Borelióza v miernom štádiu

sikea
3. nov 2012

ahoj.....tak mne doktorka v cera povedala ze mam boleriozu ale iba miernu .... mate niekto nieco podobne ako ja chcela by som o tom pokecat

maji9
3. nov 2012
zuzu1108
3. nov 2012

@sikea Ahoj, aj mne zistili hranicnu boreliozu. Ale neviem či ju vôbec mám, alebo som ju mala. Mne dr.nepovedal k tomu nic. Idem ešte raz na krv. Čo ti k tomu povedali ešte?

sikea
autor
3. nov 2012

@zuzu1108 ahojik....to neviem aka je mne doktorka tvrdila ze mam boleriozu ale len velmi miernu a ze jej mam v pondelok zavolat ze co ako dalej tak som zvedava...vies mna dost bolevaju kosti klby svaly a dost dlho tak mi zobrala krv na reumu a tu boleriozu a reumu som mala dobre ale bolerioza hej len ze vraj mierna a este som objednana na reumatologiu

sikea
autor
3. nov 2012

@maji9 dakujem moc

sikea
autor
3. nov 2012

@zuzu1108 chcela som sa ta opytat ze ako sa citirvas?lebo ja nie moc dobre este aj AD uzivam a like od alergologicky co mam stale hlieny v krku

zuzu1108
3. nov 2012

Ahoj 🙂 . Neviem, či je iba mierna alebo zvýšená alebo normálna brelioza. Ale ked ta uz dlhšie bolievaju svaly aj kosti, tak by s tým mala dr.niečo robit si myslím. Ja neviem zatiaľ k môjmu prípadu ňic povedať, az po tejto druhej krvi budem vedieť, či mi stúpajú tie hodnoty alebo nie. A nedali ti teda ešte žiadne lieky-atb, že?
Že ono sa to má preliecit ževraj aj tak antibiotikami 😒 .

simca06022011
3. nov 2012

s boreliozou treba v KAZDOM pripade nieco robit a preliecit poriadne ATB. Ona sa hocikedy rozbehne a moze sposobovat velmi vela zdravotnych problemov.
Pozri si aj: http://www.borelioza.cz

Inak mne to tiez vyslo len tak-tak pred pol rokom a teraz mam take priserne bolesti klbov ze sa to neda opisat. Teraz idem z vlastnej iniciativy este na reumatologiu, tak som zvedava

zuzu1108
3. nov 2012

@sikea my sa snažíme o bábätko, tak ja som si dala ore istotu urobit podrobnejšie rozbir krvi, a vyšlo mi tam toto čo som nikdy nemala predtým. Bola som chora asi dva týždne do zadu, a tak som aj unavena trosku viac a tiež a pobolievaju klby, ako by na mna niečo liezlo 😒 . Mna hnevava, že moj dr.sa k tomu postavil že to nic take nie je 😠 .

sikea
autor
3. nov 2012

@zuzu1108 jaaaaaaaaj takze chcete babatko ..... no ja som chora kazdu chvilku a aj klby kosti ma bolievaju velmi casto proate necitim sa nikdy dobre byvam unavena a kolkokrat sa mi nic nechce ..... aj moja doktorka mi povedala ze to nic nieje

sikea
autor
3. nov 2012

@simca06022011 ahoj mna by ani vo sne nenapadlo ze ja mozem mat bolerioziu ja ze mam reumu alebo nachladnute kosti ale velmi ma bolievaju kosti aj klby niekedy aj cely den a je to hrozne a kolkokrat sa tak zle citim .....

sikea
autor
3. nov 2012

@simca06022011 a na reumatologiu idem aj ja mne tam obvodna odporucila lebo som sa stazovala na bolest klbov a kosti

dafy
3. nov 2012

@sikea ahoj ja som mala boreliozu aj som ochrnula ale dostali ma z toho a ešte k tomu v tehotenstve je to svinstvo 😖

sikea
autor
3. nov 2012

@dafy ahoj....to vazne preboha ved to je hrozne a to ti ale nanu museli prist neskoro ci ako?ake si mala pocity predtym ako ti vlastne na tu boleriozu prisli?

ginger_fox
3. nov 2012

s boreliozou sa cirou nahodou nechodi na infekcne?

dafy
3. nov 2012

@sikea pred otehotnením asi cca pol roka som mala kliesta vybrala mi ho kamoska ale zrejme ma nakazil ..nič mi nebolo ani horučky proste nič asi pol roka na to som otehotnela a v 3mesiaci ma zacali boliet lícne kosti ,mravenčenie v nohach,zle sa mi chodilo atd az tak ze uz ani do sprchy som nevedela sama vojst o schodoch uz ani nehovorím behom týzdna sa mi to tak zhoršilo ze som spadla z noch a uz som sa nepostavila odniesli ma do nemocnice prešla som si všetky nemocnice kým mi zistili z čoho to je aj to tak ze mi 2krat robili lumbálku a potom nastalo liečenie 6mesiacov v nemocnici ochrnula som ani napiť som sa nevedela sama proste moje tehotenstvo bola jedna velká hrooooza ale dostali ma z toho naštastie !!!!potom z rehabilitácie chodili za mnou a musela som sa za ich pomoci naučiť odznova hodiť ako malé bábo ...proste celé svalstvo mi odumrelo bolo to hrozné ..a následky??ze vraj je to uz na celý zivot bolesti klbov kostí atd 😒

sirinka
3. nov 2012

@sikea moj svagor ju ma udajne teraz uz druhykrat, prisiel na to vzdy na zaciatku, podla velkeho zacervenaneho miesta na tele... liecba je antibioticka a ked je choroba vcas podchytena, tak aj dobre liecitelna...

@ginger_fox na infekcne sa nechodi, nie je nakazliva s cloveka na cloveka...

dafy
3. nov 2012

@ginger_fox áno tam sa to lieči 😉

ginger_fox
3. nov 2012

@sirinka tak mi vysvetli, preco na infekcnom na kramaroch je specialna ambulancia pre boreliozu? videla som na vlastne oci, ked ma ockovali proti besnote 😀

dafy
3. nov 2012

@sirinka borelioza sa lieči iba na infekčnom 😉

miskaska
3. nov 2012

Moja mamka aj moj brat bohuzial maju uz chronicku boreliozu. Bratovi to zistili tak, ze mal teploty a opuchnute koleno. A mojej mamke to tiez zautocilo na klby...uz maju smolu, sice ich mozu preliecovat ATB, ale choroby sa nezbavia. Ja som mala boreliozu podchytenu vcas, este bol iba cerveny flak, tak sa to preliecilo.

sirinka
3. nov 2012

@ginger_fox
@dafy no ambulancia, ja som myslela, ze mate na mysli ist na infekcne lezat 😝

simca06022011
3. nov 2012

@sikea poznam, nic prijemne to nie je teda... ale moze to byt aj daco ine, a mozno nejaka infekcia. Na reumatologii budu skumat celkovy stav aj autoimunitne ochorenia a infekcie. Takze urcite nieco zistia 🙂) este bude lepsie hocico ako reuma! 🙂)) ta sa liecit neda... este u mna bolo podozrenie na DNU ale teraz nic.. ja mam trochu sisi prakticku lekarku, tak si vsetko musim riesit sama 🙂) Drzim palce 🙂
A v zahranici ju liecia aj roky antibiotikami.. to len u nas su lekari strachoputi a davaju max 1-2 antibiotika a pacienta odpisu ako chronickeho...

dafy
3. nov 2012

@sirinka no ved práve mna dali na infekčné ležať na mesiac s gulou na dverach ako keby som im mohla utiect ked ani chodit som nevedela 😀 a o rok na to ma dali zase lebo som to este mala v krvi takze kvoli infuziam som na infekčnom prelezala další mesiac 😠

sirinka
3. nov 2012

@dafy aha, no moj svagor sa liecil doma, resp. normalne chodil do roboty popritom...

sikea
autor
3. nov 2012

@dafy to az takto ta to chmatlo ze si takto ochrnula?ved to muselo byt ale utrpenie teda.....ja neviem co bude so mnou ale bolievaju ma tie klby a kosti asi som uz chronicky nakazena alebo co ale ja som si na tele ziadny cerveny flak nikdy nenasla tak neviem z coho to mam ale pocula som ze bolerioza nemusi byt len od kliesta ale od hocijakeho hmyzu...

ginger_fox
3. nov 2012

@sikea
@dafy @dafy mojej mame zistili boreliozu ked havarovala a zistovali, preco stratila vedomie. Vsetky dovtedajsie priznaky lekari odovodnovali vekom, prip. ze urcite simuluje. Az ked po havarii vylucili epilepticky zachvat a pustili sa zistovat dalej zistili co je za tym. Mimochodom, ziadny kliest sa u nej x rokov dozadu nekonal, ziadny anonymny flak. Mamca ma aj gastroenterologicke problemy, preto su pre nu kazde dalsie antibiotika utrpenim z tejto strany...

sikea
autor
3. nov 2012

@simca06022011 tak ja som teda zvedava ako dopadnem na tej reumatologii aj teraz ma zacali zase trosku pobolievat kosticky napr. v zapasti ale mam pocit ze ma aj svaly trosku pobolievaku ale aj vzdy ked ma byt zmena pocasia ma kosti klby aj svaly bolia normalne sa zacinam bat....no moja doky je celkom dobra len neviem uz ci ma neberie ako hypochondra lebo stale som sa jej na nieco stazovala ale ked ja sa nikdt necitim dobre 🙂

dafy
3. nov 2012

@sikea presne tak nemusí byť iba od kliešta ja som ten červený fľak mala a neriešila som preto som aj tak dopadla 😒 ....a hej tak ma to veru chmatlo ten poondiaty kliešť odvtedy sa ich bojím ako čert kríža 😀 nikdy by som neverila ze jeden kliest nieo také dokáže sposobiť ...u mna bolo to zlé ze som to neliečila hned a preto za ten dlhý čas mi vlastne obalilo komplet moje svalstvo tým jedom či čo to maju v sebe tie klieste a pomaly mi odumieralo svalstvo takto mi to laicky vysvetlil lekár a patrila som medzi tie štastnejsie čo sa z toho dostali + dietatko bolo zdravé báli sme sa o nu aby nemala následky ☹

sikea
autor
3. nov 2012

tak v zahranici asi lepsie nato dbaju a u nas je to bieda cele zdravotnictvo

dafy
3. nov 2012

@sikea a aj ked máš miernu boreliozu nenasadila ti ziadne antibiotika?