedela čo ma čaká... ďakujem
@slniecko3108 bolesti po zákroku žiadne bola som na PN lebo som dochádzala cca 100km každý druhý deň trvalo to cca od 8:00 do cca 12:30 pri ožiari necítite vôbec nič,
@luciarevuca aha. No tak som sama zvedavá ako urobia somnou. 1,5hodiny cesty...
@luciarevuca ahoj tak nakoniec idem v piatok ráno k dr stykovej... Kde to mám hľadať? Mám vojsť riadne do dvojičiek alebo kade mám ísť?
@slniecko3108 ahoj hlavná budova dole je informačné centrum tam ťa nasmerujú je to dole ako keby suterén tam sú aj ožiare aj CT, veľmi milá primárka aj sestrička všetko vysvetlia
@luciarevuca super ďakujem... Ešte sa opýtam. Keď idem prvú krát aj uspavaju alebo niečo? Keď potrebuju zistiť kde to dať vlastne? Či robia aj CT a také

@adriana2301 Ano, ja som ju absolvovala, napis, kde a kvoli comu ti ju maju robit, aby som ti nedavala zle info.
@adriana2301