Ahojte. Veľmi ma bolia uzliny na krku. Neviem jesť už 2 dni a tiež sa mi veľmi ťažko rozpráva, o prehltaní ani nehovorím. U zubára všetko ok. Bola som u svojho lekára ale nepracuje a nikto iný ho nezastupuje. Ordinovat bude až v pondelok. Ale mňa to extrémne bolí a cítim aj opuch pod bradou. Rozmýšľala som že by som zašla na pohotovosť nech ma pozrú. Neviem ako vydržím víkend do pondelka. Myslíte že somnou vyrazia dvere keď tam pôjdem?
@pribinak neviem :/ dovolenka a nikto tam nebol. Iba na dverách že dovolenka
Kazdy lekar ma zastup, na strankach VUC sa da najst kto zastupuje, aj ked je povinnost lekara to nalepit aj na dvere ak neordinuje
zavolaj na VÚC kto zastupuje tvojho lekára. musí mať zástup.
Kľudne pohotovosť. Od toho tu je. Povedz, že proste obvodny nemá zástup. (Pozri ešte na internete či ho tam nemá napísaný).
Aha už som našla. To som ani nevedela že sa dá takto vyhľadať. Ďakujem.. Neviem teda, nemám ísť na pohotovosť? 😒
Mám ozaj bolesti len nechcem aby povedali že som sa tam dotrepala s uzlinami
nie, toto na pohotovosť nepatrí. Preto sú preťažené, všade o tom počúvate, čitate.... toto patrí obvodákovi...hlavne ak ste našla zástup. Zatiaľ skúste kloktať vodu s morskou soľou.
@maminabobo skúšala som už krémy, jox sprej všetko možné a nepomáha. Keď tam mám zápal nepomôže slaná voda
Ist k zastupujucemu dr!! Prave pre toto na pohotovosti ludia cakaju 5 hodin..
tak či tak treba ísť ku klasickému praktickému lekárovi. Toto nie je vec na pohotovosť, hlavne ak je klasický pracovný týždeň, bez sviatkov....ja viem, že je to nepríjemné a možno bude u zastupujúceho veľa ľudí....
Skúšala si octanovú masť a proti opuchu ešte aescin ak máš doma?
@domka222 áno skúšala. Naozaj som skúsila už asi všetko
chod na pohotovost. tieto mudre rady tu. urcite by kazda jedna ostala s bolestami na vikend len tak. moja byvala dr ma taku zastupujucu dr, ze ked tam nie som rano o siemej a nedostanem listok, tak mam smolu. takze ked sa dostanem k svojej aj keby o siemej a zistim, ze mam dovolenku, tak tuto v inej lokalite uz nijak nestihnem a mozem ist aj tak akurat na pohotovost. ja si to dokazem pozriet na telefone za 3 sekundy aj dopredu, ale tie babky asi tazko. myslim, ze pohotovosti su pretazene aj preto lebo obvodni lekari nie su kapacitne schopni a ochotni osetrit vsetkych pacientov, ktori to potrebuju.
Normálne chod na pohotovosť.
Veď tam normalne zavolaj a povedz aky máš problém. Ak máš anginu pomôžu len ATB
a to odkedy ta bolia ked si stihla aj zubara ? chod na pohotovost ak tak
@mamina7070 týždeň ma bolia :/
Skúsim zajtra zastupujúcu dr a keď nič nevybavím tak pôjdem zajtra na pohotovosť. Nechcem byť takto celý víkend 😒
A inak neviete čo by to mohlo byť? Ja som zúfalá už
kúp si v lekárni tobolky....bežne sú na bolesť v krku ale jedny sú antibiotické na zápal - v lekárni ti povedia ktoré....na pohotovosť toto určite nie je.....pravdepodobne obyčajná angína....
@mogaa jedla som doritricin
Môže to byť aj mononukleoza 🤷♀️
Keď si s tým vydržala týždeň, tak už na pohotovosť nechoď a počkaj do rána. Si dospelá, nie decko, vydržíš. Inak ako ti napadlo ísť s uzlinami k zubárovi? Automaticky by som šla k obvodnej...
Na pohotovost urcite nie ten je na vazne stavy. Chod k zastupujucemu lekarovi.
Bojím sa že mám rakovinu
Ako ste dopadla?
Nejaký uzol na štítnej žľaze ale vraj z toho bolesť nemôže byť.
Ak to neprechádza, že by to nebol zápal hrdla, tak odbery u OL a krčné vyšetrenie....
Tak bola som u dr. Bola som aj na usg aj na rtg a nič mi nezistili. Takisto som bola aj na krčnom. Tam tiež všetko v poriadku. Bolesť mi do dnešného dňa neprešla. Veľmi sa trápim a neviem čo už robiť aby nebolelo, keďže žiaden lekár nič nezistil :/ z krvy tiež všetky ok
Nevýrazia. Dvere nie sú až taka lacná záležitosť, to tá radšej ošetria
Ako to že nikto tvojho doktora nezastupuje?