icon

Brachyterapia - skúsenosti

adriana2301
2. dec 2021

Máte niekto skúsenosti ohľadom brachyterapie?Či to boli a koľko trvá,alebo koľko oziarov sa podstupuje?Ďakujem za každý koment.

stala
2. dec 2021

@adriana2301 Ano, ja som ju absolvovala, napis, kde a kvoli comu ti ju maju robit, aby som ti nedavala zle info.
@adriana2301

adriana2301
autor
2. dec 2021

@stala mala by byť v KE a krcok

luciarevuca
7. sep 2024

@adriana2301 absolvovala ste brachyterapie krčku maternice, ak áno ako to prebiehalo

adriana2301
autor
8. sep 2024

@luciarevuca nie nakoniec mi po liecbe robili radikalnu hysterekromii ale mam zname ktore boli. Tusim 4 oziare su ale zalezi ci to bude velka alebo mala..

luciarevuca
18. sep 2024

@stala môžem poprosiť informácie o brachyterapii ako prebiehala

krtttttt
9. nov 2024

@luciarevuca dobrý deň, ja som podstúpila v októbri v TN brachyterapiu krčka maternice…. Týždeň som bola v nemocnici robili mi 6 oziarov, dva ožiarenia za deň ráno a večer robí sa to obden. Ráno ma uspali zaviedli čo bolo potrebné, následne ma prebrali a robili mi CT aby vedeli vypočítať ožiar, po rannom ožiariť som ležala 6 hodín potom ďalší oziar a vybrali mi to. Takto ešte dva dni…. Najhoršie je to ležanie so zavedenými hadicami alebo čo to bolo a da sa to zvládnuť

luciarevuca
9. nov 2024

@krtttttt ďakujem už som po, mne robili v Bystrici bez uspania každý druhý deň som dochádzala

slniecko3108
15. jan 2025

@luciarevuca ahoj idem aj ja do BB chodiť. Ako si to pociťovala odspodu? Nejaké bolesti alebo niečo... Ja idem chodiť po oziaroch ešte aj na brachyterapiu... Ďakujem

luciarevuca
20. jan 2025

@slniecko3108 na brachyterapiu som chodila každý druhý deň pripravovala má stále primárka Styková veľmi dobrá a ľudská doktorka aj sestrička je tam super ráno mi všetko vložila potom CT a nakoniec ožiarenie pri ukladaní nepríjemný pocit a pri vybratí ale dalo sa to zvládnuť, mala som 6 vnútorných oziarov.

slniecko3108
21. jan 2025

@luciarevuca mne niečo také u nás hovorila dr že 3x3 alebo 3x4. Ešte aj sa smiem opýtať nejaké bolesti potom? Alebo pálenie pri oziari. Len aby som vedela čo ma čaká... ďakujem

luciarevuca
21. jan 2025

@slniecko3108 bolesti po zákroku žiadne bola som na PN lebo som dochádzala cca 100km každý druhý deň trvalo to cca od 8:00 do cca 12:30 pri ožiari necítite vôbec nič,

slniecko3108
22. jan 2025

@luciarevuca aha. No tak som sama zvedavá ako urobia somnou. 1,5hodiny cesty...

slniecko3108
25. mar 2025

@luciarevuca ahoj tak nakoniec idem v piatok ráno k dr stykovej... Kde to mám hľadať? Mám vojsť riadne do dvojičiek alebo kade mám ísť?

luciarevuca
25. mar 2025

@slniecko3108 ahoj hlavná budova dole je informačné centrum tam ťa nasmerujú je to dole ako keby suterén tam sú aj ožiare aj CT, veľmi milá primárka aj sestrička všetko vysvetlia

slniecko3108
25. mar 2025

@luciarevuca super ďakujem... Ešte sa opýtam. Keď idem prvú krát aj uspavaju alebo niečo? Keď potrebuju zistiť kde to dať vlastne? Či robia aj CT a také