Bolia cysty v prsníku?

laysi
4. aug 2016

Ahojte dievcata, napisem sem, lebo mi to neda spat. Pred takmer troma tyzdnami ked som mala menstruaciu mi bola v prsniku zistena 4 mm cysta. Citila som len take pichanie a po menstruacii ked mi aj prsia "splasli" som sa citila fajn. Teraz som uz v strede cyklu, prsia mam znova naliate a vecer som zas citila bodanie par minutove. Beriem Duphaston na nepravidelny cyklus. Otazka je ci moze cysta takto boliet? Doposial som nemala s prsiami ziadne problemy. Na gynekologiu idem buduci tyzden. Dakujem za odpovede.

n0mi
4. aug 2016

Moze/nemusi.

illyria
4. aug 2016

ahoj @layisi môžu bolieť, aj ja mám niekoľko cýst a niekedy tiež cítim pichanie..neviem či to s tým súvisí, ja to tomu pripisujem 🙂

laysi
autor
4. aug 2016

@illyria vdaka za odpoved 🙂 ja neviem comu to mam pripisat kedze este som sa s tym nestretla a hned myslim na najhorsie hoci vysetrenie mam za sebou 😖

illyria
5. aug 2016

@laysi držím palce, mne doktorka povedala, že to nič nie je, len sa tie cysty sledujú 🙂. Dokonca som brala aj antikoncepciu chvílu a teraz mám isť opäť na sono po 2 rokoch, tak som zvedavá, či sa mi nejako zmenili.

libawet
5. aug 2016

@laysi tieto malé cystičky sa robia normálne pred menštruáciou ( to je to pichanie, bolenie, pocit naliatych pŕs..), väčšinou po M zmiznú, takže pred M a tesne po M by sa nemalo chodiť ani na sono prsníkov, či mamograf...lenže, lekárom je jedno - dajú termín kedy im vyhovuje, že ?