Dobrý deň.
2 týždňami som absolvovala svoji prvú aplikáciu botulotoxínu do žuvacích svalov pretože som chcela zredukovať šírku spodnej časti tváre, ktorá pôsobila príliš mohutne. 11 dní sa nedialo nič a na ten 12. deň som začala mať nepríjemný pocit a začala som pociťovať akoby tlak v danej oblasti a začínala som mať problém sa normálne usmiať. Dnes je to stále to isté a bojím sa, že sa to zhorší, pomaly sa sa neviem usmiať a mám akoby trošku spadnuté líčka. Je to hrozný pocit.
Chcem sa teda prosím opýtať či je to normálne a či sa tento učinok môže ešte zhoršovať a ako dlho to v priemere zvykne asi trvať? Kedy od aplikácie je účinok botoxu najsilnejší? A po vyprchaní botoxu sa úsmev vrati do pôvodného stavu? Kedy približne začne botox strácať svoj účinok? A kedy prosím úplne vyprchá? Dá sa účinok nejak zmierniť prípadne urýchliť jeho vyprchanie z tela? :(
A áno, kontaktovala som už aj môjho lekára a on ma ubezpečil že to prejde akurát teraz začína byť účinok botoxu najsilnejší. Mám si danú oblasť precvičovať, usmievať, zahryzávať zubami a prípadne aj masírovať. Avšak samozrejme bojím sa toho a tiež aj možnosti, že mi to povedal len aby ma ukľudnil a nie je to pravda a ukľudnuje ma aby zakryl svoju prípadnú chybu pri aplikácii.
Čo mi prosím odporučíte na jeho rýchlejšie vstrebanie? Je lepšie si danú oblasť precvičovať a masírovať alebo to radšej nechať tak?
Máte prosím niekto nejaké podobné skúsenosti? Vedeli by ste mi poradiť čo robiť? :/
Ako to dopadlo? Tiež nad tým rozmýšľam. Odporučate túto metódu?
@dudulik111 ako si dopadla ??? Pretrvávali ti tie pocity že sa nevieš usmiat kým botox vyprchal ?
@sheila72 odporúčam, ale určite je potrebné sa zveriť do rúk odborníka.. 5-6 mesiacov bez normálneho úsmevu bolo asi to najhoršie čo som zažila 😅 a ten úsmev stále nie je až taký, aký bol, ale už sa to pomaly zlepšuje.
@kyra22 áno asi 5-6 mesiacov a stále to nie je ešte úplne ono, ale už je to dobre. A neboli to pocity, keďže tie svaly nereagovali na podnety ani nič, reálne som sa nevedela usmiať. 🥺
@dudulik111 no ja som išla na botox koli obrne tvare vytvorila sa mi synkineza a oko mi to zlepšilo ale úsmev zhoršilo tak držím palce nech si čím skôr fit aj ja😀😀😀
@dudulik111 prosím tá a aj si nejak cvicila na tu tvar brala nejaké lieky aby sa ti to skôr obnovilo ?
Hod otázku do skupiny plastická chirurgia