Ahojte ženy zvykne prosím aj vás boliet hlava z krčnej chrbtice alebo z chrbtice ako takej?..ak áno čo vám zábera na to?
@monika191019 bolievala ma dosť často, niekedy ma aj teraz... napríklad mne predpísala lekárka dorsiflex ale ten mi nepomohol akurát beriem na predpis voltaren 50mg .
@monika191019 ano, uz viem.vzdy, ze sa to bluzi, ukrutna bolest. mne pomaha iba kombinacia sumivy panadol ultra rapid a hned si ist lahnut a spat aspon 2-3 hodiny, idealne celu noc.
@monika191019 ja mávam od chrbtice až migrénu. V noci sa zobudím na to, že ma bolí hlava 😕. Hneď dám Ataralgin. Ale väčšinou keď už nastúpi migréna, tak najlepšie mi pomôže, znie to hrozne, ale vyzvracať sa 😟. Buď musím tomu dopomôcť, ale väčšinou to príde samo a už len bežím na wc. Ale úľava príde takmer okamžite.
Áno manžel .dlhodobo dr že má migrénu bral tabletky zaberalo krátko .poradila som že skúsiť zajst na masáž a pomohlo . samozrejmé nie jedna ale bol asi 4 či 5 x . A raz za rok alebo 2 x zájde aby sa mu to nevrátilo bolo to z krčnej chrbtice .takže jednoznačne návšteva maséra a aspoň 3 sedenia a potom už ako uznaš za vhodné
@monika191019 dlho som s tým mala problém, pomohlo až navštevovanie fyzioterapeuta. Papať lieky od bolesti nemá zmysel, ak viete príčinu odstrániť cvičením, odstránením blokov apod. 🙂 (Často sú bolesti spôsobené nesprávnym držaním tela a s tým spojenym oslabením/preťažením rôznych svalov, stuhnutím svalstva atd.) Ak teda u vás tie bolesti nie sú len ojedinelé.
@monika191019 Ano, bolieva a casto. Pomaha jedine tomu predchadzat cvicenim na krcnu chrbticu. Akonahle to zanedbam ( co sa stava casto), trpim ako kon. Tabletky si obcas dam, ale nezaberaju, co mam odpozorovane, cvicenim to zmizne samo do 2-3 dni..
@zuzkaa1991 to iste aj ja mam
A poslala ta na visetrene na MR Si bola
@albinazigova mr myslis magnetickú??
Ja mam skoliozu ci co neriesia to nic....
@albinazigova s poradit?
@monika191019 ahoj, ak ešte stále hľadáš pomoc v boji proti bolesti krčnej chrbtice a s tým spojenej bolesti hlavy / migrény, tak odporúčam vyhľadanie fyzio kde cvičia McKenzieho metódu.
Mne neskutočne pomohli a to mi stačí odcvičiť len 2 cviky (cvičím max. 3 - 5 minút a bolesť je preč). Naozaj treba vyskúšať. Keďže som bola tehotná a žiadne lieky som brať nechcela (a mala som počas tehu migrénu aj 3x týždenne) vyhľadala som si na odporúčanie toto cvičenie a teda naozaj veľmi veľmi odporúčam 👍
@monika191019 ak ma boli hlava je mi na odpadnutie tak už len lieky mydocalm ale to nezabera mi tak uz dorsiflex a novalgin a hlava masaz a fyzioterapeut