Borelióza a hospitalizácia

dettinadetta
14. júl 2024

Ak diagnostikujú boreliozu , tak to musia liečiť hospitalizáciou alebo sú aj ATB ktoré sa dajú používať pri domácej liečbe ??

ikonica
14. júl 2024

Borelioza nevyzaduje hospitalizaciu...

sashka22
14. júl 2024

@dettinadetta dostala som len ATB a po čase kontrolné testy robil dr

dettinadetta
autor
14. júl 2024

@sashka22 ake ste mali príznaky ? A po akej dobe sa vám nato prišlo ?

zuzkavladko
14. júl 2024

Syn v troch rokoch prekonal boreliozu, dostal ATB na 6 tyzdnov a kedze mu bolo dobre, chodil normalne aj do skolky. Na infekcnom vravela doktorka, ze by ho hospitalizovali iba ak by mu nepomohli nasadene ATB

dettinadetta
autor
14. júl 2024

@zuzkavladko aké mal príznaky váš synček ? A po akej dobe sa mu nato prišlo ?

mamina7070
14. júl 2024

bez hospitalizacie objavila sa mi taka migrujuca skrvna kruh po nejakej dobe od kliesta urobili minkrvne testy a potom som brala atb plus mast

normalne som pracovala

dettinadetta
autor
14. júl 2024

@mamina7070 a mali ste nejaké priznaky boreliozy? Po akom čase sa vám nato prišlo ?

samkolea
14. júl 2024

Synovi sa najskor prejavila pareza tvare, boli sme hospitalizovani 3t, infuzia do zily-cefalosporiny, 4tyzden sme to uz nedali a chodilii denne na stacionar. Ked este nevedeli na zaciatku hospitalizacie co mu vlastne je, bola mu robena 2x lumbalka, CT a aj MRko. Podla testov na protilatky-mal ich velmi vysoke- tvrdili, ze musel mat kliesta alebo nieco tomu podobne max 3mesiace dozadu-cize to vychadzalo, ze by mal kliesta februar/marec 😶… akurat viem, ze mal klieste rok predtym, ale to vylucili. Tak neviem. Nespozorovala som vobec skrvnu, teploty a ani nezvycajne bolesti. Obcas ho pocas toho roka bolela hlava, noha, teploty nemal no a potom takato rana. Pareza mu zostala… robili sme vsetko mozne, no zostalo mu to

mamina7070
14. júl 2024

sak ta typicka skrvna co ja viem desat dni po kliestovi ja som si to najprv doma potierala a z potom sommsla na kozne

fajnova
15. júl 2024

U mna zistili borelku tento rok úplne náhodne pri krvných testoch. Nemám ani sajnu kedy som sa nakazila. Ale lekár tomu nevenoval žiadnu pozornosť tak ani ja.

zuzkavladko
15. júl 2024

@dettinadetta my sme na to prisli este pred nastupom akychkolvek priznakov. Mal za uskom vo vlaskoch strasne nacucaneho kliesta, musel tam byt dlhsie. Vyberat sme ho isli dat na pohotovost a uz tam nam doktorka vravela, aby sme po jednom mesiaci isli pre istotu na krvne testy. Tie sa nakoniec ukazali pozitivne na boreliozu, tak mu okamzite nasadili ATB na tych 6 tyzdnov.