Borelióza a 3-týždňová liečba antibiotikami

7. aug 2022

ahojte, staci to? liecba zacala mesiac po infikovani, mala som negativne testy opakovane, az po mesiaci vysli velmi mierne pozitivne, okamzite nasadili zinnat, na 3 tyzdne... bude to dostacujuce?

anjelicek26
8. aug 2022

To ti nikto dopredu nepovie, ved pojdes na pretestovanie po tych troch tyzdnoch liecby a uvidis. Muz to mal po troch tyzdnoch v poriadku...ale on na to prisiel relativne skoro, kedze ho komar stipol do nosa, rozlieval sa mu ten flak vsade a dostal aj teplotu....

letfenixa
8. aug 2022

@anjelicek26 alebo na pretestovanie ani nepôjde, mám bohužiaľ takú skúsenosť so synom.

anjelicek26
8. aug 2022

@letfenixa ale tak to je vzdy na dohode s lekarom, ked pediatricka "nechce", tak kdekolvek dat na vlastnu ziadost krv... ale to je normalny postup zopakovat odber, fakt som nepocula, ze by to niekto "vynechal, ze netreba".

panelacikova
8. aug 2022

môj názor je, že nie.

autor
8. aug 2022

baby mala som pozitivne len jedny protilatky a hodnota cca 18... cize slabo... aj tak to nestaci? moja pečeň už neda dalšie atb :(

jana_eyre_2
8. aug 2022

Moja dcéra mala na 3tyzdne pri borelióze, odber potom už bol vporiadku, len jej zase vyskočili mykoplazmy - viac krát a vraveli mi, že to je skrížena reakcia.. už je to rok, viac krát jej brali krv a vyzerá že to je ok, napriek tomu doktorka to stále sleduje a pýta sa či nemá nejaké príznaky..

Má ale 9rokov, tak neviem či sa to dá porovnať.. podľa mňa je dôležité aby naďalej sledovali krv a jej výsledky..